یک روانشناس گفت: تنهایی فقط برای امروز کودکان تکفرزند نیست و در آینده نیز به فرزندان آنها نیز منتقل میشود.
خرمیان روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نگرانیهای والدین از تامین مایحتاج فرزندان در آینده، شرایط اقتصادی، ازدواجهای دیرهنگام، تفکرات خانواده و... اکثر زوجین تمایلی به فرزندآوری ندارند و تنها به آوردن یک فرزند بسنده میکنند.
وی با اشاره به اینکه تکفرزندی یک سری معایب دارد تصریح کرد: خانوادههای صاحب یک فرزند توجه بیشتر به فرزند، فراهم کردن امکانات برای فرزندان، عدم مقایسه آنها با خواهر و برادرشان و... را از مزایای تکفرزندی عنوان میکنند.
این روانشناس ادامه داد: ترسو، نگران و خجالتی بودن کودک ازجمله معایب تکفرزندی است که کودک با آن مواجه است، این کودکان مراحل رشد خود را به تنهایی سپری میکنند و هر چقدر در مهدکودک و کلاس حضور داشته باشند جبران تنهایی برایشان نمیشود و زمانی میرسد که این بچه از این وضعیت خسته میشود.
خرمیان گفت: این تنها بودن بزرگترین معضلی است که کودکان تکفرزند با آن مواجه هستند و نداشتن همبازی و الگو در خانواده برای کودکان مشکلات بزرگی را بهوجود میآورد.
وی بیان داشت: بسیاری از کودکان در خلال همین دعواها و قهر و آشتیها بسیاری از مهارتها را بدست میآورند، همچنین در همین بین والدین میتوانند یک سری نکات تربیتی را به کودکان آموزش دهند که در خانوادههای تکفرزندی به سبب ارتباطات و تعاملات دیده نمیشود.
این مشاور خانواده افزود: این تنهایی فقط برای امروز کودکان نیست و در آینده نیز این تنهایی به فرزندان آنها نیز منتقل میشود و بچهها از داشتن خاله، دایی، عمه و عمو نیز محروم شده و بهنوعی پشتیبانی نخواهند داشت.