۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۶
کد مطلب : ۴۲۳۳۸
جهانبین نیوز گزارش می دهد/

از طوبی تا رضوان!/ تغییر نام تنها دستاورد طرح بزرگ کشت دیم بادام در وردنجان!

طرح جنگل کاری اقتصادی با توجه به بحران آب در استان یه دلیل پدیده خشکسالی های پیاپی و کاهش سفره های زیرزمینی و اثرات زیان بار آن در تولید محصولات کشاورزی باغی، زراعی اجرا می شود.
از طوبی تا رضوان!/ تغییر نام تنها دستاورد طرح بزرگ کشت دیم بادام در وردنجان!
به گزارش جهانبین نیوز،طرح جنگلكاري اقتصادي با حضور و مشاركت مردم شهر وردنجان در 400هكتار از اراضي ملي اين منطقه آغاز شد.

طرح جنگلكاري اقتصادي در راستاي حفاظت از عرصه هاي منابع طبيعي و افزايش مشاركت مردم در حفاظت ازاين عرصه ها و ايجاد درآمد اقتصادي براي ساكنان حاشيه جنگل و اراضي ملي آغاز شده است.
 
اين طرح با توجه به بحران آب در استان به دليل خشكسالي هاي پياپي و كاهش حجم سفره هاي زيرزميني آغاز شده است.
 
در این طرح  بذر گونه بادام تلخ کاشته می شود و در سال دوم بادام رقم شاهرودی بر روی آن پیوند زده خواهد شد و این محصول در سال پنجم مثمر و به باردهی خواهد رسید.
 
طرح جنگل کاری اقتصادی با توجه به بحران آب در استان یه دلیل پدیده خشکسالی های پیاپی و کاهش سفره های زیرزمینی و اثرات زیان بار آن در تولید محصولات کشاورزی باغی، زراعی اجرا می شود.
 
  توسعه جنگل های استان و گسترش فضای سبز و تولید آب و جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش درآمد سرانه خانوارهای بهره بردار و اقتصادی کردن عرصه های ملی از دیگر اهداف اجرایی شدن این طرح بوده است .
 
طرح جنگل کاری اقتصادی و کاشت گونه بومی بادام در جنگل هایی با پوشش یک تا ۵ درصد و با گونه های بومی از جمله انار، انجیر و بادام اجرا می شود.
 
طر ح با نام طوبی و از سال  85 آغاز شد، بیش از یک دهه بلاتکلیفی ، فقط تغییر نام طرح
یکی از اهالی شهر وردنجان در این رابطه  به خبرنگار جهانبین نیوز گفت: حدود سال 85  از طرف اعضای وقت شورای اسلامی شهر وردنجان اعلام شد طرح باغداری  با نام طوبی در زمین های پشت کوه جهل دختران  اجرا وزمین های آن به مردم واگذار خواهد شد، به همین دلیل از افراد واجد شرایط با دریافت مبلغ 300 هزار ریال از هرنفر برای تامین هزینه های مربوط به پمپاژ آب از رودخانه ثبت نام صورت گرفت.
 
وی اضافه کرد: با گذشت سالها ، اقدام قابل توجهی صورت نپذیرفت و تنها وعده اجرای طرح در اسرع وقت به مردم داده می شد، همچنین اعلام شد که اسم طرح از طوبی به طرح رضوان تغییر پیدا کرد.
 
این شهروند  با  بیان اینکه اطلاع رسانی دقیقی در مورد اجرای طرح رضوان صورت نگرفت اذعان کرد: از حدود 3 سال پیش و گذشت حدوداً 10 سال  بلاتکلیفی برنامه ریزی هایی برای تقسیم اراضی انجام شد و با دریافت  مبالغ جدیدی از مردم جهت چاله برداری زمین ها به مردم واگذار گردید
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم با این شرایط در این طرح سرمایه گذاری کردند که بعد ها شرایط برای پمپاژ آب رودخانه فراهم شود.
 
آغاز واگذاری و کاشت از سال94
اردشیر رفیعی رئیس هیئت مدیره  این طرح  در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز گفت: طرح رضوان در منطقه ای با مساحت 627 هکتار اجرا که حدود 427 هکتار  آن درخت کاشت شده است   و 200 هکتار آن با مشکل مواجه شده که کاشت ان در حال حاضر متوقف شده است.

وی با بیان اینکه این طرح در قالب 30 گروه 50 نفری که شامل 1500 نفر می باشد اجرا می گردد ادامه داد:  این طرح با توجه به مشکلات کم ابی در استان در قالب ماده 3 به صورت کاشت جنگلکاری اقتصادی  اجرا شد.

 رفیعی در خصوص نحوه آبراسانی به این مراتع  اذعان داشت : زمین های مجاور این طرح توسط  آبی که از رودخانه زاینده رود تامین می گرددآبیاری  می شوند، اما باتوجه به عدم اجازه  امور آب وزارت نیرو  برای  برداشت آب فعلا زمین های طرح رضوان با مشکل آبیاری مواجه هستند.

وی خاطر نشان کرد : در صورتی که امور آب وزارت نیرو اجازه برداشت آب از رودخانه زاینده رود را صادر کند مشکلات مردم در این خصوص هموار خواهد شد و  هزینه انتقال آب از رودخانه تا زمین توسط خود اعضاء تامین  می گردد.

رفیعی اضافه کرد : جلساتی با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در زمان نماینده سابق شهرستان های شهرکرد ، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی  برگزار و مقدار 200 لیتر آب  جهت این طرح  اختصاص داده شد که متاسفانه محقق نشد.

وی گفت : طرح کاشت  درخت ها حدود یکسال است که انجام شده ، اما زمان درخواست  آن از  سال 85 است .    
 
رفیعی تاکید کرد: در حال حاضر اکثرا با  بیست لیتری  وتانکر درختان خود را آبیاری می کنند، با این شرایط باغدار شاید یک یا دوسال بتواند دواکم بیاورد و تمام این زحمات بی ثمر می شود.
 
یکی از کارشانسان حوزه آبخیز داری در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز در خصوص طرح کشت درخت بادام بصورت دیم گفت:   بادام گیاهی مقاوم به خشکی است و کارایی بالایی در مصرف آب دارد که می‌تواند گیاه مناسبی برای کشت دیم باشد.
 
وی اضافه کرد: در این روش گیاه به هیچ منبع آبی دسترسی ندارد و بنابراین باید آب مورد نیاز آن از طریق بارندگی تامین شود و از همین رو نباید اجازه داد آب حاصل از بارندگی از طریق نفوذ بیش از اندازه در خاک یا ایجاد رواناب و تبخیر و تعرق از دسترس خارج شود.
 
این کارشناس خاطر نشان کرد:  نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که نظام کاملا دیم، ریسک بالایی دارد و پراکنش مناسب بارش‌ها در ماه‌های مختلف سال باید مورد توجه قرار گیرد و در ماه‌هایی که گیاه نیاز آبی بالایی دارد آب مورد نیاز آن تامین شود.

به گزارش جهانبین نیوز، با توجه به مطالب بیان شده ، ضرورت دارد مردم ومسئولین مربوطه نسبت به مدیریت و ذخیره سازی آب های حاصل از بارندگی ها اقدامات مناسبی را صورت دهند .

در حال حاضر مردم خود با تانکر و یا بیست لیتری اقدام به تامین آب مورد نیاز باغات می کنند که در طولانی مدت مشکلات عمده ای را برای انها ایجاد می کند.

۸۶.۶ مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه طبیعی ملی شامل می شود که از این میزان ۳۰۷ هزار هکتار پوشش جنگل و یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع است. شهروردنجان  از توابع استان چهارمحال و بختیاری در فاصله 18 کیلومتری شهرکرد واقع است.

انتهای پیام/1027ج
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۰۲:۰۰:۴۱

7 Nov 2024