به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از سرویس خانواده جام نیـوز، یک تحقیق جدید بر روی موشها نشان میدهد که مصرف کلم بروکلی سه تا پنج بار در هفته خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش میدهد.
این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف سه تا پنج بار کلم بروکلی در هفته آسیبهای وارده به کبد که خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش میدهد، کاهش میدهد.
محققان دانشگاه ایلینویز در آمریکا در این مطالعه متوجه شدند که مصرف بروکلی برای چند بار در هفته میتواند بر گسترش چربی در کبد که باعث عملکرد بد این عضو شده و خطر ابتلای آن را به سرطان افزایش میدهد، مقابله کند.
پیش از این مشخص شده است که بروکلی خطر ابتلا به سرطانهای دیگر مانند سینه، پروستات، راست روده را نیز کاهش میدهد بنابراین محققان از ارتباط مصرف این سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد متحیر نشدند.
محققان در این مطالعه که در مجله Nutrition منتشر شده است موشها را به چهار دسته تقسیم کردند و به دو گروه آنها یک رژیم غذایی کنترل شده بعلاوه بروکلی و بدون بروکلی و به دو گروه دیگر یک رژیم غذایی غربی متشکل از مقدار زیاد گوشت و ساکاروز و بدون بروکلی دادند.
نتیجه این مطالعه بیشترین میزان ندولهای سرطانی را (گرههای سرطانی) در موشهایی نشان داد که رژیم غذایی غربی داشتند.
همچنین این مطالعه نشان داد، موشهایی که رژیم غذایی غربی داشتند ندولهای بزرگتری در کبد خود داشتند اما زمانی که بروکلی به رژیم غذایی آنها افزوده میشد شمار ندولها کاهش مییافت.
محققان خاطرنشان کردند که چربی زیاد ناشی از رژیم غذایی غربی در کبد میماند اما با اضافه شدن کلم بروکلی به رژیم غذایی، کبد میزان خروجی لیپیدها را از این عضو بیشتر میکند.
با این وجود محققان خاطرنشان کردند که افزوده شدن بروکلی به رژیم غذایی موشها موجب کاهش وزن آنها نشد اما کبدهای این جوندگان سالمتر شدند.
این مطالعه محققان را بر آن داشت که پیشنهاد دهند افزودن بروکلی به رژیم غذایی میتواند انسانها را سالمتر کند.
انتهای پیام/1026ج