به گزارش
جهانبین نیوز؛ در سالهای اخیر شاهد سیر صعودی افزایش قیمتها بودهایم، این افزایش افسارگسیخته قیمتها کار را به جایی رسانده که بسیاری از خانوادههای ایرانی که روزگاری بالای خط فقر یا روی آن بودند به زیر خط فقر آمده از سطح متوسط به ضعیف تبدیل شوند.
حذف بسیاری از کالاهای اساسی از سبد خرید خانوادهها تنها راهی است که مسئولان برای مقابله با گرانیها پیشنهاد میدهند و مردم نیز چارهای جز این نداشته و لاجرم بسیاری از ضروریات زندگی را حذف کردهاند.
اما سوالی که مطرح است این است که افزایش یک شبه قیمتها تا کجا پیش خواهد رفت و آیا نظارتی از سوی مسئولان در این زمینه صورت میگیرد؟ سوال مردم این است که چطور در عرض چند ماه قیمت یک کیسه برنج از ۸۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان افزویش مییابد و کسی چارهای نمیاندیشید؟
علت اینکه قیمت جنس داخل فروشگاه بهصورت شبانه و با یک تماس تغییر میکند چیست؟
ناگهان همه روغنها از فروشگاهها جمع میشود و به یکباره مردم با کمبود مرغ مواجه میشوند، علت این شوکهایی که به بازار وارد میشود و خساراتی که مردم متحمل میشوند چیست؟
مردم میدانند که در این روزهای سرد کرونایی اقتصاد همه جهان تحت تأثیر این ویروس با چالش جدی مواجه شده است و دشمن سعی دارد با تحریمهای ظالمانه و ایجاد موج گرانی فشارها را بر ملت تشدید نماید اما افزایش قیمت مایحتاج ضروری زندگی مانند نان، مرغ، برنج، لبنیات و کالاهای دیگر اگر چه در شرایط کرونا فشارهای مضاعفی را بر مردم وارد کرده است اما بخشی از این گرانیها ناشی از تحریم و بخشی دیگر ناشی از سوءمدیریتها و یا سوءاستفاده برخی افراد سودجو است.
حقوق کارگری کفاف زندگیمان را نمیدهد
مهری یکی از شهروندان شهرکردی در گفتوگو با
جهانبین نیوز اظهار کرد: متاسفانه هر بار که برای خرید به بازار میآییم شاهد افزایش و چند برابر شدن قیمتها هستیم.
وی ادامه داد: این افزایشها فقط در مورد یک کالای خاص نیست بلکه مواد غذایی، میوه و سبزیجات، مواد شوینده، لوازم خانگی، پلاسکو، پوشاک و... همه شامل این افزایشهای سرسامآور شده و همین موضوع مشکلات بسیاری را برای مردم بهوجود آورده است.
این شهروند شهرکردی یادآور شد: مگر کارگران ماهانه چقد حقوق دریافت میکنند؟ باور کنید با این شرایط به هیچ عنوان قادر به ادامه زندگی نیستیم و حقوقمان همان اول ماه تمام میشود.
وی ادامه داد: کل درآمدم صرف هزینههای قسط، اجاره خانه و بقیه بدهیها میشود و مخارج زندگی هم که بماند.
کرونا و گرانی امان مردم را بریدهاند
احسان هاشمی یکی دیگر از شهروندان شهرکردی در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: کرونا و گرانی این روزها امان مردم را بریده است.
وی با بیان اینکه خیلیها از این آب گلآلود سوءاستفاده کرده و ماهی خود را میگیرند گفت: شرایط مردم سخت است و عدم نظارتها سبب شده که بسیاری از موقعیت بهره برده و از جیب مردم به نفع خودشان استفاده کنند.
این شهروند شهرکردی با اشاره به اینکه وضعیت استانهای غیرصنعتی و کوچک مانند چهارمحال و بختیاری وخیمتر است افزود: شاید بتوان یکی از عوامل گرانی کالا در این استان را این دانست که ما تولیدکننده بسیاری از کالاها نیستیم و باید جنس از استانهای دیگر به این استان وارد شود.
وی ادامه داد: همین موضوع سبب میشود که هزینه حمل و نقل و... را هم خریدار از جیب بدهد.
هاشمی خاطرنشان کرد: نمیدانم تعیین قیمتها دست چه کسی است که دستگاههای نظارتی نمیتوانند نظارتی داشته باشند متاسفانه شاهدیم که جنسی که در فروشگاههای این استان فروخته میشود هر روز با یک قیمت غیرواقعی به دست فروشنده میرسد.
گرانیها بسیاری از قدیمیهای بازار را به زمین زد
ریاحی یکی از کاسبان شهرکردی در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: من و یکی از دوستانم بهصورت شراکتی مغازهای دست و پا کردیم.
وی گفت: در سالهای ابتدایی درآمدمان خوب بود اما با موج گرانیها روز به روز وضعیت کاسبیمان خرابتر شد، جنسی که ما با یک قیمت دست مشتری میدادیم با قیمت چندبرابری باید خریداری میکردیم، این درحالی بود که بسیاری از فروشندگان خارج از استان به دلیل عدم ثبات بازار از فروش جنس به ما خودداری میکردند.
ریاحی ادامه داد: مردم این استان آنقدر درآمد ندارند که ما هر بارقیمت اجناس را بالا ببریم و مشکلات اقتصادی کارمان را به جایی رساند که مجبور شدیم مغازه را با کلی بدهی جمع کنیم.
وی افزود: متاسفانه این سرنوشت بسیاری از همکاران کاسبان است و نوسانات بازار بسیاری از قدیمیها بازار را به زمین زد.
ریاحی گفت: برخلاف نظر عموم مردم که تصور میکنند کاسبان مقصر این وضعیت هستد، باید بگویم مغازهدارها خود قربانی شرایط شدهاند.
وی ادامه داد: مسئول شرایط پیش رو همانهایی هستد که از بهمریختگی اوضاع سود میبرند.
کاسبان و خریداران هر دو آسیبدیده از گرانیها
فرج الله رحمتی مدیر بازرسی و نظارت اصناف چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: نظارت بر کار فروشگاههای بزرگ جزء وظایف وزارت صمت است و ما هم نسبت به عملکرد این فروشگاهها معترض هستیم.
وی افزود: دارندگان این فروشگاهها معتقد هستند که اجناس آنها از تهران ارسال میشود و قیمت اجناس هم از همانجا تعیین میشود.
رحمتی بیان داشت: این فروشگاهها دست همه را در نظارت بستهاند، اما صنعت، معدن و تجارت استان نظارتهای لازم را بر کار فروشگاههای زنجیرهای دارند.
وی ادامه داد: بخشی از مشکلات مربوط به نوسانات اقتصادی است که در بازار وجود دارد و اجازه نمیدهد قیمتها ثابت شود.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف چهارمحال و بختیاری بیان داشت: کاسب برای خرید هر جنسی را که به فروش میرساند باید مقداری هم اضافه پرداخت کند و کاسبان هم در این میان جز ضرر سودی ندارند.
رحمتی گفت: همچنین مغازهدار تا زمانی که جنس جدید را خریداری نکند نمیتواند قیمت بهروز آن را مشخص کند این وضعیت به فروشگاهها و سوپرمارکتهای کوچک و با مشتری کمتر بیشتر آسیب میزند.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف چهارمحال و بختیاری یادآور شد: نظارتها بر بازار وجود دارد و تیمهای نظارتی برای نظارت بر قیمتها در شب عید آماده هستند.
به گزارش
جهانبین نیوز؛ لازم است نظارت و کنترل قیمتها با یک مدیریت جهادی از مبدا صورت گیرد و مسئولان امر اجازه ندهند بیش از این سفرههای مردم خالی شود و گرانی عرصه را اینگونه بر آنها تنگ کند.
انتهای پیام/۱۰۲۶ج