به گزارش
جهانبین نیوز؛ سیاوش سلیمانیدشتکی رئیس شورای اسلامی در دیدار اعضای این شورا با خالدی ، سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری با اشاره به نقش فرهنگ در توسعه پایدار شهرها و روستاها گفت: در معماری و عمران همیشه میان فرهنگ و توسعه پایدار ارتباط تنگاتنگی وجود دارد چرا که فرهنگ مجموعه ای از اعتقادات، باورها و پندارهای ارزشی یک جامعه را تشکیل می دهد و از درون آن جامعه بوجود آمده لذا توجه ویژه به موضوع فرهنگ بعنوان یکی از مهمترین ارکان های پایداری باید دیده شود وشوراهای اسلامی باید در کنار کار زیر بنایی و عمرانی به نقش فرهنگ و آموزشی نیز توجه ویژه نمایند.
سلیمانی دشتکی با اشاره به نقش شوراهای اسلامی روستاها در کمک به مدیریت روستایی استان افزود : شوراهای اسلامی ایجاد هم افزایی در راستای عمران و آبادانی روستاها را مورد توجه و محرومیت زدایی و اجرای طرح های درآمدزا در روستاها را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: همچنین با توسعه کسب و کار و اشتغال در روستا کیفیت زندگی روستائیان را افزایش و با تشکیل هیات های اندیشه ورز در نقاط گوناگون روستایی استان جهت بهره مندی از بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد ، خدمتی به روستائیان در راستای توسعه و پیشرفت نمایند.
رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان در بخش کشاورزی ، دامپروری و پرورش آبزیان سردابی دارای رتبه اول در کشور می باشد گفت : شوراهای اسلامی پیگیری موضوع انتقال آب به اراضی که تا کنون دارای مشکل بوده اند را در دستور کار قرار داده و به جد با پیگیری و مطالبه گری طرح ها را عملیاتی نمایند.
عدم اشتغالزایی در روستاها عامل اصلی مهاجرت مردم است
عطاالله حسین پور آقائی نمایند شهرستان لردگان در شورای اسلامی استان با اشاره به اینکه طرح های توسعه ای روستاهای استان همچنان بلاتکلیف مانده است گفت : وضعیت معیشتی و رفاهی روستائیان و عدم اشتغال زایی در روستاها و قول گاز رسانی برق رسانی به روستاها و عدم اجرای این طرح ها از مهم ترین دلایل مهاجرت در شهرستان لردگان می باشد.
و هچنین آقای حسین پور افزود که بلاتکلیفی مردم روستاهای اطراف سد خرسان که در محدوده عملیاتی سد میباشند آنها را دچار مشکل کرده و هیچ برنامه ای برای این روستاها در نظر گرفته نشده است و اکثر جاده های دسترسی به روستاها در شهرستان لردگان دچار مشکل هستند و حتی بیتشر آنها هنوز آسفالت نشده است و امیدوارم مسئولین چارهای بیاندیشند.
محمود بهارلویی گفت : هدف از تشكيل نهاد شورایی تمركززدايي، توزيع قدرت، كاهش تصدي دولت در امور مردم، مشاركت مردم در سرنوشت خويش، تحقق شايستهسالاري و اجراي كامل قانون اساسي است لذا آموزش به انان که چگونه مطالبه گری خود از مدیران را قانونی انجام دهند لازم و ضروری است .
نماینده شهرستان بن در شورای اسلامی استان با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی بعضاً طریقه قانونی مطالبه گری را نمی دانند افزود : متاسفانه مسئولین امر هم آموزش لازم را به اینان منتقل نمی کنند چرا که می خواهند مطالبه گری از سوی شوراهای اسلامی نباشد که این خود از معضلات جامعه شورایی علی الخصوص شوراهای اسلامی روستاها می باشد که خواستاریم مدیریت محترم دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری این مهم را بیشتر از گذشته رسیدگی نماید.
عبداله صفیان نمایند شهرستان بروجن در شورای اسلامی استان در دیدار اعضای این شورا با آقای خالدی ، سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گفت : درخواست پیگیری برای پوشش بیمه ای اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها از مشكلات و خواسته چندین ساله آنها بوده كه در این راستا اقدامی انجام نشده است.
وی افزود مسئولین امر ردیفی را بدین منظور پیشبینی کنند تا زمینه تحت پوشش بیمه قرار گرفتن اعضای شوراها فراهم شود.
در ادامه محسن حیات غیبی ، عضو شورای اسلامی شهر بلداجی گفت : اکثر کشاورزان و دامداران به خاطر مشکلات آب و گرانی نهاده های دامی قادر به گذران زندگی خود نیستند ، پیشنهاد میگردد مسئولین محترم یک پل ارتباطی بین زنان سرپرست خانوار و سرمایه گذران بخش خصوصی ایجاد کرد و با برون برون سپاری یک تحول در بخش اشتغال ایجاد نمایند.
باید به سمت توسعه گردشگری گام برداشت
بهمن میری با اشاره به وضعیت توسعه و پیشرفت در روستاهای استان گفت : مهمترین مشکل دهیاریها عدم اختصاص اعتبار کافی و عدم پرداخت کمک یارانه ای دولت است که این خود منجر به عدم کارایی دهیاریها و در نهایت بعضا منجر به تعطیلی آنها و شوراهای اسلامی روستاها گردیده.
همچنین مردم روستا با رصد فضای مجازی سطح انتظارشان از دهیاری که بودجه ای نداشته و قادر به کار نمی باشد به سان سطح انتظار مردم شهر از شهرداری پر درآمد شده .
نائب رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری افزود : با عنایت به اینکه حرکت به سمت درآمد زا نمودن دهیاری ها باید بیش از پیش در دستور کار مسئولین محترم قرار گیرد ، پیشنهاد میگردد با حرکت تجمیعی به صورت سهامی جهت فعال سازی کارخانه آسفالت و پسماند در روستاها گامی موثر جهت بهبود شرایط برداشته و شوراهای اسلامی نباید فقط به دنبال اجرای جوی وجدول در روستا باشند باید به سمت و سوی توسعه ، گردشگری و ... گام برداشته .
مدیریت صحیح شرکت های تعاونی دهیاری ها کلید توسعه روستاهاست
میری با اشاره به اینکه مدیریت صحیح شرکت های تعاونی دهیاری ها کلید توسعه روستاهاست گفت : تأسیس و تقویت این بخش، بهعنوان یکی از محرکهای اساسی در آبادانی و رونق اقتصادی روستاها بهشمار میرود که متاسفانه در تعدادی از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری تبدیل به قصه پر غصه ای شده و امروزه این تعاونی ها تبدیل به بنگاه اقتصادی شده اند که پاسخ گویی نداشته و نهادی هم بر آنها نظارت نمی نماید.
وی افزود : طرح توزیع قیر رایگان از جمله بحثهای پردامنه در روستاهاست و نکته جالبی که به وضوح طرح توزیع قیر رایگان را به چالش می کشد و رانت زا بودن این طرح را اثبات می کند، عدم تخصیص قیر رایگان اختصاص داده شده به روستاها می باشد ، دهیاری ها جهت آسفالت یک کوچه باید هزینه را به بنیاد مسکن واریز نمایند.
میری چگونه دهیاری که درآمدی نداشته برای آسفالت یک کوچه اعتبار در نظر بگیرد ، لذا حل تناقضات در دستور کار مسیئولین امر قرار گیرد.
نائب رئیس شورای اسلامی استان مشکل تبدیل وضعیت و استخدامی نیروها و مسئولین مالی دهیاری ها و عدم تشکیل کمیته انطباق بخشداری ها در موعد مقرر را از دیگر مشکلات برشمرد و خواستار رسیدگی شد.
تا زمانی که این دیدگاه قدیمی باشد شاهد پیشرفت و توسعه روستاها و استان نخواهیم بود
محمد یعقوب باقری نماینده استان در شورای عالی استانها در دیدار اعضای این شورا با آقای خالدی ، سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری با اشاره به دیدگاه حاکم بر روستاها گفت : تا زمانی که این دیدگاه قدیمی باشد شاهد پیشرفت و توسعه روستاها و استان نخواهیم بود .
محمد یعقوب باقری نماینده استان در شورای عالی استانها گفت : تا زمانی که این دیدگاه قدیمی باشد شاهد پیشرفت و توسعه روستاها و استان نخواهیم بود .
وی معضل عدم توازن جمعیت شهر و روستا بعد از انقلاب را عنوان و افزود : جمعیت روستایی ما اوایل انقلاب حدود 60 تا 70 درصد بوده، در حالی که امروز این جمعیت به حدود 26 تا 30 درصد رسیده است. باید توجه کنیم که علاوه بر مهاجرت به علت نبودن شغل در روستاها ، علت اصلی این کاهش جمعیت روستایی نسبت به اوایل انقلاب تبدیل شدن روستاها به شهرها بوده چرا که ما حدود 300 شهر در کشور داشتیم اما در حال حاضر تعداد شهرهای ما به تعداد 1800 مورد رسیده؛ بنابراین توسعه شهرها بدون توجیه و زیر ساخت بوده .
باقری افزود : اگر روستاها را به عنوان یک منبع عظیم برای تولید در کشور در نظر بگیریم ، با استفاده از ظرفیتهایی چون دامپروری ، کشاورزی و گلخانهها مهاجرت معکوس را می توانیم تقویت کنیم و به دنبال آن جمعیت روستایی که به حاشیه شهرها رفته و تبدیل به یک مصرف کننده شده و در معرض خطرات و آسیب های اجتماعی می باشند را به زادگاه خود سوق دهیم و به کار سابق خود مشغولشان کنیم ، کارگاه های تولیدی ، کشاورزی و دامپروری رونق گرفته و محصولات ارزان تر به دست مصرف کننده می رسد .
نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استانها خاطر نشان کرد : تهیه طرح مهاجرت معکوس روستاییان در دستور کار بنده می باشد چرا که با تدوین و تصویب این مهم در سطح ملی سالانه اشتغال 100 هزار روستایی در سطح کشور فراهم می گردد .همچنین با اشاره به چگونگی واریز عوارض خارج از محدوده روستاها به حساب شوراهای اسلامی بخش و دهیاری گفت : دهیاری ها منبع درآمدی نداشته و همین منبع درآمد به درستی به حساب آنان واریز نمی شود که باید بررسی و راهکاری جهت حل این مشکل اتخاذ گردد.
وی در پایان پیشنهاد استفاده از اعضای شورای اسلامی استان به عنوان مشاور مدیران و مسئولین ارشد شهرستان ها را مطرح نمود.
انتهای پیام/1020ج