به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از سرویس خانواده
جام نیـوز، خیلی از مادران از پوسیده شدن دندانهای شیری کودکشان نگران هستند. به همین خاطر در این مقاله نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای شیری کودکان به شما عزیزان معرفی میکنیم.
اگرچه دندانهای شیری در سنین ۶ تا ۷ سالگی میافتند و دندانهای جدید به جای آنها میرویند، اما همین دندانهای شیری به کودک شما کمک میکنند تا قبل از رویش دندانهای دایمی به راحتی بجوند، لبخند زیبایی داشته باشند و به خوبی صحبت کنند. همچنین دندانهای شیری پایه مناسبی برای دندانهای دایمی هستند، پس مراقبت از آنها ضروری به نظر میرسد.
معمولا اولین دندان شیری در حدود ۶ یا ۷ ماهگی پدیدار میشود. از همین زمان مراقبت از دندان کودک را آغاز کنید. برای این کار میتوانید از گاز استریل و کمی آب ولرم جوشیده استفاده کنید. مسواکهای انگشتی نیز برای همین منظور طراحی شدهاند. دندانهای کودک را ۲ تا ۳ بار در روز پس از غذا و شیر با گاز استریل مرطوب یا مسواک انگشتی پاک کنید. دندانپزشکان استفاده از خمیر دندان را تا ۳- ۲ سالگی توصیه نمیکنند زیرا اغلب کودکان در این سنین خمیر دندان را میبلعند.
شیر خوردن شبانه کودکان یکی از مهمترین عوامل پوسیدگی دندانهای شیری به شمار میرود، زیرا شیر مادر و شیر خشک حاوی مواد قندی بوده و به دندانها آسیب میرسانند. برای پیشگیری از صدمه به دندانهای کودک میتوانید پس از شیر، کمی آب به او بدهید تا باقیمانده مواد قندی شیر در محیط دهان او باقی نماند.
تغییر رنگ و یا ایجاد لکه و نقاط تیره رنگ بر روی دندانهای کودک نشاندهنده پوسیدگی و آسیب دندانهای شیری میباشد.
برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای شیری استفاده از شیرینی، شکلات و آبمیوههای صنعتی را در کودکان محدود کنید و در صورت مصرف این خوراکیها بلافاصله دندانهای او را تمیز نمایید.
مراقب تغذیه کودکتان باشید و همه گروههای غذایی مورد نیاز او به ویژه لبنیات که منبع غنی کلسیم میباشند را در رژیم غذایی روزانه کودک بگنجانید.
تازمانی که کودک قادر به مسواک زدن نیست، دندانهای او را تمیز کنید و از ۴ یا ۵ سالگی روش صحیح مسواک زدن را به او آموزش دهید و برای انجام آن به او کمک کنید.
با تهیه مسواک و خمیردندان زیبا و جذاب برای کودک، او را به مسواک زدن ترغیب کنید و این کار را به بخشی از برنامه روزانه او تبدیل نمایید.
انتهای پیام/1026ج