به گزارش
جهانبین نیوز، تب فوتبال هر چهار سال یکبار، بیش از پیش بالا میگیرد و میلیونها نفر در سراسر جهان، کار و زندگی یا بخشی از کار و زندگی خود را رها کرده، جام جهانی را با جزئیات دنبال میکنند.
این تب و تاب مختص کشور ما و حتی مختص کشورهایی که در جام جهانی حضور دارند نیست و مردمان کشورهای بازمانده از رقابت نیز، شاید با اندکی هیجان کمتر، لحظه به لحظه بازیها را دنبال میکنند، با بردها و باختها خوشحال و ناراحت میشوند و اخبار و حواشی را با آب و تاب برای همدیگر بازگو میکنند.
بازی تیم ملی فوتبال ایران در هشتم آذر ۱۳۷۶ که با نتیجه مساوی دو بر دو به پایان رسید و باعث صعود تیم ملی کشورمان به جام جهانی فرانسه شد، اتفاقی تاریخی در این زمینه برای ما به شمار میرود. بعد از این بازی، سیل جمعیت خوشحال در همه شهرهای ایران به خیابانها آمدند و تا نیمه شب به دست افشانی و پایکوبی پرداختند. شاید اهمیت و جایگاه اجتماعی ورزش فوتبال از آن تاریخ، برای ما ملموستر شد و از آن پس بود که در برنامه ریزیهای کشور، موضوع فوتبال جایگاه جدیتری پیدا کرد.
تیم ملی کشورمان در مجموع چهار دوره در این رقابتهای پرشور و هیجان شرکت داشت و جام جهانی روسیه، پنجمین تجربه کشورمان در این تورنمنت بینالمللی است.
ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین برای اولین بار توانست در جام جهانی شرکت کند. در این دوره ایران با هلند، اسکاتلند و پرو همگروه شد. ایران در این بازیها در سه دیدار مرتکب چهار پنالتی شد و یک گل به خودی هم داشت. تنها نقطه مثبت حضور ایران در آن جام جهانی تساوی یک بر یک مقابل اسکاتلند بود. اتفاقی که نام ایران را بر سر زبانها انداخت.
در ۱۹۹۷ ایران با استرالیا دیدار پلی آف برگزار کرد و توانست در مجموع با یک تساوی در تهران و یک تساوی دو ـ دو در ملبورن به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه راه یابد. بازی ایران و استرالیا در ملبورن، یکی از خاطرات شیرین ایرانیها از فوتبال است. در جام جهانی فرانسه، ایران توانست بر آمریکا غلبه کند که نخستین پیروزی ایران در جام جهانی محسوب میشود.
در سال ۲۰۰۶ نیز تیم ملی ایران توانست با غلبه بر رقبا، خود را به آلمان برساند. با اینکه بسیاری از ایرانیان تصور میکردند، ایران بتواند برای نخستین بار به مرحله دوم برسد، این اتفاق نیفتاد و ایران با ۳ باخت مقابل مکزیک، آنگولا و پرتغال فقط در مرحله گروهی حضور داشت.
ایران در سال ۲۰۱۴ بار دیگر توانست با حضور مربی باسابقه خود را به جام جهانی برزیل برساند. در این تورنمنت نیز ایران با یک مساوی و دو باخت در مرحله گروهی متوقف شد و نتوانست به مرحله بالاتر صعود کند.
امسال نیز، ایران توانست با اقتداری بیشتر، به عنوان اولین تیم صعود کننده به جام جهانی، در روسیه حضور یابد. تیم ملی کشورمان در این دوره با سه کشور، مراکش، پرتغال و اسپانیا هم گروه شد.
گزارش یک جشن غیرمنتظره
تیم ملی فوتبال ایران، روز جمعه ۲۵ خرداد، نخستین دیدار خود در جام جهانی ۲۰۱۸ را برابر مغرب برگزار کرد که این نبرد نزدیک با پیروزی یک بر صفر شیرمردان فوتبال ایران به اتمام رسید.
پیروزی تیم ملی ایران در برابر تیم مراکش در مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ در روسیه، بهترین فرصت را برای شادی مردم کشورمان فراهم کرد تا به خیابان ها بیایند و جشن بگیرند؛ شادی که مردم ایران این روزها بیش از هر چیز به آن نیاز داشتند.
شادی برد تیم ایران در مقابل مراکش
تعدادی از جوانان در شهرکرد نیز پس از پیروزی تیم ملی ایران مقابل مغرب در رقابت های جام جهانی ۲۰۱۸به شادی پرداختند.
این جوانان با زدن بوق خودروها و نصب پرچم جمهوری اسلامی ایران، در خیابان کاشانی شهرکرد این پیروزی را جشن گرفتند.
تیم ملی فوتبال ایران با گل دقیقه ۹۵ برابر مراکش به برتری دست یافت تا به ۲۰ سال انتظار برای رسیدن به برتری در جام جهانی پایان دهد.
این دیدار از گروه دوم با قضاوت «جونیت چاکر» داور مطرح ترکیه ای و در ورزشگاه شهر «سن پترزبورگ» برگزار شد.
شادی تلخ
ایران در دومین بازی خود در جام جهانی روز چهارشنبه ۳۰ تیرماه به مصاف تیم قدرتمند اسپانیا رفت، یک بازی جانانه از سوی تیم ملی ایران مقابل تیم اسپانیا؛ در روسیه فوتبالیست های باغیرت کشورمان، در ایران چشم های نگران و امیدوار به آنان، هرچند بازی یک بر صفر به سود تیم اسپانیا تمام شد، اما مردم ایران قدر دان این تعصب یوزهای فوتبال ایران شدند.
حیف شد، ناراحیتم، اما بازیکنان عالی بازی کردند
یکی از هواداران تیم ملی در گفتگو با خبرنگار
جهانبین نیوز گفت: مقابل اسپانیا تیم خوب بازی کرد، حیف شد که بازی را واگذار کردیم، بازیکنان واقعا با غیرت بازی کردند.
خوشحالی هواداران تیم ملی در بام ایران
تعدادی از هواداران فوتبال در چهارمحال و بختیاری برای تساوی تیم ملی ایران برابر پرتغال و کیفیت خوب بازی ایران در رقابت های جام جهانی ۲۰۱۸دوشنبه شب ابراز خوشحالی کردند.
با وجود تساوی یک بر یک ایران در برابر پرتغال در سومین بازی گروه B برخی از هواداران فوتبال در شهرهای مختلف چهارمحال و بختیاری اقدام به شادمانی کردند.
این هواداران با خودروهای خود در خیابانها به تردد پرداختند و بوق و شپیور حمایت از تیم ملی ایران را به صدا در آوردند.
برخی از هواداران نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران را در دست داشتند و آن را همراه با نواختن صدای شیپور به اهتزار در آوردند.
در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری نیز خیابان کاشانی مملو از خودروها شد به گونهای که ترافیک سنگین را در این خیابان رقم زد و رانندگان اقدام به خوشحالی کردند.
تیم ملی فوتبال ایران دوشنبه شب سومین دیدار خود در جام جهانی ۲۰۱۸ در برابر تیم پرتغال قهرمان اروپا به یک تساوی با ارزش دست یافت و با چهار امتیاز از جام جهانی خداحافظی کرد.
این دیدار در شهر «سارانسک» و با قضاوت «انریکه کاسرس» پاراگوئه ای برگزار شد.
این شادی مردم چهارمحال و بختیاری تا ساعت سه بامداد روز سه شنبه به طول انجامید.
یوزهایی که برای ایران دویدند
ملی پوشان فوتبال ایران در دیدار سوم خود موفق شدند با ارائه یک بازی حساب شده قهرمان اروپا را از نفس بیندازند. بازیکنانی که با بازیهایی خوب پایانی شیرین به دیدارهای جام جهانی دادند.
بدون هیچ تردیدی ویژهترین بازیکن ایران در سومین بازی مرحله گروهی، سنگربان شجاع تیم ملی بود. علیرضا بیرانوند در ادامه نمایشهای درخشانش در مهمترین تورنمنت فوتبالی جهان، امشب هم نگاه ها را به خود خیره کرد. دروازه بان بلندقامت تیم ایران با وجود اینکه در یکی دو صحنه از نیمه اول تزلزل از خود نشان داد، با مهار بینظیر پنالتی کریستیانو رونالدو، یک لحظه تاریخی را برای فوتبال ایران رقم زد و جزو معدود دروازه بان های جهان قرار گرفت که موفق شده اند پنالتی بهترین بازیکن سال دنیا را مهار کنند.
بیرانوند که از ماه ها قبل از جام جهانی به دلایل مختلف زیر فشار بود، از این تجربه بسیار دشوار با سرافرازی و افتخارآفرینی بیرون آمد.
جوانترین بازیکن تیم ملی در دومین حضور خود در ترکیب تیم ملی هم نمایش مطمئنی داشت و تقریبا هیچ اشتباه محسوسی در طول بازی نداشت.
حسینی در بازی امشب و در شرایطی که تیم ملی به مراتب کمتر از بازی با اسپانیا و مراکش تحت فشار بود در کنار مرتضی پورعلی گنجی نمایش کم اشتباهی داشت و این تیم در طول بازی هرگز از خط دفاع ضربه ای را حس نکرد.
مجید حسینی امشب با جام جهانی خداحافظی می کند ولی بیتردید یکی از بازیکنان مهم ایران در جام ملت های آسیا خواهد بود و به نظر در آن زمان می توانیم شاهد اوج فوتبال او باشیم.
مدافع وسط تیم ملی ایران در بازی برابر ستارگان جهان خوش درخشید و توانست عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد. وی در تقابل با آندره سیلوا و کریستیانو رونالدو توانست به خوبی همراه با مجید حسینی قلب دفاع ایران را بیمه کند و اجازه نفوذ از این منطقه را به ستارگان تیم حریف ندادند. پورعلی گنجی همچنین فشار پرتغال از جناحین را به خوبی کنترل نمود و تمام ضربات سر را بالاتر از بازیکنان حریف قطع و خنثی کرد. اما نقطه اوج پورعلیگنجی در این بازی درگیری با کاپیتان سرشناس پرتغال در دقیقه ۷۸ بازی بود. شماره هشت تیم ملی در این صحنه با رونالدو درگیری پیدا کرد و توانست داور دیدار را متقاعد کند این بازیکن را با کارت زرد جریمه کند. بی شک پورعلیگنجی یکی از بازیکنان خوب ایران در این تورنمنت بود و توانست بعد از جام ملتهای آسیا، دومین فستیوال فوتبالی خود را به خوبی پشت سر بگذارد و حالا باید خود را آماده درخشش در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ کند.
مدافع راست تیم ملی برای دیدار امروز کار سختی در پیش داشت اما در نهایت موفق شد عملکرد خوبی از خود به جا بگذارد و با حرکات خود از حملات زیاد پرتغالی ها جلوگیری کند. رضاییان در بسیاری از دقایق بازی کریس رونالدو را به عنوان بازیکن رودرروی خود می دید و به همین دلیل کار سختی به همراه داشت اما او توانست در مهار بهترین بازیکنان دنیا و استارت های او موفق باشد تا در نهایت ماموریت خود را به بهترین نحو به انجام رسانده باشد.
کاپیتان و دفاع چپ تیم ملی ایران در بازی برابر پرتغال هم عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت. حاجصفی در این بازی بیشتر از دو دیدار قبل از جناح چپ تیم ملی دفاع را انجام داد و تا حدودی در این امر هم موفق بود. شماره سه تیم ملی در جدال با رونالدو هم موفق نشان داد و توانست در یک یا دو صحنه توپ این بازیکن را به خوبی قطع کند. هر چند گل پرتغال از سمت چپ تیم ملی به دست آمد و در این صحنه حاجصفی به خوبی عمل نکرد؛ اما میتوان تعویض حاجصفی با میلاد محمدی را یکی از عجیبترین تصمیمات کارلوس کیروش دانست. هدف سرمربی پرتغالی تیم ملی از این تعویض به احتمال بسیار زیاد هجومی کردن ایران بود که تا حدودی در این زمینه ناموفق ظاهر شد و قدرت تیم ملی در این سمت از زمین کاهش یافت.
مدافع چپ تیم ملی ایران از از زمانی که به زمین آمد به دلیل فشار بالای بازی نتوانست آن نمایشی را که پیش از مسابقات جام جهانی از او دیده بودیم را در برابر پرتغال نشان دهد.
میلاد محمدی در نیمه دوم و در زمانی که تیم ملی به دنبال رسیدن به گل بود توسط کارلوس کی روش به جای احسان حاج صفی وارد میدان شد. میلاد که یکی از بهترین بازیکنان تیم ایران در رقابت های مقدماتی جام جهانی بود و حتی باعث شد تا پست احسان حاج صفی توسط سرمربی تیم تغییر کند. میلاد در بازی با پرتغال اما نتوانست از زمانی که به جای احسان به میدان آمد آن مدافع چپ سرعتی و پرقدرت باشد هرچند هرچه به دقایق پایانی نزدیک شدیم او بیشتر توانست با جوسنگین بازی اخت شده و بازی بهتری ارائه دهد. میلاد محمدی هرچند در این جام جهانی تورنمنت شخصی خیلی موفقی نداشت و آن میگ میگ همیشگی تیم ملی نبود اما با تجربه حضور در این تورنمنت بزرگ می تواند یکی از مهره های مهم ایران در جام ملت های امارات باشد.
امید ابراهیمی بی تردید در بازی دیشب یکی از بهترین بازیکنان زمین بود، بازیکنی که با جنگندگی بالا در میانه زمین به خوبی مرکز زمین را از پرتغالی ها گرفت. ابراهیمی در طول بازی تقریبا در تمام نبردهای تک به تک موفق بود.
کی روش هم به خوبی ارزش امید ابراهیمی در تیمش را درک کرده است و با وجود حضور جهانبخش ترجیح داد بعد از تعویض احسان حاج صفی بازوبند کاپیتانی تیمش را به او دهد تا این بازیکن بتواند از قدرت رهبری خود در میانه زمین استفاده کند.
امید ابراهیمی مثل دو بازی قبلی شب موفقی را پشت سر گذاشت و به نظر این بازیکن برای جام ملت های یکی از مهره های کلیدی کی روش محسوب می شود.
مقابل پرتغال در میانه میدان قرار گرفت و در همه نبردها حضور موثر داشت. اشتباه او در نیمه اول برای لحظاتی تیم ملی را از نظم همیشگی اش خارج کرد و اعتراض بیرانوند به دفع توپ ناشیانه اش شوکی را به تیم وارد کرد. سعید در طول بازی بارها با کوارشما درگیر شد و در نبرد تن به تن با او کم نیاورد. کی روش در نیمه دوم و در حالی که دیگر چیزی برای از دست دادن نداشت، ترجیح داد عزت اللهی را بیرون بکشد و کریم انصاری فرد را به خط حمله اضافه کند. در مجموع سعید در این دیدار نمره قبولی را گرفت و عملکرد قابل قبولی داشت.
هافبک دونده تیم ملی برای سومین بار در ترکیب ثابت کی روش قرار گرفت تا جزو بازیکنانی باشد که هر سه بازی را به طور کامل بازی کرده است. او مقابل پرتغال مثل همیشه دونده و در خدمت تیم بود و با پرس شدید سعی می کرد با تحت فشار قرار دادن بازیکن صاحب توپ فضا را از حریف بگیرد. امیری در طول ۹۰ دقیقه کاملاً در خدمت تیم بود و وظایفی که کی روش بر عهده اش گذاشته بود را به طور کامل اجرا کرد. امیری در هر سه بازی بالای ۱۰ کیلومتر دوید و نقش مهمی در اجرای نقشه های دفاعی کیروش داشت.
ستاره فصل گذشته تیم فوتبال آلکمار در مقابل پرتغال برخلاف دیدار گذشته تیم ملی برابر اسپانیا از ابتدا وارد زمین شد تا با استفاده از توانایی های خود در خط هجومی بتواند شرایط را به سود تیم ملی ایران تغییر دهد. جهانبخش در نیمه اول نمایش خوبی داشت و موفق شد چند بار با استارت های سریع خود مدافعین پرتغال را به زحمت بیاندازد ولی گل کوآرشما در دقایق پایانی نیمه دوم شرایط را برای ملی پوشان ایران سخت کرد تا این تیم در نیمه دوم با عقب نشستن فضای کمتری به ایران بدهد و به همین دلیل جهانبخش هم در نیمه دوم کارایی نیمه اول را نداشت تا کی روش در دقیقه ۶۹ تصمیم به تعویض او با سامان قدوس بگیرد.
هافبک تهاجمی تیم ملی ایران شاید لیاقت این را داشت که بازی های بیشتری را در جام جهانی بازی کند اما نمایش خوب بازیکنانی که کی روش در بازی اول برابر مراکش به میدان فرستاد و همچنین سبک بازی تیم ملی در جام جهانی باعث شد تا او به عنوان یک بازیکن تعویضی به زمین بیاید. در بازی با پرتغال سامان قدوس به عنوان دومین تعویضی ایران به جای علیرضا جهانبخش به میدان آمد و حتی در همان ابتدای حضورش یک ضربه شوت خطرناک را به سمت دروازه حریف زد. قدوس در بازی با پرتغال با وجود اینکه در زمانی به میدان آمد که بازی به شدت تحت تاثیر ویدئوچک ها و اتفاقاتی که از جانب پرتغالی ها رقم می خورد و داور هم کمک می کرد، زیاد از جریان می افتاد با این حال توانست در روند تهاجمی تیم نقش مثبت ایفا کرده و فشار مضاعفی در دقایق آخر به دفاع پرتغال آمد.
در این بازی هم به عنوان وینگر بازی کرد تا روی حرکات پا به توپ خود بتواند تیم ملی را صاحب موقعیت کند. طارمی به هیچ عنوان بازی درخشان خود مقابل اسپانیا را تکرار نکرد و نتوانست آن طور که باید و شاید در برنامه های هجومی تیم ملی موثر نبود. طارمی در نیمه دوم قصد گرفتن پنالتی از پرتغال را داشت ولی حرکت او به هیچ عنوان داور مسابقه را متقاعد کند. او مهمترین فرصت بازی را در ثانیه های پایانی بازی از دست داد و اگر توپی را که در محوطه شش قدم نصیبش شده بود را به گل تبدیل می کرد، ما به دور بعد صعود می کردیم.
مهاجم تیم ملی ایران در جام جهانی با تغییر پستی که سرمربی تیم ملی در بازی اش داد تبدیل به یکی از مهره های تاثیرگذار تیم ایران در رقابت های جام جهانی شد. کریم انصاریفرد که در دو بازی قبلی مقابل مراکش و اسپانیا یکی از بهترین های ایران بود و آمار فوق العاده ای داشت در این بازی جایش را به علیرضا جهانبخش داد اما در نیمه دوم به عنوان سومین تعویضی به جای سعید عزت اللهی به میدان آمد. کریم از زمانی که به زمین آمد بازوبند کاپیتانی تیم ملی ایران را به بازو بست و توانست گل دوم ایران در این جام جهانی را به ثمر برساند. او در صحنه پنالتی در آن دقایق حساس و نفس گیر و در حالی که زدن ضربه پنالتی شجاعت و جسارت خیلی بالایی نیاز داشت توانست با آن دقت و قدرت ضربه پنالتی را بزند و با وجود تلاش پاتریسیو آن را تبدیل به گل تساوی این بازی کند.
بازی های جام جهانی به نوعی باعث بلوغ در فوتبال کریم انصاریفرد شد که تا قبل از این یک مهاجم گلزن بود اما امروز یک بازیکن با تجربه و بسیار موثر برای تیم ملی است که می تواند یکی از کاپیتان های جوان کارلوس کی روش هم باشد.
سردار آزمون با توجه به قابلیت بالایی که در زدن ضربات سر دارد، در هر سه بازی تیم ملی انتخاب اول کی روش بود و علیرغم تمام انتقاداتی که به حضور او از سوی برخی از هواداران مطرح می شد، در مقابل پرتغال نیز در تمام دقایق بازی در میدان حضور داشت. آزمون در نیمه اول نمایش خوبی نداشت و دو مدافع با تجربه پرتغال یعنی فونته و په په در اکثر مواقع ضربات سر را بالاتر از او زدند. در نیمه دوم هم این موضوع ادامه داشت و با توجه به اینکه پرتغالی ها با خیال راحت تری بازی می کردند، کار ملی پوشان هم سخت تر شده بود و ضریب اشتباهات بالاتر رفته بود. اما آزمون در دقایق پایانی همان کاری که کی روش می خواست را انجام داد. مهاجم تیم ملی موفق شد ضربه سر منجر به پنالتی را بزند و در دقایق پایانی نیز با یک ضربه سر طلایی بالاتر از مدافعان پرتغال زمینه ساز موقعیتی شد که طارمی با فاصله ای بسیار کم راهی اوت کرد.
وداع بچههای آسمان با جام
شاگردان کارلوس کیروش درنهایت با یک پیروزی مقابل مراکش، یک شکست برابر اسپانیا و یک تساوی مقابل پرتغال از صعود به دور بعدی رقابتها باز ماندند.
انتهای پیام/1027ج