رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برای توسعه زنجیره بادام در استان نیاز به حمایتهایی وجود دارد که ازجمله آن میتوان به تامین تسهیلات سرمایه در گردش صادر کنندگان اشاره کرد.
مرتضی درخشان در گفتگو با «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری زمانی به استان آب و آفتاب معروف بود اما به دلیل شرایط خشکسالی اخیر که همه کشور را دستخوش خود قرار داده است، دیگر نمیتوان نام آب را برای این استان به کار برد.
وی افزود: انجمن بادام که تحت نظر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است درخصوص برندسازی بادام تولیدی در استان به جهت جلوگیری از خامفروشی این محصول تشکیل شده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: زنجیره تولید و عرضه بادام باید در استان تکمیل شود، تولید بادام در این استان از گذشته بوده است اما از دهه 60 به بعد بادام استان به صورت رسمی با برند مامایی عرضه شد.
درخشان با اشاره به مسئله حمل و نقل، بستهبندی و فروش محصول بادام در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: مقصد اصلی صادرات بادام کشور هند است اما مهمترین کشورهای مصرف کننده این بادام فرانسه و آمریکا هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای توسعه زنجیره بادام در چهارمحال و بختیاری نیاز به حمایتهایی وجود دارد که ازجمله آن میتوان به تامین تسهیلات سرمایه در گردش صادر کنندگان اشاره کرد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: قیمتگذاری بادام یکی دیگر از مواردی است که در توسعه زنجیره بادام باید به آن توجه شود، با توجه به اینکه کشور در تحریم است و صادر کنندگان برای رفع تعهدات ارزی خود مشکلاتی دارند، بنابراین قیمت بادام ثابت مانده است.
درخشان بیان کرد: بادام تولیدی در چهارمحال و بختیاری در سال 1398 حدود 33 دلار به فروش میرسید و امروز این بادام 12 تا 14 دلار به فروش میرسد که این نشان میدهد قیمت فروش این محصول بسیار پایین است.
وی با اشاره به اینکه هیچ بانکی حاضر نیست پول فروش بادام ایران را به کشور بازگرداند، تاکید کرد: همچنین اگر بخواهیم در برابر صادرات، واردات انجام دهیم هم با مشکلاتی مواجه هستیم.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حال حاضر محصول بادام در گمرک با قیمت 17 دلار اظهار میشود ولی آنچه به فروش میرسد با قیمت 14 دلار است که تفاوت بسیار زیادی دارد.
درخشان یادآور شد: از وزارت خارجه درخواست داریم تا برای رفع مشکلات ذکر شده در بحث فروش بادام به کمک کشاورز و باغدار بیایند اگرچه این مهم از طریق مسئولان استانی به این سفارتخانه منتقل شده و پیگیریهایی نیز انجام شده است.
وی افزود: سطح زیر کشت بادام در چهارمحال و بختیاری 20 هزار هکتار است و در سال جاری حدود 25 هزار تن بادام از باغات استان برداشت شده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ارزشمندترین و گرانترین بادام یا خشکبار زرین دنیا با نام تجاری آلمون مامرا در این استان تولید میشود.
درخشان عنوان کرد: اگر بخواهیم از سایتهای معروف دنیا مثل آمازون قیمت خرید و فروش بادام ایران را استعلام کنیم میبینیم این رقم زیر 38 دلار نیست ولی این قیمت فروش به جیب تولیدکننده ایرانی نمیرود.
وی خاطرنشان کرد: ارزش غذایی هر 10 دانه بادام با یک لیوان شیر با پنج پرس چلوکباب برابری میکند، این یعنی بادام محصولی است که هم ارزش غذایی دارد و هم منجر به تامین امنیت غذایی در کشور میشود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: امسال حدود 47 هزار تن گندم از کشاورزان در استان خریداری شد و این نشان میدهد این استان در بحث تولید حرفی برای گفتن دارد و در حال تلاش است تا سهمی از تولید کشور را داشته باشد.
درخشان بیان کرد: درخواست جامعه کشاورزی چهارمحال و بختیاری قیمتگذاری حداقلی در شهرک تخصصی بادام است، هزینههای زیاد در این خصوص ممکن است از توان متقاضی خارج باشد که باعث محدود شدن صادرات این محصول میشود.
وی تاکید کرد: دومین درخواست کشاورزان ساخت و ساز محدود در حد احداث یک انبار کوچک در کنار باغات است تا باغدار بتواند از این مکان برای اسکان، استراحت و انبار تجهیزات و محصولات خود استفاده کند.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: خواسته دیگر تامین برق نزدیک مزارع و باغات به جهت جلوگیری از سرمازدگی است تا دستگاههایی چون سرماباد در این مکانها تعبیه و استفاده شود.