به گزارش
جهانبین نیوز؛ نرگس عسگری مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از هر ۱۰۰ نفر، سه یا چهار نفر به تنبلی چشم مبتلا هستند، اظهار کرد: تنبلی چشم شایعترین عامل نابینایی یک چشم در افراد زیر ۲۰ سال است.
وی افزود: تنبلی چشم اغلب اوقات هیچ علامتی ندارد، تنها راه پیشگیری از آن تشخیص به موقع عوامل ایجادکننده آن است و چون بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است، چشم کودک باید از سه تا ۶ سالگی، سالی یکبار در مراکز غربالگری بررسی شود تا درصورت نیاز توسط متخصصان مجرب معاینه شود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تکامل دستگاه بینایی از دوره جنینی آغاز و تا حدود هشت الی ۱۰ سالگی ادامه دارد، اما حداکثر رشد آن تا پنج سالگی است، نتیجه تکامل دستگاه بینایی در این دوران دید واضح و کامل است، هر عاملی که باعث اشکال در دید یک یا هر دو چشم کودک شود رشد و تکامل دستگاه بینایی را متوقف میکند و در نتیجه باعث کاهش میزان بینایی طفل میشود برای همین تنبلی چشم درصورتی که در زمان مناسب تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است.
عسگری با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت:نگرانی مردم از ابتلای کودکان به کرونا مانعی جهت حضورشان در مراکز غربالگری است و این در حالیست که با رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی و بدون تماس فیزیکی در مراکز غربال با دستگاه اقدام به ارائه خدمات غربال می شود. با توجه به اینکه هر چه سن شناسایی بیمار کمتر باشد میزان دستیابی به درمان صددرصدی بالاتر است، لذا اهمیت حضور این رده سنی در فرایند برنامه اهمیت بسزایی دارد.
عسگری ادامه داد: امسال طرح غربالگری تنبلی چشم تنها به وسیله دستگاه انجام میشود و از "E چارت" استفاده نمیشود که علت آن سرعت در انجام غربالگری و به حداقل رساندن حضور کودک در مراکز و همچنین تماس کمتر بین کودک با فرد غربالگر است، بنابراین خانوادهها بدون داشتن نگرانی و با خیال راحت برای سنجش بینایی کودکان برنامهریزی کنند.
انتهای پیام/۱۰۲۶ج