رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: براساس شرح وظایف این سازمان، اولویت حراست و حفاظت از گونهها در مناطق تحت مدیریت بوده و اکثر گونههای انحصاری خارج از حیطه کار محیطزیست است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبین نیوز، مریم مقانلو امروز چهارشنبه در نشست علمی تخصصی جنس عروس سنگ (فرصتها، چالشها و تهدیدها) با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب مطالعاتی عروس سنگ میشود اظهار کرد: باید از ظرفیت مطالعاتی انجام شده در این استان در سایر استانها نیز استفاده کرد و کارهای مطالعاتی مشابه انجام نشود.
وی تصریح کرد: از سه سال گذشته توجه به گونههای گیاهی در کنار گونههای جانوری در سازمان حفاظت محیط زیست مورد تاکید قرار گرفته و انجام کارهای پژوهشی و مطالعاتی آغاز شده است.
مقانلو به عوامل تهدید کننده این گونه گیاهی اشاره و خاطر نشان کرد: براساس بررسی انجام شده در رویشگاه این گونه گیاهی، معدنیابی، سنگ کاوی، گنجیابی و کاوش قاچاقچیان و توسعه باغات و اراضی کشاورزی و تخریب صخرهها و رویشگاههای این گونه گیاهی از عوامل تهدید کننده این گونه گیاهی در کشور است.
وی اذعان کرد: تنها ۱۱.۲ درصد مساحت کشور زیرپوشش حفاظت محیط زیست قرار دارد، براساس شرح وظایف این سازمان، اولویت حراست و حفاظت از گونهها در مناطق تحت مدیریت است و اکثر گونههای انحصاری خارج از حیطه کار محیطزیست است.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: ۱۶ گونه گیاهی عروس سنگ خاص استان شناسایی شده است.
مقانلو یادآور شد: جمع آوری گونه گیاهی زنیان در استان انجام و بذرها برای نگهداری به بانک ژن سازمان حفاظت محیطزیست ارسال شده که در بانک ژن سازمان آمادگی برای نگهداری از بذر عروس سنگها نیز وجود دارد.
وی تشریح کرد: همکاری مردم و جوامع محلی برای احیا و حراست از این گونههای گیاهی افزایش پیدا کرده است.
مقانلو اذعان داشت: اجرای قرق مناطق و رویشگاههای زنیان با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری در اولویت قرار دارد.
وی اظهار کرد: برای مقابله با بحث آفات و خشکیدگی گون در استان چهارمحال و بختیاری کارهای اجرایی و عملیاتی آغاز شده است.