بازنشستگی در ذهن همه ما اینطور جا افتاده است که فرد بعد از یک دوره 20 تا 30 سال کار کردن بدن هیچ دغدغه ای زندگی خود را ادامه دهد، اما متاسفانه وضعیت معیشت به گونه ای شده که بعد از بازنشستگی هم فرد مجبور است به کار خود ادامه دهد.
به گزارش جهانبین نیوز؛ روزهای بودجهای کشور از راه رسید و دغدغههای بازنشستگان تأمین اجتماعی دوباره خودنمایی کرد، زیرا وقتی صحبت از مشکلات معیشتی بازنشستگان میشود، این موضوع مطرح است که کشور با تنگناهای بودجهای مواجه است و باید مدارا کرد. این در حالی است که بازنشستگان تأمین اجتماعی بر این باورند که اگر دولت، بدهیهای خودش به سازمان تأمین اجتماعی را به موقع پرداخت میکرد، حالا بازنشستگان تأمین اجتماعی دغدغه روزهای بودجهای نداشتند و میتوانستند توقع کنند که افزایش مستمری آنها نیز مطابق با تورم و مشکلات اقتصادی صورت بگیرد.
متأسفانه انباشت بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی و رشد نرخ تورم و مشکلات اقتصادی، دست به دست هم داده تا بازنشستگان تأمین اجتماعی، در حسرت یک مستمری معقول باشند.
همسان سازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش این سازمان با وجود اینکه بعد از سالها انتظار اقدام مثبتی بود اما افزایش ناچیز به مبلغ مستمری آنها نتوانست مشکلات معیشتی بازنشستگان را کاهش دهد بر همین اساس انتظار داشتند در بودجه سال آینده دولت اعتبار خوبی را برای همسان سازی و رفع مشکلاتشان اختصاص دهد.
با 72 سال سن هنوز هم مجبورم کار کنم / حقوق بازنشستگی کفاف زندگی ی دهد
محمدی یکی از بازنشستگان در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز ؛ می گوید: من از سن 18 سالگی کار می کردم اما متاسفانه بعد از سن 60 سالگی وقتی برای بازنشسته شدن اقدام کردم تنها 10 سال برای من بیمه رد شده بود و مجبور شدم با 10 سال سابقه خودم را بازنشسته کنم.
او می گوید: من یک کارگر فصلی هستم که در زمان قدیم کارفرما بیمه ای را که برای من رده کرده بود به اسم مستعار بوده و همین امر موجب شد که نزدیک به 20 سال سابقه ای برای من رد نشده باشد.
محمدی ادامه می دهد: در حال حاضر من با کمترین حقوق بازنشسته شده ام و حقوق دریافتی من ماهی 600 هزار تومان است.
او عنوان می کند: از آنجایی که حقوق من کفاف زندگی را نمی دهد بعد از 72 سال سن مجبورم بازهم کار کنم تا بتوانم خرج خانواده را بدهم.
محمدی بیان می کند: اگر دولت به فکر مستمری بگیران بود و حقوق های ما را نیز افزایش می داد شاید دیگر نیازی به کار کردن هم نبود.
خرج و مخارج زندگی بسیار بالاتر از حقوقی است که دریافت میکنم
فروزنده یکی دیگر از بازنشستگان در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز می گوید: من سال های سال دور از خانواده و در یک شهر غریب کار کرده ام که وقتی بازنشسته شدم بتوانم بدون دغدغه به استراحت و خانواده بپردازم اما متاسفانه حقوقی که از تامین اجتماعی دریافت می کنم بسیار ناچیز است.
او با اشاره به اینکه خرج و مخارج زندگی بسیار بالاتر از حقوقی است که من دریافت می کنم عنوان می کند: دو دختر دم بخت دارم که اگر بخواهم برای آن ها جهیزیه آماده کنم باید دارایی های خودم را بفروشم.
فروزنده ادامه می دهد: چرا کسی به فکر ما بازنشستگان نیست ، خرج ما در زندگی بسیار بالاست .
او بیان می کند: نزدیک عید است و فرزندان و نوه های ما انتظار عیدی از ما دارند من نمی توانم آن طور که خودم دوست دارم برای آن ها کادو بخرم و همین باعث شرمندگی من جلو زن و بچه و نوه هایم می شود.
فروزنده می گوید: بگو و مگوهایی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان به گوش ما می رسد که اگر این طرح اجرا شود شاید کمی از دغدغه های ما کم می شد.
بازنشستگان نگران نباشند/همسان سازی حقوق بازنشستگان به مرور انجام می شود
سخنگوی کمیسیون اجتماعی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه قول داده که همسان سازی و رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی انجام شود.
علی بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برگشت لایحه بودجه ۱۴۰۰ به دولت و تکلیف پرداخت نود هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: خوشبختانه دولت در هر حال به پرداخت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی اعتقاد داشته و متعهد است.
وی افزود: بنده پس از رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس با آقای سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی صحبت کردهام و وی بیان کرد رئیس سازمان برنامه و بودجه قول داده که بحث همسان سازی و رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی انجام شود.
بابایی کارنامی بیان کرد: دولت مکلف است که سالانه بخشی از بدهی خود را به سازمان اجتماعی بپردازد و این توافق بین دولت و مجلس صورت گرفته است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی تصریح کرد: بازنشستگان نگران نباشند چرا که پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و همسان سازی حقوق بازنشستگان به مرور انجام خواهد شد.
به گزارش جهانبین نیوز؛ گام مهم دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان هرچند مهم و بزرگ است اما کافی نیست و در این بین مسوولان مختلف بویژه در صندوقهای بازنشستگی میتوانند با تدابیر خود یا تفاهنامهها با بخشهای دیگر گرهای را از مشکلات این قشر از جامعه که تجربه آن برای همه آحاد جامعه گریز ناپذیر است، حل کنند.
منابع طرح همسانسازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری از طریق واگذاری سهام برخی شرکتها تامین شده و صندوق بازنشستگی کشوری باید با سرمایهگذاری بر روی این سهام، برای تامین منابع همسانسازی اقدام کند.
با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، اصلاحاتی در روند اجرای طرح همسانسازی و رفع ایرادات آن در چهارماه گذشته انجام شده که به صدور احکام جدید برای بازنشستگانی که مدل اجرای متناسبسازی آنها را متضرر میکرد، منجر شده است.
روند همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان در سالهای آتی هم تداوم خواهد داشت و طرحی دوفوریتی هم با همکاری مجلس برای تبدیل به مصوبه قانونی و تامین بودجه در سال آینده تهیه شده است.
البته، تامین منابع پرداخت حقوق حدود یک و نیم میلیون بازنشسته کشوری پس از اجرای طرح همسانسازی کار پیچیده و سختی است که با حمایت دولت محترم ادامه خواهد یافت.
شرایط اقتصادی کنونی کشور، تداوم تحریمها و شیوع بیماری کرونا از اواخر سال گذشته، تامین منابع مالی اجرای این طرح را برای صندوق بازنشستگی کشوری بسیار دشوار کرده است.
تاخیر یکی دو روزه در پرداخت حقوق طی ماههای اخیر هم، به همین دشواری شرایط تکمیل منابع برای پرداختها برمیگردد.
با این حال، عزم مجموعه دولت، وزارت رفاه و صندوق بازنشستگی کشوری بر ادامه اجرای این طرح و برطرف کردن مشکلات اجرایی و مالی آن است.