۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۴
کد مطلب : ۱۰۳۱۸

نقطه قوت و ضعف در دیپلماسی آمریکا با ایران

در مورد مسائل کلی هسته ای جمهوری اسلامی ایران و در مقیاس بزرگتر در کلیات سیاست خارجی جمهوری اسلامی بایستی این مسئله را مد نظر داشته باشیم که مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) کلیات سیاست خارجی را مطابق قانون اساسی و مصالح کلی نظام از طریق سخنرانی ها و دستورالعمل ها ابلاغ می نمایند
نقطه قوت و ضعف در دیپلماسی آمریکا با ایران
در تعریف سیاست خارجه آمده است که منفعت از مهمترین عوامل برای ایجاد ارتباط یا عدم ارتباط با یک کشور است حال با توجه به این مورد کلی یعنی منفعت بایستی ببینیم چه تغییری در منافع آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده که آن ها بخواهند سیاست خصمانه خود را در برابر جمهوری اسلامی ایران تغییر بدهند. 

موضع دولت جمهوری اسلامی در برابر دیپلماسی آمریکا

در مورد مسائل کلی هسته ای جمهوری اسلامی ایران و در مقیاس بزرگتر در کلیات سیاست خارجی جمهوری اسلامی بایستی این مسئله را مد نظر داشته باشیم که مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) کلیات سیاست خارجی را مطابق قانون اساسی و مصالح کلی نظام از طریق سخنرانی ها و دستورالعمل ها ابلاغ می نمایند و دولت مجری این رهنمودها است که می تواند از تاکتیک ها و روش های گوناگونی با توجه به اصول اصلی سیاست خارجی استفاده نماید.

و این نکته واضح است که اگر اشکالی در روند کلی مذاکرات پیش بیاید قطعا مقام معظم رهبری (مدظله العالی) وارد شده و تذکر می دهند کما اینکه در بحث سازمان ملل و رویدادهای طولانی وزیر امور خارجه با همتای آمریکایی، رهبری تذکر دادند و همچنین تماس تلفنی رییس جمهور محترم با آقای اوباما، رهبری تذکراتی را بیان داشتند.

نقطه قوت در دیپلماسی آمریکا

در تعریف سیاست خارجه آمده است که منفعت از مهمترین عوامل برای ایجاد ارتباط یا عدم ارتباط با یک کشور است حال با توجه به این مورد کلی یعنی منفعت بایستی ببینیم چه تغییری در منافع آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده که آن ها بخواهند سیاست خصمانه خود را در برابر جمهوری اسلامی ایران تغییر بدهند. خوب; با یک بررسی حتی جزئی متوجه می شویم که آمریکایی ها نه تنها دست از سیاست های قبلی خود بر نداشته اند بلکه بعد از کرنش تاکتیکی دولت، ذات و عمق فکر خویش را نشان داده و گفتند که تحریم ها اثر کرده و ایران خواستار مذاکره شده است و صحبت هایی از این قبیل که نشان می دهد نقطه قوتی در دیپلماسی آمریکایی ها ایجاد نشده است.

نحوه آگاهی مردم از سیاست دیپلماسی دولت

رهبر معظم انقلاب بعد از استقرار دولت جدید مبحث مهم نرمش قهرمانانه را مطرح کردند که تعبیر های مختلفی از آن شد که به نظر بنده خیلی از آن ها غلط بود مخصوصا آنهایی که فکر می کردند رهبری اجازه ارتباط با آمریکا را داده است. به نظرم منظور رهبری از دیپلماسی نرمش قهرمانانه تاکتیکی بود که مردم متوجه شوند آمریکایی ها در گفته های خود صداقت ندارند و با صدور اجازه مذاکره طرف های غربی طمع کردند که می توانند امتیاز های کلانی از جمهوری اسلامی بگیرند و بحمدالله وزیر امور خارجه هم با اذعان به اشتباهات صورت گرفته در آگاهی هر چه بیشتر مردم موثر بودند.

حمایت قشر جوان از سیاست دولت در برابر آمریکا

به نظر می رسد فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به عنوان طلایه دار پرچم بیداری اسلامی بهترین حامی دولت باشد کما اینکه ایشان هم در سخنرانی به مناسبت 13 آبان کلیات دیپلماسی دولت را خوب و درست شرح دادند و جوانان نیز بایستی رهبری را به عنوان ملاک و شاخص قرار دهند و ابزار قضاوت خود را حمایت یا عدم حمایت در نظر بگیرند.

مجتبی صالحی فر، کارشناس مسایل سیاسی

ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۶:۵۹:۴۲

14 Nov 2024