به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از سرویس خانواده جام نیـوز، کمخونی عارضهای است، بسیار بد که زندگی را برای انسان غیرقابل تحمل میکند.
به گفته وی شخص مبتلا به کم خونی همیشه خسته و کم انرژی، بسیار تحریک پذیر و عصبی است، تمرکز حواس برایش مشکل بوده و احساس کم حسی و بیحالی میکند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی بیان داشت: افراد کمخون غالباً احساس مورمور شدن و احساس سرما در بدن دارند, کم اشتها میشود، پشت بدنشان درد میکند و بدنشان آمادگی پذیرش انواع عفونت را دارد و رنگ پریده میشود.
دریایی ادامه داد: دلایل کم خونی در افراد بسیار زیاد است، سوءتغذیه، کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی که در فرایند تولید و نگهداری خون سالم، نقش دارند. کمبود ویتامین B۱۲ و فولیک اسید از نوع کمخونی فقط آهن است.
وی افزود: کمخونی در تمام طبقات جامعه است، زیاد خوردن غذا برای رفع کمخونی کافی نیست و برای رفع کمخونی راهکاری مناسب نیست، کودکان، نوجوانان، دختران جوان و زنان باردار بیشتر در معرض کمخونی هستند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی اضافه کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از آهن موجود در مواد غذایی منشأ حیوانی دارد مانند گوشت گوسفند و گوشت پرندگان است و ۳۰ تا ۴۰ درصد آهن موجود در ماهی و جگر وجود دارد.
دریایی خاطرنشان کرد: هویج، انواع لوبیا، حبوبات، مغز پسته، جعفری خام، مغز تخم کدو، نخود فرنگی و نخود خشک همه از آهن غنی هستند ولی آهن آنها جذب کمی در بدن دارد و اگر موادغذایی حاوی آهن با گوشت یا ویتامین c خورده شود، آهن آنها بیشتر و بهتر جذب بدن میشود.
انتهای پیام/1026ج