علیرضا اسماعیلی کارشناس مسایل سیاسی استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با جهانبین نیوز؛ در بررسی و تحلیل سفر روئسای جمهور روسیه و ترکیه به تهران اظهار کرد: در طول سالیان که درگیر مذاکرات هسته ای بوده ایم، دولت هایی که با نگاه به غرب روی کار آمدن در نظام جمهوری اسلامی و بعد از انقلاب اسلامی، عموما مسائل داخلی را به شدت به رضایتمندی دنیای غرب پیوند زده بودند.
وی افزود: در دولت قبل این مسائل بسیار پررنگ شد و ما شاهد این بوده ایم که در تمامی این مذاکرات رخداد های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داخل کشور براین سیاستگذاری حرکت میکرد که به مذاکرات خدشه ای وارد نشود چرا که اعتقاد دولتمردان وقت ما این بود که تنها راه خروج از مشکلات و گرفتاریها و بحران ها بویژه در حوزه معیشت و اقتصاد به ثمر رسیدن مذاکرات و رفع تحریمها می باشد.
اسماعیلی گفت: هر چند هدف گذاری هایی شد برای رفع تحریم ها به بدقولی ها و بد عهدی هایی که از طرف غربی داشته ایم راه درستی نبود.
کارشناس مسائل سیاسی استان شکل گیری دولت سیزدهم را هدف راه دانست و بیان کرد: تلاش این دولت و سیاست گذاران دولت این است که بتوانند پیوند بین بدنه دولت را از بدنه مذاکرات و تحولات داخلی کم کنند.
وی عنوان کرد: همین کم کردن پیوند دولت به مذاکرات باعث افزایش قدرت است برای مذاکره کنندگان ما و می توانیم التهابات ناشی از به ثمر رسیدن یا نرسیدن مذاکرات در داخل کشور را به ویژه در حوزه اقتصاد کم کنیم.
اسماعیلی اضافه کرد: آن چیزی که سیاست خارجی دولت سیزدهم آن را هدفگذاری کرده این است که ما باید زمینه های بازی متکثری را ایجاد کنیم در واقع ما نباید نه محدود به غرب باشیم و نه محدود به شرق، ما باید بر اساس منافع اقتصادی در منطقه با استفاده از قدرت منطقهای حرکت کنیم.
وی همچنین ادامه داد: یک فصل بسیار گرم دیپلماتیک در ایران شکل گرفته است و در حدود ۶۰ روز اخیر ترافیک حضور مقامات کشورهای مختلف و مهم دنیا را در ایران داشته ایم.
وی سفر رئیسی به قزاقستان به اجلاس شانگهای، پیمان بریکس و امثال اینها را از اقدامات مهم دولت دانست و گفت: حضور مسئولین قطر و عراق و الان ترکیه و روسیه باعث شد تا به لطف خدای متعال ایران جایگاه بسیار مهم منطقه ای خودش را پیدا کند و مهمتر از آن اینست که از این جایگاه منطقهای در راستای حل معضلات اقتصادی و انتفاع استفاده کند.
اسماعیلی بیان کرد: در یک دهه گذشته که همه امورات کشور را به برجام گره زدیم ده میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت داشته ایم، اما در همین چند ماه اخیر با تغییر رویکردی که در دولت اتفاق افتاد و این تکثیر زمینه بازی و تکثیر آن مناطقی که ما داریم در دنیا نقشآفرین میکنیم و عدم توجه به یک نقطه به نام غرب می بینیم ما در همین چند ماه اخیر بالای ۷۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری داخلی و خارجی داشته ایم.
وی ادامه داد: در همین سفر اخیر جناب آقای پوتین به تهران ما یک قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری با روسیه امضا می کنیم که این می تواند یک تحول اقتصادی بسیار بزرگی را در ایران ایجاد کند و ما نمیتوانیم سفر آقای اردوغان رئیسجمهور ترکیه و سفر آقای پوتین رئیسجمهور روسیه به ایران را بدون توجه به دو موضوع بسیار مهم و منطقهای تحلیل کنیم.
اسماعیلی اولین موضوع مورد توجه این سفر را سفر منطقهای بایدن رئیس جمهور آمریکا که از فلسطین اشغالی شروع و به عربستان رسید دانست و گفت: عمده این سفر تامین امنیت اسرائیل در منطقه و یک ماشین متوقف شده عادی سازی روابط دولت های منطقه با اسرائیل که از یکی دو سال قبل ملتها با عادی سازی روابط با اسرائیل را شکل دادند، این ماشین آقای بایدن متوقف شده و این حرکت باید آغاز شود تا دید به چه میزان آمریکا به هدف خودش رسیده است.
اسماعیلی همچنین افزود: آن چیزی که اتفاق افتاد و باید به آن نگاه کنیم و می بینیم رهبر معظم انقلاب در دیدار آقای اردوغان و در دیدار آقای پوتین همه این اهداف آمریکا را نقش بر آب کرد و با صراحت بیان میکنند که بعضی از دولتها گرایشاتی به رژیم صهیونیستی پیدا کردند اما به هیچ عنوان ملت ها این گرایشات را ندارند و یقیناً پیروزی از آن ملت هاست یعنی سفر آقای بایدن و بهبود روابط آمریکا با کشورهای صهیونیستی و تامین امنیت اسرائیل تا عربستان در منطقه و همه اینها را رهبر معظم انقلاب منتفی اعلام میکنند.
وی تصریح کرد: به طور کلی سفر آقای اردوغان و دیگر روسای جمهور و مسئولین کشورهای دنیا به منطقه ایران و حضور مسئولین و رئیس جمهور ما در کشورهای مختلف و پیمان های مختلف بین ایران و کشورها این نوید را میدهد که ما از قدرت خود در راستای انتفاع و نفع و سود اقتصادی داریم استفاده میکنیم و تنها راه رفع تحریمها بی اثر کردن آنهاست و داشتن هم پیمانان بزرگ منطقهای در بلوک های بسیار مهمی مثل شانکهای و بریکس که بلوک های بسیار مهم اقتصادی دنیا هستند، می توانید تحریمات ظالمانه آمریکا را کمرنگ و بی اثر کنیم.
اسماعیلی در آخر گفت: نقشآفرینی بین المللی جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاده و مهم این است که این دیپلماسی و نقشآفرینی و به معیشت مردم کمک کند، البته باید این نکته را یادآور شویم که تا این رفتار های بین المللی این دیپلماسی فعال بین المللی و نقشآفرینی ایران اثرات اقتصادی را در معیشت مردم نشان دهد ممکن است زمان بر باشد و رهبر معظم انقلاب فرمودند که ما باید در تحولات اقتصادی دولت کمک حال دولت باشیم.
انتهای پیام/1030ج