فرامرز مردانی رئیس اداره مرتع، منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: عدم رعایت فصل چرا، کوبیدگی خاک، نابودی گونههای خوشخوراک، عدم بذردهی و عدم گلدهی گیاهان را به همراه دارد.
وی با اشاره به بهرهبرداری بیرویه و غیراصولی از گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی بیان داشت: در چهارمحال و بختیاری حدود یک هزار و 400 گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد 391 گونه گیاهی، دارویی، خوراکی و صنعتی هستند.
مردانی بیان داشت: کلوس در این استان یکی از این نمونهها بوده که به دلیل برداشتهای غیراصولی درحال انقراض است و از کل سطح استان به یک نقطه خاص در منطقه موگویی رسیده، این درحالی است که کلوس یک گونه پاندومیک و خاص با خواص دارویی بسیار بالا است.
رئیس اداره مرتع، منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: چنانچه بخواهیم از گونههای گیاهی دارویی، خوراکی و صنعتی برداشت کنیم، باید در ابتدا آنها توسعه دهیم و نباید برداشتمان از گیاهان موجود باشد چراکه موجب نابودی آنها میشویم.
وی افزود: متاسفانه چرای غیراصولی دام و فشارهای ناشی از برداشتهای بیرویه بسیاری از گیاهان در چهارمحال و بختیاری سرنوشتی مشابه کلوس دارد، اقتصادی کردن مراتع میتواند در این زمینه کارساز باشد و توسعه این گیاهان به وسیله بذر، تاثیر بسزایی در این زمینه دارد.
مردانی افزود: برداشت و خشک کردن گیاهان داروی، خوراکی و صنعتی باید بهداشتی و اصولی باشد و درغیراینصورت ضرر آنها بیشتر از فوایدشان است و میتوانند باعث انتقال بیماریها شوند.
انتهای پیام/1026ج