به گزارش «
جهانبین نیوز»، مساجد مردمیترین و معنویترین سازمانهای مردمنهاد هستند که از ظرفیت بالایی برای جلب مشارکت مردمی در عرصههای مختلف اجتماعی و فرهنگی در سطح محله، منطقه و ملی با هدف پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی برخوردارند.
مسجد در اسلام، محلی برای عبور از فرهنگ قومی و قبيلهای به فرهنگ دينی و معنوی شدن افراد جامعه، به لحاظ اجتماعی مركز ارتباطات نسلی و جلوگيری از گسست نسلها، به لحاظ حكومتی، هسته اوليه مردمسالاری دينی است.
همچنین به لحاظ انسانی و زيست شهری، محلی برای هويتيابی، تعلق اجتماعی و محلی برای مشاركت در برنامهريزی از پايين به بالاست.
باید راه برای حضور جوانان در مساجد باز شود
غلامعلی حیدری در گفتگو با «
جهانبین نیوز»، به ضرورت همافزایی برای رونق بخشیدن به مساجد اشاره و اظهار کرد: مسجد بهعنوان پایگاه مهم دینی و اجتماعی، نقش مصونسازی برای جوانان دارد.
وی بر لزوم تلاش برای رفع موانع پیش پای رونق مساجد تاکید کرد و بیان داشت: باید راه را برای حضور جوانان در مساجد باز کرد، چراکه حضور این قشر خود برای رونقبخشی به مساجد لازم و ضروری است.
هیچ مکانی نمیتواند جای مساجد را بگیرد
حجت الاسلام یاسین حسینی امام جمعه هفشجان در گفتگو با «
جهانبین نیوز»، اظهار کرد: مساجد از ابتدای اسلام محل ملاقات مومنان با یکدیگر و اتخاذ تصمیمات لازم برای ارتقای سطح فرهنگ جامعه اسلامی بودند، یعنی ما هیچ مکانی نداریم که بتواند جای مساجد را بگیرد و از نظر شرعی هم احکام بسیار مفصلی برای مساجد وجود دارد که خود نشاندهنده اهمیت و جایگاه مساجد بوده است.
وی عنوان داشت: بررسی چند مسئله مدنظر است اول اینکه ما باید یک تبلیغات بهروز و با استفاده از تکنیکهای نو در جهت جا انداختن جایگاه مساجد و اینکه ریشه مساجد از کجا غرس شده و به دست چه بزرگواری این نهال هدایتگر در جوامع اسلامی کاشته شده است، داشته باشیم به همین خاطر باید در این راستا بیشتر بر روی مردم کار کنیم و مساجد را هم از لحاظ تاریخ و هم از نظر سازندگی به مردم بشناسانیم.
حسینی خاطرنشان كرد: مساجد امروز تنها یك مركز عبادی و مذهبی به شمار نمیروند و متولیان این حوزه باید همواره با ارتباط بیشتر در بدنه اجتماعی به شناسایی مشكلات جامعه و كمك به رفع آنها اقدام كنند.
انسانهای مقاوم، درس مقاومت را در مسجد میآموزند
حجتالاسلام محسن ملک پور در گفتگو با «
جهانبین نیوز»، با اشاره به اینکه ائمه جماعات مساجد و هیئت امناء باید فضا و فرصتی را ایجاد کنند که مساجد محل رفت و آمد جوانان و نوجوانان باشد اظهار کرد: اگر کارگزاری از مسجد رفتاری داشته باشد که به واسطه آن نمازگزاری آزارده شود و مسجد را ترک کند، مسئول انحراف آن شخص است.
وی افزود: مسجد محل تربیت دینی و الهی و حقوق شهروندی و دهها مطلب دیگر جامعه است، انسانهای مقاوم، درس مقاومت را در مسجد میآموزند انسانهای پاکدست و پاکدامنی که مسئولیتهای جامعه را بر عهده میگیرند باید در مساجد پرورش پیدا کنند.
امام جمعه فارسان بیان داشت: تربیت نیروهای جهادی باید در مساجد باشد، کسانی که در مسجد تربیتشدهاند میتوانند پیشگام در تحقق عدالت و مبارزه با فساد باشند.
وی در ادامه گفت: اگر نگاهی به تاریخ انقلاب کنیم، میبینیم شخصیتهای بزرگی که برای دین و مملکت افتخار آفریدند، همه اهل مسجد بودند، همه مدافعان حرم و مدافعان حریم ملت، دانشمندان هستهای و موشکی و عرصههای دیگر همگی مسجدی هستند.
ملک پور تصریح کرد: مسجد باید مرکز خدمات اجتماعی در محل باشد و گرفتاریهای محله با مساعی هم حل شود، باید مساجد آباد شود، تا محلهها، شهرها، استانها و کشور آباد شود، لازم است همه به مسجد برگردند.
به گزارش «
جهانبین نیوز»، مسجد تقویتکننده روحیه اجتماعی است و لازم است که در جوامع اسلامی و بهویژه جامعه جوان ما نگاه به مسجد، نگاه اجتماعی و مؤثر در حیات و نشاط جامعه باشد. حضرت امامخمینی (ره) معتقد بودند که تدبیر ممالک از مسجد شالودهاش ریخته میشده است.
انتهای پیام/1026ج