غلامحسین نصیری معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: طی سال جاری، 19 هزار و 700 کیلوگرم بذور و نهادههای گیاهان مرتعی و دارویی سازگار با اقلیم این استان در راستای اصلاح و احیای مراتع خریداری و توزیع شد.
وی بذور خریداری شده را شامل باریجه، آنغوزه، انواع آگروپایرون، اسپرس، جاشیر، قره یونجه و سکاله عنوان کرد و افزود: این بذور در راستای اجرای عملیات اصلاح و احیای مراتع استان درقالب اجرای پروژههای بیولوژیک (کپهکاری، بذرپاشی، بذرکاری و...) و بیومکانیک (کنتورفارو، احداث جالههای فلسی و...) در مراتع شهرستانهای 10گانه استان بین بهرهبرداران توزیع شده است.
نصیری همچنین از خریداری 100 هزار بوته گیاهان دارویی جهت توسعه رویشگاههای گیاهان دارویی و 80 هزار کیلوگرم جو جهت اجرای پروژههای حفاظت و قرق مراتع استان طی سال جاری خبر داد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: درمجموع برای تهیه این میزان نهاده و بذور گیاهان دارویی و مرتعی، 400 میلیون تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی هزینه شده است.
نصیری، میانگین ظرفیت تولید در هر هکتار از مراتع چهارمحال و بختیاری را 110 کیلوگرم علوفه بیان کرد و ادامه داد: این میزان بذر و نهاده دارویی و علوفهای در 2 هزار هکتار از مراتع استان کشت میشود که منجربه افزایش راندمان و ظرفیت تولید در مراتع و بهبود معیشت بهرهبرداران و مرتعداران خواهد شد.
نصیری، وسعت مراتع چهارمحال و بختياري را یک میلیون و 93 هزار هكتار معادل 66 درصد مساحت كل استان بیان کرد و ادامه داد: درحالحاضر، حدود 21 هزار خانوار از مراتع استان بهرهبرداری میکنند.
وی با اشاره به علل تخريب مراتع استان شامل وجود دام مازاد و بهرهبرداری بيشتر از ظرفيت مجاز مراتع، تصرف و تبديل مراتع به اراضي ديم، بوتهكني و قطع درختچهها جهت تأمین سوخت و اجراي طرحهاي عمراني نظير جادهسازي و... خارج از ضوابط و استانداردهای موجود، بر ضرورت اجرای پروژههای اصلاحی و احیایی مراتع تأکید کرد.
نصیری همچنین از کلیه بهرهبرداران مرتعی خواست مشارکت لازم جهت حفاظت، اصلاح و احیای مراتع را با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و یگان حفاظت این اداره کل داشته باشند.
انتهای پیام/1026ج