به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از
شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اصغر نقی زاده بازیگر سینما و تلوزیون در گفتگو با خبرنگار انقلاب نیوز اظهار داشت: در دهه های ۶۰ و ۷۰ به خاطر اینکه خیلی از وقایع جنگ و انقلاب دور نشده بودیم فیلم های بسیاری در این زمینه در آن دوران ساخته شد.
سیستم تغییر کرده و فیلم هایی ماننده فروشنده ساخته می شود
وی بیان داشت: به صورت طبیعی کم کم این مسئله در دهه ۸۰ کمرنگ شد و در این روزها فیلم های ارزشی خیلی خیلی کمرنگ شده است، باید گفت سیستم تغییر کرده و فیلم هایی امثال فروشنده ساخته می شود و طرفدار پیدا کرده است می توان گفت اینگونه فیلم ها ساخته می شود و طرفدارانش را هم درست می کنند در هر صورت به هر دلیل از جمله اعتقادی یا دست دولت است و یا مسائل دیگر، سینمای دفاع مقدس و انقلاب کمرنگ شده است.
بازیگر پیشکسوت سینما افزود: می توانم بگویم که بیشتر بچه های که در فیلم های ارزشی کار می کردند تقریبا بیکار هستند ، این یک واقعیت است، علت این موضوع و فاصله گرفتن سینمای جمهوری اسلامی ایران از ارزش های انقلابی می تواند مختلف باشد، اینکه ذائقه تماشاچی را سینما درست می کند و یا سینما بر اساس ذائقه بیننده فیلم تولید می کند باید بررسی شود.
وی افزود: در این زمینه خیلی اتفاقات می تواند رخ دهد مثلا اینکه گفته می شود به عمد ذائقه مردم را تغییر می دهند من این مسئله را خیلی قبول ندارم، زیرا نسل عوض شده و نسل جدید شاید خیلی نتواند با مقوله هایی که در دهه شصت و هفتاد رخ داده است ارتباط بگیرد، نمی توان این مسئله را به زور و عمد به مردم قبولاند، واقعیت جامعه ما این است.
در کشورهای پیشرفته برای ساخت فیلم های ارزشی یارانه می دهند
بازیگر فیلم معراجی ها در پاسخ به این سوال که چگونه می توان سینمای انقلاب با فیلم هایی ارزشی مانند اخراجی ها و معراجی ها که در همین دهه ساخت شده را احیا و به جوانان عرضه کرد؟ گفت: در تمام کشورهای دنیا فیلم هایی که در مورد اعتقادات مذهبی یا جنگ هایی که انجام شده کار می شود دولت و سیستم حکومت یک یارانه ای برای ساختن فیلم ها در نظر می گیرد.
نقی زاده تصریح کرد: در برخی از کشورها همانطور که برای آرد و گندم و اقلام مصرفی و خوراکی یارانه داده می شود برای ساخت فیلم های ارزشی در آن کشور که در راستای اهداف نظام آن کشور است یارانه می دهند تا این مسئله در بین مردم نشر پیدا کند.
بازیگر پیشکسوت سینما و تلوزیون خاطر نشان کرد: در حال حاضر چنین مسئله ای در کشور ما وجود ندارد و علت آن را هم نمی دانم بی پولی است، اختلاف سلیقه است و یا مسائل دیگری است من در رده بالا نیستم تا بدانم علت عدم این توجه چیست، من یک بازیگر هستم منتظر هستیم تا با ما تماس بگیرند تا برای حضور در فیلم های ارزشی حاضر شویم بسیاری از بازیگران این عرصه مانند من هستند و مدت ها است کسی با ما برای این فیلم ها تماس نگرفته است.
نمی دانم چرا برای فیلم های ارزشی هزینه نمی کنند
نقی زاده تصریح کرد: من واقعا علت این مسائل را نمی دانم که چرا برای ساخت فیلم های ارزشی هزینه نمی شود تحلیل را باید کسی دهد که در راس این کار نشسته و می داند که چه خبر است و چه سیاست هایی دنبال می شود من مانند بسیاری از بازیگران در منزل نشسته ایم تا به ما تماس بگیرند.
بازیگر فیلم اخراجی ها در پاسخ به این سوال که در حال حاضر سینما ما چگونه می تواند ارزش های انقلاب را با زبان هنر بیان کند اظهار داشت: سینما اگر دنبال گیشه برود نمی تواند سراغ ارزش ها برود ، به طور مثال برای مساجد و حسینیه ها و امکان فرهنگی اعلام می شود خدمات آب، برق و گاز آن مجانی است و همه ارگان ها از دولت و مجلس و خیرین به این امر یاری می کنند، کسی هم نمی گوید برای ترویج ارزش ها فلان قدر پول بدهید بلکه کمک هم می کند.
وی بیان داشت: سینما اگر بخواهد ارزش های انقلاب و دفاع مقدس را ترویج کند اولین راه این است که از تفکر گیشه خارج شود، این نگاه اگر باشد که چون فیلم های ارزشی فروش نمی کند پس نابود می شود نتیجه اش این اتفاق است که الان در سینمای ما رخ داده است.
نقی زاده تاکید کرد: فیلم های ارزشی و انقلابی مانند مسجد و امامزاده است باید همه پای کار باشند تا بتوانند ارزش ها را در جامعه ترویج دهند همه باید پای کار باشند از دولت، مجلس، مردم و خیرین باید به این مسئله کمک کنند، تا این فیلم ها ساخته شود واقعیت الان سینمای ایران این است که به فیلم های ارزشی پرداخته نمی شود.
برای فیلم ارزشی نباید نگاه گیشه ای داشت
بازیگر سینما و تلوزیون افزود: همه باید کمک کنند، در همه جای دنیا هم اینگونه است در کشورهای پیشرفته از جمله اروپای غربی و شرقی مشاهده می شود دولت هزینه می دهد، افراد سرمایه دار هزینه می کنند تا ارزش های جامعه و کشورشان از طریق سینما منتشر شود.
وی گفت: حالا ارزش های آنها مسائل غیر فرهنگی و مذهبی است، دقیقا آنچه در ماهواره ها تبلیغ می کنند برایش هزینه می کنند تا فرهنگ مردم را تغییر دهند در مقابل باید ما هم هزینه کنیم تا فرهنگ و ارزش های ملی و مذهبی خودمان را ترویج کنیم.
بازیگر فیلم معراجی ها تاکید کرد: از دهه هشتاد به بعد قرار بر این شد که سینما خودش اقتصاد خودش را بچرخواند که باعث شد فیلم های ارزشی به بهانه عدم گیشه و فروش ساخته نشود، پس واقعیت این است برای ساخت فیلم ارزشی نباید دنبال گیشه بود.
نقی زاده گفت: وقتی یک فردی مسجد می سازد نمی گوید من مسجد می س
ازم تا ۱۰ میلیارد تومان سود داشته باشم بلکه مسجد می سازد تا نمازگزاران به اقامه نماز بپردازند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در ایران اگر بخواهیم فیلم بسازیم هر طرفی که ساخته شود طرف مقابل برخورد می کند و از ابتدای انقلاب این مسئله جود داشته و حل نشده است، در انتقاد از وضعیت سینما هم اگر قرار است مصاحبه کنیم باید مواظب باشیم که به کسی برنخورد، من برای اینکه در این چارچوب ارزشی باشم از خود گذشته و در این کار بوده ام خیلی از فیلم ها را نپذیرفتم بدبختی آن را هم کشیده ام اما باز هم خدا را شکر می کنم.
گفتگو از مرضیه مهدیلو
انتهای پیام/1026ج