۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹
کد مطلب : ۳۶۱۶۵

بي توجهي مسئولان به شهرستان کوهرنگ/زباله و پسماند سهم کوهرنگ از گردشگري

متاسفانه سهم کوهرنگ از صنعت گردشگري تنها زباله و پسماند است و براي بهرمندي بيشتر بايد زيرساخت هاي لازم فراهم شود.
بي توجهي مسئولان به شهرستان کوهرنگ/زباله و پسماند سهم کوهرنگ از گردشگري
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از کوهرنگ خبر، ضرورت ايجاد زيرساخت هاي تفريحي و رفاهي در سطح شهرستان نيازی اساسي است، اجراي پروژه هاي گردشگري همانند ايجاد مجتمع رفاهي و تفريحي، خدمات بين راهي و بازارچه سنتي در ورودي شهر چلگرد، در کنار ايجاد شهرک صنعتي مي تواند زمينه ساز ماندگاري و رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال شود.
 
تجربه و مطالعات نشان مي‌دهد توسعه ‌صنعت گردشگري نقش بسيار موثري در کاهش بيکاري و بهبود توزيع و افزايش درآمدهاي مردم و دولت دارد، در اين ميان از آنجا که بيکاري در استان چهارمحال و بختياري به عنوان اولين و اصلي‌ترين معضل شناخته شده، لازم است صنعت گردشگري روز به روز به صورت جدي‌تري مورد توجه مديران استاني قرار گيرد و با در پيش گرفتن سياست‌گذاري‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي معقول و منطقي بتوان زمينه رشد اين صنعت پول‌ساز را در استان فراهم كرد.

تبعيض در اختصاص امکانات به شهرهاي گردشگري

اما متاسفانه نگاه مديران استاني و در راس آنها مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگری استان به شهرستان کوهرنگ، نگاه سردي است و اگر سري به شهرستان کوهرنگ بزنيد متوجه خواهيد شد که کمترين زيرساختي به مناطق گردشگري کوهرنگ از جمله غار يخي، چشمه کهرنگ، سد تونل اول و در کل بخش بازفت و دوآب صمصامي که پر از آب هاي روان و آبشارها هستند، داده نشده است که در آخرين مورد آن متاسفانه هزينه سنگيني را با فوت دو هموطن شيرازي در غار يخي بعلت نبود امکانات از دست داديم ضمن اينکه مديران استاني حضور بسيار ضعيفي در جلسات دارند بطوريکه فرماندار کوهرنگ در موارد زيادي گلايه هايي داشتند.

امروزه نگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگری به نقاط خاصي دارد، از هر گردشگر که در مورد کوهرنگ سوال پرسيدم جاذبه هاي طبيعي و گردشگري را فوق العاده خواندند اما امکانات را زير صفر بيان کردند.


تنها نقطه اي که در شهرستان کوهرنگ به نسبت جاهاي ديگر کمي بهتر و با امکانات است چشمه تفريحي ديمه است که به بخش خصوصي و به شخص آقاي غلام علي ابدالي واگذار شده است با امکانات رفاهي بسيار خوب که هزينه هاي بسيار زيادي انجام داده است.
 
سرعت ايجاد اشتغال در حوزه گردشگري بسيار سريع‌تر از ساير بخش‌هاست و دستيابي به يک روند رو به رشد در اين عرصه جز با عزم جمعي مديران استان و همدلي و تلاش جمعي گروه‌هاي مختلف فارغ از تمام جبهه‌گيري‌هاي مرسوم ميسر نمي‌شود، البته مديران گذشته و مسئولان امروز همگي به لزوم سرمايه‌گذاري در اين بخش ايمان دارند و در سخنان خود هميشه حمايت‌هاي خود را اعلام کرده‌اند ولي کمترين سرمايه گذاري و زيرساختي انجام نمي شود و همه آن در حد شعار در رسانه ها و تلويزيون باقي مي ماند.
 
خوشبختانه کوهرنگ داراي جاذبه‌هاي فراواني در زمينه جذب توريست است، اين منطقه به دليل وجود آثار طبيعي گردشگري همواره کانون توجه جهانگردان و گردشگران بوده است وجود چشمه‌ساران فراوان کوهرنگ را به «سرزمين آبها» نامور کرده است. 

آبشارهايي زيبايي مانند آبشار کوهرنگ، آبشار شيخ عليخان، چشمه کهرنگ، چشمه ماربره و... تنها بخشي از آبشارهاي کوهرنگ هستند که هر كدام زيبايي‌هاي خاص خود را دارند و از قديم الايام از تفريحگاه‌هاي زيباي استان چهارمحال و بختياري و کشور به شمار مي‌آمده‌اند.

رشته کوه‌هاي زردکوه استوار و زيبا اين شهرستان را به يکي از قطب‌هاي مهم طبيعت گردي ايران تبديل کرده است. 

 وجود تنوع غذايي و صنايع دستي بي‌نظير و مهم‌تر از همه مردم خونگرم، مهربان و صميمي از ديگر ظرفیت‌هاي اين شهرستان کوهرنگ بشمار مي‌آيد که اين ويژگي‌ها و پتانسيل‌ها مي‌توانند عاملي براي جذب بيشتر گردشگران باشند.

ترکيب جمعيتي کوهرنگ

ترکيب جمعيت شهري و روستايي در کوهرنگ به ترتيب 70 به 30 درصد است که نشان از اين دارد که زندگي روستايي در اين شهرستان به زندگي شهري غالب است.
 
رتبه صنعت گردشگري ايران از نظر بزرگي در سال 2014 از ميان 184 کشور جهان 40 و از نظر سهم اين صنعت در توليد ناخالص داخلي 137 اعلام کرده است.


شاخص زيرساخت هاي خدمات گردشگري ايران چه رتبه‌اي دارد؟
 
امروزه گردشگري يکي از پررونق‌ترين فعاليت‌هاي اقتصادي جهان به شمار مي رود، اين صنعت  هم اکنون در بسياري از کشورها با رشدي سريع‌تر نسبت به ساير بخش‌هاي اقتصادي و با ايجاد فرصت‌هاي شغلي جديد، به عنوان يک صنعت پيشرو معرفي شده است، امروزه گردشگري به قدري در توسعه اقتصادي و اجتماعي کشورها اهميت دارد که اقتصاد دانان آن را "صادرات نامرئي" نام نهاده‌اند.
 
در تقسيم‌بندي مهمترين منابع درآمدزايي در جهان، صنايع مرتبط با نفت در رتبه اول و پس از آن صنعت خودروسازي و در رتبه سوم صنعت گردشگري قرار دارد، البته مزيت اساسي و نکته قابل تامل در صنعت گردشگري، ايجاد ارزش افزوده بالا بدون بهره برداري از منابع کاني و طبيعي و صدور مواد خام مي باشد و به همين دليل پيش بيني مي شود که در آينده اي نه چندان دور، اين صنعت رتبه هاي بالاتري را به خود اختصاص خواهد داد.
 
هم اکنون صادرات خدمات گردشگري در 150 کشور در رديف 5 قلم اول صادراتي است و در حداقل 60 کشور رتبه اول صادرات را به خود اختصاص داده و همين نکته به تنهايي مبين اهميت آن است. همچنين بنا بر اعلام سازمان جهاني گردشگري (UNWTO) در حال حاضر از هر 11 شغل در جهان يکي به طور مستقيم با گردشگري مرتبط است و تا سال 2030 گردش مالي اين بخش از 2000 ميليار دلار فراتر خواهد رفت.

کوهرنگ نيازمند حمايت از سرمايه گذاران
 
در کوهرنگ نوع فعاليت مردم شهرستان غالبا کشاورزي، دامپروري و فعاليت هاي مرتبط با کشاورزي است، در حوزه صنعت نيز شهرستان کوهرنگ با وجود داشتن جاذبه هاي گردشگري نيازمند حمايت از طرح و سرمايه گذاري در زمينه اشتغال دارد.
 
توجه به اين حوزه در شهرستان زمينه ساز تحقق شعار سال است، ايجاد اين شرايط مي تواند به فراهم کردن زمينه ها اشتغال و توسعه پايدار در شهرستان کوهرنگ کمک کند.
 
وجود برخي مشکلات و کمبودات ازجمله آب روستايي، نوسازي و کمبود فضاي آموزشي مدارس، بهره برداري از آبندان ها، لايه روبي، کمبود ساختمان و فضاي اداري، لزوم ايجاد درآمد پايدار براي شهرداري هاي و توجه به حوزه گردشگري ازجمله مشکلات در سطح شهرستان را مي توان بيان کرد.

 
زباله و پسماند سهم کوهرنگ از گردشگري
 
متاسفانه سهم شهرستان کوهرنگ از اين ميزان بسيار اندک  و تنها ترافيک و پسماند و زباله بوده است.
 
ضرورت ايجاد زيرساخت هاي تفريحي و رفاهي در سطح شهرستان نيازس اساسي است، اجراي پروژه هاي گردشگري همانند ايجاد مجتمع رفاهي و تفريحي، خدمات بين راهي و بازارچه سنتي در ورودي شهر چلگرد، در کنار ايجاد شهرک صنعتي مي تواند زمينه ساز ماندگاري و رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال شود.
 
با توجه به حوزه گردشگري مي توان زمينه هاي تحقق اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال را فراهم کرد.
 
با وجود جاذبه هاي طبيعي بسيار در کوهرنگ امکانات اوليه ما براي تامين زيرساخت به منظور جذب گردشگري ناچيز و در اين بخش ضعيف هستيم.
 
در اين زمينه بايد اعتبارات ملي و استاني افزايش يابد همچنين حضور بخش خصوصي مي تواند در اين راستا تاثيرگذار باشد.


عدم وجود زيرساخت هاي گردشگري
 
در صورت فراهم شدن زيرساخت هاي گردشگري اشتغال‌زايي نيز افزايش مي يابد، نياز اصلي يک سرمايه گذار در بخش خصوصي و در اين زمينه مشوق است اما مشوق هاي بخش گردشگري در کوهرنگ بسيار ضعيف است.
 
اين مشوق ها مي تواند شامل بخشودگي مالياتي و ديرکردها، واگذاري زمين رايگان، به تعويق انداختن پرداخت اقساط و از همه مهم تر امنيت گردشگري و فراهم کردن آرامش رواني است.
 
با وجود تعداد زياد اثر طبيعي و گردشگري در کوهرنگ هنوز در زمينه زيرساخت ها با کمبود روبرو هست که در صورت ايجاد اين بسترها، مي توان از اين محل درآمدهاي بسياري را نصيب مردم استان کرد.
 
بازي هاي بومي محلي ظرفيت بسيار بالايي براي جلب گردشگران دارند و بايد بخش خصوصي در اين زمينه فعال شود، با اين وجود بخش خصوصي به علت تکيه بيش از حد به دولت در اين زمينه بسيار ضعيف است.
 
در حال حاضر تنها چند روستاي هدف گردشگري مصوب در اين شهرستان وجود دارد اما تعداد بسيار زيادي از ديگر روستاهاي اين استان نيز قابليت تبديل شدن به روستاي هدف گردشگري را دارند.
 
دسترسي آسان، معماري اصيل و سنتي (سرآقاسيد)، جاذبه هاي معنوي و طبيعي و نوع زندگي افراد بومي روستاها شاخص هايي هستند که در تبديل شدن يک روستا به روستاي هدف گردشگري موثر است.
 
قابليت جذب گردشگري روستايي
 
کوهرنگ قابليت هاي بسيار زيادي در زمينه گردشگري روستايي دارد، توسعه و رونق گردشگري روستايي مهمترين راهکار جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها است.
 
يکي از بحث هاي مهم حوزه گردشگري که در تحقق اقتصاد مقاومتي بسيار موثر است گردشگري روستايي است و سازمان ميراث فرهنگي در راستاي رونق آن بايددستورالعملي را تدوين کند.
 
توسعه گردشگري شهري و روستايي با تکميل زنجيره هاي مختلف به رونق صنايع دستي نيز منجر خواهد شد و اشتغال و درآمد پايدار را براي روستاييان به همراه خواهد داشت.
 
ايجاد و توسعه اقامتگاه هاي بوم گردي با امکانات کامل سنتي و پخت و توليد انواع غذاها و صنايع دستي محلي و بومي در روستاها با هدف توسعه گردشگري روستايي ضروري است.
 
گردشگري مي تواند جايگزين مناسبي براي صنعت نفت باشد و يکي از ارکان اساسي شهرسازي اولويت قرار دادن حوزه گردشگري است.
 

به گفته فرماندار کوهرنگ در تعطيلات عيد فطر بيش از 600 هزار گردشگر در اقامتگاه هاي، بلوارها و مکان هاي گردشگري اسکان يافتند که نسبت به تعطيلات عيد فطر سال گذشته افزايش داشت.
 
مرتضي زمانپور گفت: در حال حاضر زيرساخت‌هاي گردشگري شهرستان نير مطلوب و قابل قبول نيست و بايد قبل از معرفي قابليت‌ها و جاذبه‌هاي گردشگري زيرساخت‌هاي اين شهرستان تامين شود.
 
نخست بايد زيرساخت‌هاي اين مناطق فراهم شود تا سرمايه‌گذاران براي توسعه اين مناطق رضايت داشته و گام بردارند چرا که تامين زيرساخت نقش مهمي در اين امر دارد و يکي از لازمه‌هاي کار به حساب مي‌آيد.
 
متاسفانه به دليل آماده نبودن زيرساخت‌هاي گردشگري در مناطق مختلف شهرستان نير با توجه به ظرفيت‌هايي که در منطقه موجود دارد تاکنون پيشرفت زيادي نداشته و از هر لحاظ اين شهرستان عقب مانده و توسعه پيدا نکرده است.
 
ولي شهرستان کوهرنگ نير با داشتن مناطق گردشگري بسيار عالي در آينده پيشرفت بسيار بالايي خواهد داشت و به علاوه يکي از پر رفت و آمدترين مناطق گردشگري در سطح استان خواهد بود اگر زير ساخت ها و امکانات فراهم شود.
 

محروميت علت اصلي عدم پيشرفت
 
محروميت يکي از عوامل اصلي در کاهش پيشرفت کوهرنگ بوده و اميدواريم که مسئولان اهميت ويژه‌اي به اين موضوع داشته و اقدامات لازم را در اين راستا را انجام دهند تا ما شاهد جايگاه واقعي اين شهرستان در آينده نه چندان دور باشيم.
 
مسئولان با اختصاص اعتبارات هم بايد اين شهرستان را به شکل دائمي پشتيباني کنند تا اين منطقه به توسعه زيرساخت‌ها دست يابد و به مرحله پيشرفت و بهره‌برداري برسد.
 
در سفر مسئولان کشوري و استاني در اين مورد اظهار نظر کردند ولي اين سخنان کاري از پيش نبرده و هيچ مشکلي را حل نمي‌کند و ما هم خواستار رسيدگي به اين موضوع از مسئولان محترم هستيم.

گزارش از همت بدري فرد شهرستان کوهرنگ

انتهاي پيام1026ج /610ک
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۸:۱۸:۱۰

13 Nov 2024