مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: گیاه کلوس کوهی مخصوص چهار استان لرستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری است که اگر از دست برود در کل دنیا این گیاه منقرض میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبین نیوز، ترحم بهزاد امروز در همایش روز مرتع اظهار کرد: با توجه به بررسیهای انجام شده تا ۲۱ اردیبهشتماه ۲۲۷ میلیمتر بارش در کشور به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به ۲۲۵ میلیمتر بارش دراز مدت بیش از یک درصد افزایش نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه میزان بارش ثبت شده در چهارمحال و بختیاری تا ۲۱ اردیبهشتماه معادل ۵۵۵میلی متر است گفت: این بارش نسبت به ۶۴۳ میلیمتر بارش ثبت شده در دراز مدت نزدیک به ۱۳ درصد کاهش نشان میدهد.
بهزاد عنوان کرد: تغییر رویکردها، نگرشها و کارکردهای مرتع از جمله الزاماتی است که باید برای مقابله با تغییر اقلیم در مراتع لحاظ شود.
وی یادآور شد: بیتوجهی به مراتع موجب شده تا از اول انقلاب تا پایان سال ۱۴۰۲ تنها ۶ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار در این بخش هزینه شود.
بهزاد خاطر نشان کرد: بهرهبرداران سال گذشته با آورده خود توانستند ۱۱۵ هزار هکتار از مراتع کشور را احیا، اصلاح و نسبت به توسعه کشت گیاهان دارویی در کشور اقدام کنند.
وی یادآور شد: ۸۸ هزار تن عسل از سطح عرصههای منابع طبیعی تولید میشود و از ۸۶۰ هزار تن سرانه مصرف گوشت قرمز به طور تقریبی ۳۶۲ هزار تن گوشت قرمز به ارزش یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال معادل ۳۲ درصد از مراتع تغذیه و تولید میشود.
بهزاد ادامه داد: از هشت هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی شناسایی شده در سطح عرصههای منابع طبیعی ۲هزار و ۷۶۰ گونه از جمله گونههای منحصر به فرد در ایران به شمار میرود.
وی تشریح کرد: گیاه کلوس کوهی مخصوص چهار استان لرستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری است که اگر از دست برود در کل دنیا این گیاه منقرض میشود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: لازم است با کسانی که خارج از ضوابط و بدون مجوز از سازمان منابع طبیعی اقدام به بهرهبرداری بی رویه میکنند طبق ماده ۲۵ مکرر برخورد قانونی داشته باشند.
بهزاد اظهار کرد: نامگذاری ۲۵ اردیبهشت به نام روز مرتع گفت: با توجه به همزمانی فصل کوچ عشایر به مناطق ییلاقی، آغاز چرای دام و اوج جلوههای بصری، تفرجی، گردشگری و برداشت گیاهان دارویی و خوراکی با توجه به نامه نگاری که با شورای فرهنگ عمومی انجام شده انتظار میرود این شورا ۲۵ اردیبهشت را به نام روز حفاظت از مرتع نامگذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت کند.
وی ادامه داد: هدف از نامگذاری ۲۵ اردیبهشت به نام روز حفاظت از مرتع را اعتلای فرهنگ مرتع و مرتعداری پایدار به عنوان فرهنگ بومی و معرفی مرتع به عنوان ثروت ملی برای نسلهای حاضر و آتی، جلب مشارکت بهرهبرداران و مردم در حفظ، احیا و بهره برداری از مراتع است.
بهزاد با بیان اینکه هم اکنون معیشت پنج میلیون نفر در قالب یک میلیون و ۲۱ هزار خانوار معادل بیش از ۶ درصد جمعیت کشور وابسته به مراتع است گفت: از ۱۳۴.۴میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی ۱۷ میلیون هکتار با احتساب بیشه زارها وسعت جنگل، ۳۲.۶ میلیون هکتار بیابان و ۸۴.۸ میلیون هکتار معادل ۵۲ درصد از این عرصه ها و ۶۳ درصد از وسعت منابع طبیعی را مراتع تشکیل میدهد.