۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶
کد مطلب : ۵۴۷۹۸
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری:

رشد قیمت گوشت قرمز، فشار دام به مراتع را افزایش داد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش قیمت گوشت باعث فشار دام بر مراتع شد، چراکه خرید نهاده دامی برای دامداران هزینه بر است و دامدار ترجیح می‌دهد برای تغذیه دام خود از مراتع استفاده کند.
رشد قیمت گوشت قرمز، فشار دام به مراتع را افزایش داد
به گزارش جهانبین نیوز، اصغر احمدی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: پنجره واحد مدیریت زمین یکی از الزامات بسیار ارزشمند است که توسط وزارت اطلاعات انجام گرفته و منابع طبیعی به عنوان دبیرخانه پنجره واحد است که بر اراضی ملی دولتی مدیریت صحیح انجام می‌دهد.

وی افزود: این پنجره واحد، اراضی ملی را شناسایی و پایش می‌کند و به همه ادارات و دستگاه‌هایی که با زمین و اراضی در ارتباط هستند مربوط می‌شود، در واقع این دستگاه‌ها زیرمجموعه پنجره واحد هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: موضوع دیگری که توسط این اداره کل انجام می‌شود حفاظت از جنگل و مرتع است، جامعه بهره‌برداران از جنگل و مرتع دامداران هستند که باید مدیریت شوند.

احمدی عنوان کرد: افزایش قیمت گوشت باعث فشار دام بر مراتع شد، چراکه خرید نهاده دامی برای دامداران هزینه بر است و دامداران ترجیح می‌دهند از مراتع استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر مواردی که در پی اجرای طرح هدفمندی و مدیریت یارانه‌ها رخ داد، افزایش نزاع بین دامداران بر سر مکان چرا در مراتع است که حتی منجر به افزایش پرونده‌های قضایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: طرح‌های بهره‌برداری در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد تا در کنار استفاده از جنگل‌ها و مراتع، این عرصه‌ها را حفظ کنند.
احمدی بیان کرد: حدود ۸۰ درصد افرادی که درختان جنگل‌ها و مراتع را قطع می‌کنند تا آن را به ذغال تبدیل یا قاچاق کنند، سوداگران چوب و ذغال هستند که از طریق جمع‌آوری و خرید از خانواده‌های جنگل‌نشین آن‌ها را تهیه و انبار می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید زنجیره‌ای ایجاد شود تا با اتصال به یکدیگر وابستگی مردم به جنگل کاهش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: در سال گذشته ۳ هزار هکتار طرح‌های مرتع ‌داری در استان اجرا شد.

احمدی درخصوص اقدامات در حوزه آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری، ادامه داد: هر کاری جهت نفوذ آب به منابع زیرزمینی شود در حوزه اقدامات آبخیزداری گنجانده می‌شود.

وی عنوان کرد: هر جایی که پوشش گیاهی متراکم باشد اگر باران سیل‌آسا هم ببارد هیچ سیلی به راه نمیوفتد، اثرپذیری نفوذ آب به زمین با پوشش گیاهی متراکم ارتباط مستقیم دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در حوزه آبخیزداری انجام می‌شود بندهای خاکی است که اثر قابل توجهی در تغذیه آب‌های زیرزمینی دارد.

احمدی اضافه کرد: یکی از اقدامات دولت کاشت یک میلیارد درخت بنا بر برخی الزامات بین‌المللی بود که این طرح در حال انجام است، این اقدام برای مقابله با آلایندگی‌هایی است که کشورهای توسعه‌یافته یا صنعتی ایجاد می‌کنند.

وی بیان کرد: براساس این تعهد و الزام بین‌المللی کشورها باید در یک دوره ۲۰ ساله به سمت کاشت درخت به جهت تصفیه هوا پیش بروند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: براساس این طرح قرار است سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید و کشت شود که سهم استان ۲ میلیون و ۵۰۰ اصله نهال است که باید تولید، مکان‌یابی، کشت و نگه‌داری شود.

احمدی به سیاست تامین مسکن از سوی دولت اشاره و عنوان کرد: تا جایی که در توان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بود سعی شد از اراضی ملی زمین موردنیاز برای ساخت مسکن در اختیار راه و شهرسازی استان قرار گیرد.

انتهای پیام/1031ج
 
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲

ساعت:

۱۱:۱۴:۰۷

10 Aug 2023