به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، یزدان یگانگی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بحث تغییر دولت سبب ایجاد تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان شد.
وی تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری به دلیل آب و هوای سرد جزء آخرین استانهایی است که در آن گندم برداشت میشود، همچنین چون فاصله بین کاشت و برداشت در این استان کم است، بیشتر کشاورزان متضرر میشوند و از کشت پاییزه عقب میمانند.
مدیرکل غله چهارمحال و بختیاری بیان داشت: با پیگیریهای استانداری، جهاد کشاورزی و اداره غله یک هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان مطالبات گندمکاران استان پرداخت شد و دیگر مطالبهای در این زمینه وجود ندارد.
یگانگی افزود: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در بودجه سال آینده قیمت گندم برای خرید تضمینی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
وی با اشاره به ذخیرهسازی کالاهای اساسی و تنظیم بازار ادامه داد: در حال حاضر برنج هندی ذخیرهشده در انبارهای استان که بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار در مواقع بحرانی به بازار تزریق میشود، یک هزار و ۷۰۰ تن و شکر موجود یک هزار و ۲۰۰ تن است و برای چهار تا پنج ماه آینده ذخیره وجود دارد.
مدیرکل غله چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در بحث گندم، آرد و نان زنجیرهای برقرار است و اگر یک حلقه مورد توجه قرار نگیرد، مشکلاتی بروز میکند یادآور شد: متولیان حوزه آرد و نان زیاد هستند و این مشکل اساسی در کل کشور وجود دارد.
یگانگی اضافه کرد: نان کالای استراتژیک و مهمی است و نمیتوان بهراحتی قیمت آن را بالا برد، در حوزه آرد و نان در این استان در سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه تزریق شد، به این ترتیب اختلاف قیمت بازار دولتی و آزاد افزایشیافته و زمینه را برای فروش آرد آزاد توسط نانوا باز کرد.
وی گفت: بر اساس بررسیهای پژوهشگاه غلات، گندم تولیدشده در چهارمحال و بختیاری در گروه کیفی دو طبقهبندی شده است و همین موضوع سبب شد، میزان گلوتن و درصد پروتئین نان پایینتر از استاندارد کشوری باشد.
مدیرکل غله چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: استانهای خوزستان، فارس و گلستان گندم با کیفیت درجه یک تولید میکنند و باید رایزنیها برای دریافت این گندم صورت گیرد، سپس گندم مورد آزمایش قرار گرفته و اخطلاط گندم صورت گرفته و گندم با استاندارد بالا در اختیار کارخانه آرد قرار میگیرد.
یگانگی حلقه دوم در بحث نان را آسیابانی دانست و اذعان داشت: در این استان هشت کارخانه آرد وجود دارد که تعداد زیادی است، این درحالی است که دستگاههای مورد استفاده در این کارخانهها باید بهروز شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید آموزشهای لازم برای نانوایان انجام شود گفت: متاسفانه در این استان آموزشهای لازم وجود ندارد و باید آموزش و پرورش اقدامات لازم را داشته باشد و هنرستانهای تربیت نانوا راهاندازی شود.
وی نظارت بر تولید نان را مورد دیگر در این زمینه دانست و بیان داشت: نظارت بر ساعت پخت، کیفیت نان و... باید انجام شود اما متاسفانه این نظارت در این استان ضعیف است.
یگانگی ادامه داد: با ورود سامانه نانینو ساماندهی نسبی انجام شد اما هنوز جای کار وجود دارد.
انتهای خبر/۱۰۲۶ج