علی شمسیپور در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، با اشاره به مضرات مصرف زیاد چای اظهار کرد: در تمامی مقالات موجود تاکید شده باید روزانه از سه لیوان کمتر چای مصرف شود و این نشان از آن دارد که تمامی عوارض چای ناشی از مصرف بیشتر از مقدار توصیه شده است.
وی تصریح کرد: نوع چای، نوع دم کردن چای و تازهدم یا کهنهدم بودن آن روی شدت مضرات چای تاثیر بسزایی دارد.
این کارشناس تغذیه افزود: تانن و کافئین موجود در چای باعث ایجاد عوارض چای بر بدن میشوند و مصرف بالای این مایع چند عارضه مهم دارد که کاهش جذب آهن یکی از این عوارض است، تاننهای موجود در چای در اثر مصرف بالا به آهن موجود چسبیده و از جذب آن جلوگیری کرده و وضعیت کمخونی ناشی از فقر آهن را حادتر میکنند.
شمسیپور عارضه دیگر ناشی از مصرف بالای چای را افزایش اضطراب، استرس و بیقراری عنوان و خاطرنشان کرد: این حالت به دلیل کافئین بالای موجود در چای است که وارد بدن فرد میشود، همچنین این ماده منجربه سرکوب و جلوگیری از تولید هورمون ملاتونین که مخصوص خواب است، میشود که کیفیت خواب را کاهش میدهد.
وی اضافه کرد: تانن موجود در چای به دلیل خاصیت قابضی که دارد وقتی وارد معده میشود، خصوصا زمانی که خالی است، چون باعث ایجاد تحریکات گوارشی شده و منجربه به ایجاد حالت تهوع در فرد میشود.
این کارشناس تغذیه سوزش سر معده را یکی دیگر از عوارض مصرف بالای چای دانست و ادامه داد: کافئین این عارضه را منجر میشود و علت آن شل شدن دریچه ارتجاعی سر معده است و ورود اسید از معده به مری را به دنبال دارد.
شمسیپور با تاکید بر اینکه حد مصف چای در بارداری اذعان داشت: کافئین موجود در چای اگر بیش از حد مصرف شود سقط جنین را به دنبال دارد و در مواردی نیز تولد نوزاد با وزن کم را به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: افراد مختلف در واکنش به تانن و کافئین موجود در چای عوارض مختلفی را نشان میدهند، بنابراین توصیه میشود چای به اندازه و تازهدم مصرف شود.
انتهای خبر/1026ج