به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«
جهانبین نیوز» به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، فعالیت بدنی منظم و انجام ورزشهای مناسب توسط زنان در بهبود عملکرد تمام اعضای بدن تأثیرگذار است و بر روی سلامت جسمی و روحی آنها اثر قابل توجهی دارد.
انجام حرکات مختلف ورزشی همراه با تغذیه سالم باعث تناسب اندام، پیشگیری از بیماریهای مختلف مانند دیابت و فشار خون، ایجاد حالت روحی مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
ورزش بانوان یکی از موضوعات مهم در جامعه است و بانوان در سنین مختلف زندگی خود باید به ورزش به عنوان یک اولویت اصلی توجه ویژه داشته باشند چراکه زنان با انجام ورزشهای مناسب و مفید میتوانند به سلامت خود کمک کنند.
درمان سندروم تخمدان پلیکیستیک با ورزش
خدیجه لرستانی، جراح و متخصص زنان، زایمان، نازایی و زیبایی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: موضوعی که در بانوان به ویژه نوجوانان شیوع دارد تخمدانهای پلیکیستیک، اختلالات قاعدگی و در سنین بالاتر ناباوری است که پایه و اساس درمان این بیماری را رژیم و ورزش میدانیم.
وی افزود: بانوانی که تناسب اندام دارند، ورزش میکنند و تغذیه سالمتری دارند کمتر در معرض سندروم تخمدان پلیکیستیک قرار دارند و بعدها برای تخمکگذاری و باروری نتایج بهتری را در این افراد داریم.
متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: در مطالعات بلندمدت بیماری تخمدان پلیکیستیک در فردی که وزن بالاتر و تغذیه ناسالمتری دارد و ورزش نمیکند ممکن است بیشتر خود را نشان دهد که بعداً در باروری هم تأثیر میگذارد و فرد نمیتواند در زمان مناسب باردار شود که بعضاً نیاز به داروهای کمک باروری پیدا میکنند.
وی بیان کرد: خانمهای نوجوان و بعضاً جوانانی که تنبلی تخمدان دارند، چاق هستند، ورزش نمیکنند و به سلامتی عمومیشان اهمیت نمیدهند بعدها در سنین بزرگسالی ممکن است در معرض ناباروری قرار بگیرند به این دلیل به همه خانمها ورزش و رژیم را به عنوان پایه کار توصیه میکنیم.
ورزش در دوران بارداری زایمان را راحتتر میکند
لرستانی گفت: ورزش در دوران بارداری باعث میشود که بانوان زایمان راحتتر و دردهای لگنی کمتری داشته باشند و بانوانی که عضلات قویتری دارند در سنین بالاتر کمتر مستعد این هستند که افتادگیهای کف لگن پیدا کنند.
وی تصریح کرد: ورزشهای هوازی مانند ایروبیک، آمادگیهای جسمانی و دویدنهای ساده به بانوان توصیه میشود و ورزشهایی که افراد را در معرض تروما و آسیب قرار میدهند توصیه نمیشود.
متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: معمولاً بین ۳۰ دقیقه تا نهایت یکساعت پیادهروی را برای خانمهای باردار مجاز میدانیم به شرط اینکه مشکلات دیگری در زمینه بارداری نداشته باشند.
وی اظهار داشت: در دوران بارداری ورزشهای ملایم توصیه میشود و در این دوران ورزش شدید توصیه نمیشود، توصیه میشود بانوان در دوران بارداری ورزش شدید و فعالیت حرفهای انجام ندهند و ورزشهای هوازی و آمادگی جسمانی را با شدت خفیف به سمت متوسط انجام دهند.
لرستانی افزود: فعالیت تخمدانی خیلی وابسته به فعالیتهای شدید ورزشی نیست و فعالیتهای ورزشی سنگین به صورت مستقیم باروری را تحت تأثیر قرار نمیدهند مگر اینکه افراد از درمانهای هورمونی و مکملهای غیرمجاز استفاده کنند که آن داروها اثرات مخربی بر روی تخمدانها دارند.