رئیس ستاد محمد باقر قالیباف در چهارمحال و بختیاری گفت: در نظامهای سیاسی غربی علاوه بر مشروعیت بخشی به نظامهای سیاسی، انتخاباتها عامل تقویت جایگاه و پرستیز بینالمللی کشورها است.
مجتبی نوروزی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، اظهار کرد: از زمانی که دموکراسی پا به عرصه زندگی سیاسی بشر گذاشت، انتخابات مهمترین رکن دموکراسی شد.
وی تصریح کرد: انتخابات نقشآفرینی سیاسی مردم در فضای دموکراسی است، اما دموکراسی فقط جنبه سیاسی ندارد و به جهت اقتصادی و فرهنگی هم شاخصهایی دارد، لیکن رکن اول و عامل بوجودآورنده نظامهای دموکراتیک انتخابات است.
مسئول ستاد محمدباقر قالیباف در چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در نظام اندیشه غرب، مشارکت سیاسی مردم و بهویژه انتخابات یکی از مهمترین عوامل مشروعیت بخشیدن به نظامهای سیاسی است.
نوروزی عنوان داشت: در نظامهای سیاسی غربی علاوه بر مشروعیت بخشی به نظامهای سیاسی، انتخاباتها عامل تقویت جایگاه و پرستیز بینالمللی کشورها است، در روابط بینالملل موضوع و جایگاه پرستیژ بینالمللی برای تحصیل منافع اهمیت بالایی دارد.
وی بیان داشت: در ادبیات منافع ملی چهار منفعت ملی تعریف شده که شامل منافع اقتصادی، منافع ایدئولوژیک، منافع دفاعی و امنیتی و منافع معطوف به نظم جهانی هستند.
مسئول ستاد محمدباقر قالیباف در چهارمحال و بختیاری افزود: کشوری میتواند این منافع را بهخوبی تحثیل و نقد کند که از پشتوانه دموراتیک خوبی برخوردار باشد.
نوروزی اضافه کرد: امروز در جهان مشارکت سیاسی هم عامل مشروعیتبخشی، هم عامل ایجاد پرستیژ بینالمللی و هم عامل به وجودآورنده و تحصیل منافع ملی است.
وی عنوان داشت: منافع ملی از قرن ۱۸ و ۱۹ به بعد که موضوع استعمار بهصورت جدی در ادبیات قدرت وارد شد، در خارج از مرزها تعریف میشود، لذا عاملی که میتواند این منافع را در خارج و محیط پیرامونی هر کشور تضمین کند مشارکت سیاسی مردم و حضور در انتخابات است.
نوروزی بالاترین ترازهای مشارکت سیاسی در جهان را متعلق به کشور هندوستان دانست و بیان داشت: در این کشور ۶۰۰ میلیون نفر در انتخابات شرکت میکنند و هند با این آمار تحصیل منافع کرده و پرستیژ بینالمللی کسب میکند.
مسئول ستاد محمدباقر قالیباف در چهارمحال و بختیاری انتخابات و مشارکت سیاسی را عامل تقویت مؤلفههای امنیتی کشور عنوان و تاکید کرد: در ادبیات امنیتی مهمترین رکن امنیت پشتوانه سیاسی نظام حاکم است، هر نظام سیاسی که ادبیات مردمی بیشتری داشته باشد، از ضریب امنیت بیشتری برخوردار است.
وی گفت: در ادبیات نظام سلطه چه در استعمار قدیم و چه در استعمار نو و فرا نو، آنچه مهم است و میتواند یک کشور را مستعمره کند، عدم پشتیبانی مردم از نظام سیاسی است، که انتخابات مظهر این پشتیبانی است.
نوروزی اضافه کرد: عامل دفعکننده و از بینبرنده تهدیدهای دشمن برای همه نظامهای سیاسی انتخابات و مشارکت سیاسی است که در سپهر سیاسی نظامهای مختلف حکمرانی در نظام بینالملل است.
انتخابات در ایران متفاوتتر از انتخاباتهای غرب است
مسئول ستاد محمدباقر قالیباف در چهارمحال و بختیاری بیان داشت: همه موارد عنوان شده برای ایران هم با ضریب بیشتر وجود دارد، در نظام سیاسی کشور ایران دو کلیدواژه اساسی جمهور و اسلام هست، بنابراین انتخابات در کشور ما متفاوتتر از انتخاباتهای غرب است.
وی خاطرنشان کرد: در ایران در کنار اهمیت انتخابات که مشترک با سایر کشورها وجود دارد، نظام سیاسی معنامحور اسلام نیز جریان دارد، اسلام در نظام سیاسی ما محتوا است و بر اساس همین دین است که مردم باید در صحنه باشند و محل مشورت حاکمان قرار گیرند.
نوروزی افزود: مردم در ادبیات اسلامی هم رکن هستند، در ادبیات دینی ما حضور و مشارکت مردم به مثابه حق و تکلیف است که باید استیفا شود، بنابراین در سپهر سیاست در ایران انتخابات هم جنبه جمهوریت دارد و هم جنبه اسلامیتی و از همینرو ضریب اهمیت آن بالا میرود.
مسئول ستاد محمدباقر قالیباف در چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: به تعبیر امام خمینی (ره) یک رأی میتواند آخرت هر فرد را دگرگون سازد، به این ترتیب انتخابات در نظام سیاسی ایران یک وجه معنایی دارد.
لازم است شخص مورد نظر عملکرد و سابقه خوبی داشته باشد
رئیس ستاد قالیباف در چهارمحال و بختیاری، در خصوص تاثیر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اظهار کرد: بالا بودن سطح مشارکت موجب افزایش آبروی بینالمللی ایران در منطقه شده و قدرت معنوی جمهوری اسلامی را نشان میدهد.
نوروزی افزود: مشارکت حداکثری موجب انعکاس قدرت ملی ایران به جهانیان خواهد شد که این امر موجب میشود تهدیداتی که از جانب نظام سلطه متوجه ایران است از بین برود.
وی با بیان اینکه مشارکت بالای مردم در انتخابات موجب میشود کشورهای جهان به مذاکره و تعامل با جمهوری اسلامی ایران مشتاق شوند، اضافه کرد: مشارکت بالا موجب میشود در عرصه داخلی پشتوانه محکمی برای مسئولین به جهت پیشبرد سیاستها و استراتژیها ایجاد شود، همچنین مردم جهان احساس میکنند ایران کشور قدرتمندی است.
نوروزی با بیان اینکه در صورتیکه رئیس جمهور با مشارکت بالا انتخاب شود، توان بیشتری از اراده عمومی در کنار اوست، افزود: فرد منتخب اعتماد به نفس بالا و همراهی بیشتر مردم را جهت پیشبرد سیاستهای داخلی و خارجی خواهد داشت.
رئیس ستاد قالیباف در چهارمحال و بختیاری گفت: رئیس جمهور منتخبی که با مشارکت بالا انتخاب میشود، نماینده قشر بیشتری از اقشار جامعه است که باعث میشود وحدت، وفاق و انسجام اجتماعی در کشور بیشتر شود.
وی در خصوص انتخاب اصلح گفت: شخص منتخب را باید بر اساس ویژگیهای شخصی فرد اعم از دیانت لازم، بینش بالا، اشرافیت به تمام مسائل و تقوای سیاسی انتخاب کرد.
نوروزی مسئله دوم در انتخاب اصلح را ویژگیهای مدیریتی دانست و گفت: لازم است شخص مورد نظر عملکرد و سابقه خوبی در اداره مسائل گوناگون کشور داشته باشد و میدانهای بزرگ مدیریتی را در سطوح عالی تجربه کرده باشد.
وی عنوان کرد: کسی باید رئیس جمهور شود که عملکرد و لیاقت خود را اثبات کرده باشد، همچنین توان راهبری و بسیج کردن منابع و امکانات را داشته باشند.
نوروزی ویژگی رئیس جمهور اصلح را تناسب با نیاز زمان دانست و توضیح داد: امروز باید فردی انتخاب شود که نماینده قشر بیشتری از اقشار جامعه است، فهم و نیاز مسائل مقتضیات زمان را بشناسد همچنین عملگرا باشد و مسائل را با قدرت و انگیزه بالا پیش ببرد.