ویروس کورنا برخلاف ویروس آنفلوآنزا کودکان زیر ده سال را آلوده نکرده اما قدرت سرایت آن به حدی بالاست که ممکن است در کل دنیا فراگیر شود.
به گزارش جهانبین نیوز، این روزها در هر محفلی صحبت از ویروس کورنا بوده و همه را نگران کرده است؛ نسل تازهای از ویروس کرونا یا کرونا ویروس که در منطقهای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان ده ها نفر را گرفته است.
تاکنون ابتلای هزاران نفر به این ویروس گزارش شده است و به غیر از چین مواردی دیگری از ابتلا به این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم مشاهده شده است.
متخصص بیماری های عفونی: میزان سرایت ویروس کرونا بسیار بالا و میزان کشندگی بسیار کم
فریدون رحمانی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و متخصص بیماری های عفونی، در گفت و گو با جهانبین نیوز، با بیان اینکه ۳۰ درصد عامل سرماخوردگی ها کرونا ويروس هاست افزود: ويروس کرونا يکي از ويروس هاي سرماخوردگي است كه از قابليت نوتركيبي بالا برخوردار است.
وی ضعف، خستگی، نفس تنگي، سرفه، خلط و بدن درد را از جمله علائم این ویروس عنوان و خاطر نشان کرد: عدم آگاهی نسبت به ویروس و راه های انتقال آن را از علل ایجاد رعب و وحشت مردم است.
متخصص بیماری های عفونی، افزود: مردم بايد بدانند علي رغم قدرت سرايت بالاي ويروس ميزان کشندگي آن به ميزان ۲ تا ۲.۲ درصد مي باشد.
وی، از روش های تشخیص ابتلا به این ویروس به شرح حال بيمار و داشتن علائم سرماخوردگي و تشخيص از طريق نمونه گيري و تاييد آزمايشگاه رفرنس اشاره ویادآور شد: اگر چه اين بيماري در حال حاضر درمان اختصاصي ضد ويروسي ندارد اما درمان دارويي معمول اکثر بيماري هاي ويروسي براي آن انجام مي شود.
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: بر عکس آنفولانزا که بیشترین مورد فوتیهای در افراد زیر ۱۰ سال گزارش میشود، از این بیماری خوشبختانه مورد مبتلای در افراد زیر ۱۰ سال در دنیا مشاهده نشده است.
این پزشک متخصص در ادامه عدم مواجه با افراد مبتلا به بیماری های حاد تنفسی و داراي علائم سرماخوردگي، شستشوي مرتب دست ها، داشتن استراحت کافي و خودداري از حضور در اماکن تجمعي در صورت داشتن علائم سرماخوردگي، مصرف ميوه و سبزيجات کافي را از راه هاي پيشگيري از شيوع ويروس برشمرد.
رحمانی ضمن تاکید بر ضرورت انجام اقدامات کنترلی و مراقبتی بر ضرورت اطلاع رسانی و آموزش همگاني تاکيد نمود.
خطر جدی در کمین دنیا/ کورنا فراگیر می شود
مجید شیرانی رئیس دانشگاه شهرکرد در گفت وگو با جهانبین نیوز، اظهار کرد: کسانی که سیستم ایمنی سالمی دارند خصوصا کودکان گرفتار بیماری کرونا نمی شوند.
وی با اشاره به اینکه کسانی منجر به ویرورس کرونا می شوند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند تصریح کرد: باید آموزش و اطلاع رسانی صحیحی انجام شود تا مردم کمتر در معرض این بیماری قرار گیرند.
شیرانی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا قدرت سرایت بالایی دارد ادامه داد: ما باید آمادگی مقابله با این بیماری در کشور و استان را داشته باشیم.
شیرانی عنوان کرد: خطر جدی دنیا را تهدید می کند و اقدامات لازم را باید انجام دهیم چراکه وضعیت امیدوار کننده نیست.
وی با تاکید بر اینکه استان های جنوبی باید دقت بیشتری داشته باشند یادآور شد: ویروس کرونا یک ویروس جدید است و قرنطینه کردن راه اصلی جلوگیری از انتقال است.
شیرانی خاطر نشان کرد: اصلی ترین کاری که برای پیشگیری باید انجام دهیم رعایت اصول بهداشتی است.
وی با اشاره به اینکه باید به جامعه آموزش دهیم که چگونه از خودشان محافظت کنند افزود: کسانی که علائم سرماخوردگی دارند با آن ها روبوسی و یا دست ندهیم، در خوردن غذا دقت شود و در کل همه مسائل بهداشتی را رعایت کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: افراد هر زمان علائم بیماری را در خود دیدند خودشان را قرنطینه کنند و از انتقال آن به دیگران جلوگیری کنند.
تاکید استاندار چهارمحال وبختیاری از دریافت اخبار از منابع مطمئن
به گزارش جهانبین نیوز، اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری، با اشاره به برخی اخبار نادرست و شایعه پراکنی ها مرتبط با ويروس کرونا در فضاي مجازي، بر درج اخبار از طريق مراجع رسمي تاکيد کرد.
عباسی همچنین به منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و کاهش استرس و نگراني مردم استان از مسئولين دانشگاه علوم پزشکي خواست با بهرهگيري از نظر متخصصان و کارشناسان مربوطه، از طريق رسانهها و مطبوعات در خصوص راههاي پيشگيري از ابتلا اطلاع رساني نمايند.
استاندار چهارمحال و بختیاری، با تاکید بر آمادگی همه دستگاههای خدماترسان و ايجاد هماهنگي بينبخشي در استان، تصريح کرد: تمامي دستگاههاي اجرايي استان به ويژه دستگاههاي خدماترسان آمادگي لازم را داشته باشند و با رصد وضعيت استان و ايجاد هماهنگي بينبخشي زمينههاي انتشار ويروس کرونا را به حداقل برسانند.