۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
کد مطلب : ۵۴۱۳۱
یادداشت؛

نقش برجسته مرجعیت دینی در قیام ۱۵ خرداد

نگاهی به روند شکل گیری نهضت عظیم انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه نشان می دهد 15 خرداد سال 1342 نقطه عطف مهمی در آغاز این نهضت الهی است.
نقش برجسته مرجعیت دینی در قیام ۱۵ خرداد
به گزارش جهانبین نیوز؛ نگاهی به روند شکل گیری نهضت عظیم انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه نشان می دهد 15 خرداد سال 1342 نقطه عطف مهمی در آغاز این نهضت الهی است که نقش روحانیت شیعه در هدایت و رهبری جامعه را برجسته می سازد.

قیام پانزده خرداد حادثه ای سطحی و معمولی نیست و تفسیر وقایع آن از حد یک یادداشت نگاری خارج بوده، نیاز به مطالعه و بررسی عمیق برای شناخت ابعاد آن دارد اما مواردی در این قیام برجسته است که بارزترین آن هدایت این قیام توسط شخص حضرت امام خمینی (ره) به عنوان یک روحانی در رأس مبارزه بود.

سطح مبارزه با رژیم در این قیام طوری بود که حکومت پلید آن روز را وادار به تغییر ماهیت مبارزه از سیاسی به مسلحانه کرد و در پی این اتفاق، تعداد زیادی از طلاب علوم دینی در قم و حتی شهرهای دیگر به شهادت رسیدند.

موضوع دیگر ایجاد زمینه تغییر ساختار از شاهنشاهی به دینی و مذهبی با محوریت ولایت فقیه بود که رنگ حاکمیت دینی را بارز ساخت و در واقع نظام مبتنی بر نظریه ولایت فقیه پس از قرن ها توانست نظام سلطنتی را به حراج سیاسی بکشاند و پایه های استعمار و استکبار را سست نماید.

یکی دیگر از پیامدهای قیام پانزده خرداد، تغییر جغرافیای مکانی مرکز مخالفت با شاه پهلوی از تهران به قم بود که هم حکومت را دچار تزلزل و سردرگمی می ساخت هم ظرفیت های جدیدی برای فراگیری انقلاب در کشور کشف می شد که زمینه سازی قیام سراسری بر ضد حکومت شاهنشاهی را فراهم می ساخت.

نکته مهم دیگر در قیام پانزده خرداد قرار گرفتن مرجعیت شیعه در سطح رهبری سیاسی بود که از طرفی باعث هدایت هدفمند قیام بر اساس منطق دینی و اسلامی بود و از طرفی هم به دنبال بازداشت، زندانی شدن و تبعید حضرت امام خمینی، نسلی از روحانیت انقلابی مبارزات را بر اساس تفکرات ایشان ادامه داد و در واقع رژیم را دچار انفعال کرد.

آن چه در این قیام نمود بارزی دارد، نقش رهبری این نهضت توسط روحانیت و مرجعیت است که خطری جدی برای رژیم در زمان شاه و برای استکبار در زمان پس از پیروزی انقلاب بوده است که نسل جوان باید علت دشمنی استکبار با روحانیت را درک کند.

روحانیت در دوران پس از انقلاب نیز همچنان آماج هجوم ناجوانمردانه غرب بوده است و دشمن به خوبی می داند که جدایی نسل جوان از این قشر معنوی راهبردی است که استکبار را به اهداف استعماری خود می رساند.

یادداشت از سرهنگ احسان ربیعی رئیس سازمان بسیج چهارمحال و بختیاری

انتهای پیام/1020ج
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲

ساعت:

۱۰:۳۴:۱۴

5 Jun 2023