مهری امینی در گفتگو با خبرنگار «
جهانبین نیوز»، اظهار کرد: همه ما دغدغه محیط زیست و مدیریت پسماند را داریم ولی چرا شوراها باید در این قضیه ورود کنند؟ به این دلیل که شوراها افرادی از بدنه مردم اند و باید در قبال سلامتی مردم مسئول و دغدغه مند باشند همچنین شوراها متولی مدیریت پسماند در مدیریت شهری و روستایی بوده و قانون به آنها اجازه داده در مدیریت پسماند ورود کنند.
وی افزود: شوراهای اسلامی با توجه به پشتوانه قانونی میتوانند عوارض پسماند را در بودجه سالانه در نظر بگیرند و با مشارکت مردم، معضلات پسماند را مدیریت کنند.
امینی با اشاره به لزوم همکاری شوراها جهت فرهنگ سازی مدیریت پسماند از مبدا برای مردم، گفت: نگاه شوراها به مسائل شهری باید فراتر از سطح امور عمرانی باشد و به موضوع محیط زیست توجه جدی نمایند چراکه اگر محیط زیست و مشارکت مردمی نباشد مسائل عمرانی هم با شکست مواجه میشود.
وی تصریح کرد: در سفر اخیر رئیس محترم جمهور به استان چهارمحال و بختیاری، یکی از مطالبات اصلی شهرستان فارسان، بحث مدیریت پسماند بود، رایزنیهایی با جانشین رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور جهت جذب اعتبار احداث کارخانه پسماند به عنوان پایلوت در استان برای چهار شهرستان اردل، کیار کوهرنگ و فارسان انجام شد، و این موضوع در دستور کار قرار گرفت، منتهی شرط اصلی مکانیابی و معرفی محل استقرار است.
امینی تاکید کرد: پروژههای عمرانی با تخصیص اعتبار اجرا میشوند اما محیط زیست آلوده به راحتی اصلاح نمیگردد.
وی عنوان داشت: درصورتی که مسائل بهداشتی و زیست محیطی در دفع پسماندها رعایت نگردد، موجب آلودگی آب، خاک، هوا و در نهایت بلای جان طبیعت و نسل آینده خواهند شد، اما در صورت داشتن برنامه و نگاه علمی میتوان از آنها به عنوان یک فرصت طلایی استفاده کرد.