معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری فرصتهای سرمایهگذاری استان طی دو سال گذشته را تشریح کرد.
محمدکاظم منزوی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: در سالهای گذشته در زمینه سرمایهگذاری در طرحهای اقتصادی چهارمحال و بختیاری اتفاقات خوبی رقم خورده است.
وی افزود: سیاست استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری هلدینگهای بزرگ اقتصادی به ویژه در سفر اول و دوم رئیس جمهور، پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استانهای زاگرسنشین برای استفاده از ظرفیتهای مشرک استانی و از همه مهمتر سیاست توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی در چهارمحال و بختیاری ظرفیتی شده است برای اینکه سرمایهگذاران در این استان حضور پیدا کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سرمایهگذاران براساس نقشه راهی که در سرمایهگذاری استان تدوین شده است، اقدام به سرمایهگذاری در طرحهای اقتصادی میکنند. زنجیره بادام، آبزیان و گیاهان دارویی در دستور کار است
منزوی عنوان کرد: در زنجیرههای راهبردی چهارمحال و بختیاری، زنجیره بادام، آبزیان و گیاهان دارویی در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گرفت، خوشبختانه نقشه راه زنجیره بادام آماده شده، همچنین سیاستهای کلی همراهی در زنجیره آبزیان به وقوع پیوست، کما اینکه یکی از واحدهای تولیدی استان زنجیره ارتباطی خود در زمینه آبزیان را کامل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت چهارمحال و بختیاری، زنجیره فولاد و زنجیره نساجی مورد توجه قرار گرفته است ضمن اینکه اقبال بسیار خوبی در توسعه شهرکهای صنعتی استان وجود دارد و تقریبا بیش از 80 درصد زمینهای قابل واگذاری در شهرکهای متقاضی محور استان به سرمایهگذار واگذار شده و نتیجه این تلاش توسعه بیش از 500 طرح صنعتی است که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: نکته مهم ورود هلدینگها به استان است، با پیگیریهای بسیاری که انجام شد، چندین هلدینگ بزرگ سرمایهگذاری وارد استان شدند که نتایج خوبی به دنبال داشت.
منزوی بیان کرد: در سفر دوم رئیس جمهور بسیاری از اعلام آمادگیها از سوی هلدینگها تبدیل به امضای تفاهمنامه شد و الان در حال تبدیل به انعقاد قرارداد است.
پتروشیمی بروجن طرح بزرگ صنعتی در چهارمحال و بختیاری
وی تاکید کرد: یکی از این طرحهای بزرگ در چهارمحال و بختیاری پتروشیمی بروجن است که پس از سالها راهاندازی میشود، همچنین شرکت پالایش زاگرس توسط صندوق بیمه روستایی و عشایری و بخش خصوصی راهاندازی شد، شرکت پگاه با تعریف 9 پروژه توانست در قالب سرمایهگذاری حدود 2 همت را وارد استان کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طرح توسعه پتروشیمی لردگان مورد توجه چندین هلدینگ قرار گرفته است و در دست بررسی است، طرح دامپروری 3 هزار راسی هلدینگ شستا در استان کامل شده و طرح واگذاری کشتارگاه جونقان به صندوق بازنشستگی کشوری در مرحله نهایی قرار دارد.
منزوی یادآور شد: پنج پروژه مهم شرکت شیر خشک پگاه باعث افزایش ظرفیت دریافت شیر این شرکت از 100 تن به 350 تن، تولید کره، تولید روغن، تولید شیر مایع مادران و احداث سردخانه میشود، این طرحها جز پروژههای مهمی هستند که امسال یا نهایتا سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
وی افزود: کماکان در حال مذاکره با هلدینگهای سرمایهگذاری ازجمله هواپیمایی ماهان، سازمان اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) و دیگر صندوقهای سرمایهگذاری برای ورود به صنعت چهارمحال و بختیاری هستیم.
هدف، معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری استان به سرمایهگذاران است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تلاش داریم تا استعدادهای سرمایهگذاری استان را به اطلاع سرمایهگذاران برسانیم.
منزوی عنوان کرد: در کنار سرمایهگذاریهای ذکر شده در بخش صنعت و کشاورزی، استان در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز پیشرفت قابل ملاحظهای کرده است، با تغییر فرمان گردشگری به سمت بومگردی و گردشگریهای خاص همچون طبیعتگردی، گردشگری روستایی، عشایری، سلامت و ورزشی، برای اولین بار مباحث مربوط به این حوزه نفس تازهای کشید و با استقبال بسیار خوب مردم محلی روبرو شد.
وی خاطرنشان کرد: نقش گردشگری روستایی و عشایری در توسعه اقتصاد و بهبود معیشت جوامع محلی بسیار پُر رنگ است و میتواند در توسعه استان چهارمحال و بختیاری مؤثر باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ورود به هدایت درست تسهیلات بانکی تسهیلگرانی که برای کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد برکت کار میکنند، جز سیاستهای اساسی برای توسعه اقتصادی مناطق محروم بوده که ظرفیتهای سرمایهگذاری بسیار خوبی را در بحث منابع طبیعی شهرستانهای استان به ظهور رسانه است.
منزوی بیان کرد: در بسیاری از مناطق محروم در استان چهارمحال و بختیاری، استعداد ایجاد صنعت وجود ندارد، بنابراین برای توسعه این مناطق یا باید در قالب طرحهای کشاورزی همچون پروژههایی مثل جهش تولید در دیمزارها که مهمترین آن در زنجیره گیاهان دارویی در دست بررسی است، ورود کنیم و یا به واسطه مناطق زیبای گردشگری و پتانسیلهای صنایع دستی که وجود دارد، بتوانیم توسعه متوازنی را در شهرستانهای محروم استان ایجاد کنیم.
حوزه علم و فناوری چهارمحال و بختیاری، آماده مشارکت با سرمایهگذاران
وی تاکید کرد: حوزه دیگری که سالهای قبل بسیار روی آن کار شد، بخش شرکتهای فناور و دانشبنیان استان چهارمحال و بختیاری است که خوشبختانه با تکمیل سختافزاری پارک علم و فناوری، امکان واگذاری زمینهای اطراف پارک به وجود آمد و برای اولین بار توانستیم شرکتهای دانشبنیان و فناور را به این ساختمان انتقال دهیم، همچنین فازهای توسعهای جدیدی برای آنها تعریف شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: همچنین در زمینی در شهرک صنعتی شهرکرد پردیس پارک علم و فناوری استان تاسیس شد تا فناورانی که به مرحله تولید میرسند بتوانند مورد حمایت قرار گیرند و سریعا دانش را به تولید تبدیل کنند.
منزوی تصریح کرد: در حال حاضر حوزه علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری، حوزه بسیار فعالی است و آمادگی دارد تا با سرمایهگذاران مشارکت کند.
وی افزود: تعدادی از فناوران استان چهارمحال و بختیاری به حدی از قدرت جهت سرمایهگذاری رسیدهاند که خود زمین مورد نیاز واحد تولیدی را خریداری کرده و اقدام به راهاندازی شرکت و تولید کردهاند.