به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از جام نیـوز، سرطان سینه یکی از سرطان های شایع در زنان می باشد. راه هایی برای جلوگیری از ابتلای به این سرطان وجود دارد که در این مطلب، ده تا از آنها را برای شما بیان می کنیم.
حفظ وزن سالممنظور از وزن سالم یعنی شاخص توده بدنی کمتر از ۲۵ باشد.
معلوم شده است که داشتن اضافه وزن در میانسالی، بدون در نظر گرفتن شاخص توده بدنی، به میزان قابل توجهی خطر سرطان سینه را افزایش می دهد.
ضمنا نتایج تحقیقات ثابت کرده است که افزایش شاخص توده بدنی، خطر وقوع سرطان سینه پس از یائسگی را بالا می برد.
اجتناب از مصرف الکلمصرف الکل، اصلی ترین عامل تغذیه ای برای سرطان سینه است. مطالعات زیادی نشان داده اند مصرف نوشیدنی الکلی می تواند خطر سرطان سینه را به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش دهد.
مصرف زیاد میوه جات و سبزیجاتروزانه هفت وعده یا بیشتر میوه جات و سبزیجات میل کنید. سبزیجاتی که بیشترین تاثیر را در پیشگیری از این سرطان دارند شامل انواع کلم ( بروکلی، کلم پیچ، کلم بروکسل یا کلم فندقی و گل کلم)، سبزیجات برگدار تیره( کلم برگ، اسفناج)، هویج و گوجه فرنگی است. در میان میوه جات هم انواع مرکبات، توت و گیلاس بیشترین نقش را در پیشگیری از سرطان سینه دارند.
نکته: بهتر است انواع کلم به صورت خام یا نیم پز استفاده شوند، چون برخی از مواد فتوشیمیایی آن ها که خواص محافظت کننده در برابر سرطان سینه دارند با حرارت از بین می روند.
ورزش مرتب و منظممطالعات زیادی نشان داده است ورزش منظم، محافظی قوی در برابر سرطان سینه می باشد. باید پنج روز در هفته یا بیشتر، روزانه ۳۰ دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط ( مثل پیاده روی تند) انجام دهید. کلید اصلی در اینجا تداوم و طول مدت ورزش است، نه شدت آن!
مصرف درست چربی هانوع چربی که در تغذیه تان استفاده می کنید می تواند روی خطر سرطان سینه تاثیر بگذارد. مصرف چربی های امگا ۶ (مانند روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن کتان)، چربی های اشباع و چربی های ترانس را به حداقل برسانید. در عوض مصرف چربی های امگا ۳ را افزایش دهید، مانند ماهی های چرب (سالمون، ساردین، قزل آلا و شاه ماهی).
بهتر است منابع اصلی چربی مورد مصرف شما از روغن های اشباع نشده تک زنجیره ای مانند روغن کانولا، روغن ریتون، آجیل و دانه ها باشد، چون این خوراکی ها دارای خواص بالقوه ضدسرطانی می باشند، مخصوصا روغن کانولا، منبع خوبی از چربی های امگا ۳ می باشد.
روغن زیتون بکر نیز منبع غنی پلی فنول های آنتی اکسیدان است مانند اسکوالین؛ و آجیل و دانه ها هم مواد معدنی و سلنیوم مورد نیاز شما برای پیشگیری از سرطان را تامین می نمایند.
مصرف درست کربوهیدرات هامصرف موادغذایی دارای شاخص گلیسمی بالا را به کمترین میزان ممکن برسانید، مانند آرد سفید، برنج سفید، سیب زمینی، قند و محصولات حاوی این ها. این مواد خوراکی موجب تغییرات هورمونی می شود که رشد سلولی را در بافت سینه افزایش می دهد.
به جای این کربوهیدرات های نامناسب از غلات سبوس دار و بنشن استفاده کنید. بنشن و انواع لوبیا به دلیل داشتن لیگنان و فیبر زیاد، بسیار عالی و استثنایی هستند.
مصرف منظم محصولات غذایی سویای کاملمحصولات غذایی سویای کامل مانند خمیرسویا، مخلوط خمیر سویا و قارچ، آجیل سویا، شیرسویا و خمیرسویا با غلات تخمیر شده است.
فقط از سویای ارگانیک استفاده کنید نه سویای ژنتیکی. مطالعات همه جانبه نشان داده اند ارتباط مثبتی میان مصرف سویا و کاهش خطر سرطان سینه وجود دارد.
کمتر درمعرض استروژن های دارویی و مشابه آنها بودنبدون تجویز پزشک از هورمون استروژن استفاده نکنید. در معرض استروژن بودن برای مدت طولانی، نقشی اساسی در ابتلا به سرطان سینه دارد. همچنین باید از ترکیبات مشابه استروژن که در آلاینده های محیطی یافت می شوند اجتناب نمایید، مانند حشره کش ها و موادشیمیایی صنعتی.
اگر امکانش وجود دارد از محصولات ارگانیک استفاده کنید؛ در غیر این صورت محصولات غیرارگانیک را کامل بشویید. خیلی کم در معرض هورمون های رسوبی که در محصولات لبنی و گوشت غیرارگانیک یافت می شوند باشید.
مصرف مکمل های روزانهمولتی ویتامین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرمی حاوی ویتامین ث در دوزهای تقسیم شده، ترکیب توکوفرول با ۲۰۰ تا ۴۰۰ واحد ویتامین ای و کپسول روغن ماهی مصرف کنید. همچنین ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم معدنی مصرف کنید.
البته یادتان باشد با اینکه مکمل ها مفید هستند، ولی باید با تجویز پزشک و تحت نظر ایشان مصرف شوند تا در اثر استفاده غلط و زیاد، عوارضی ایجاد نکنند.
مثبت اندیشیرفتار و سبکی از زندگی را برگزینید که روحیه تان تقویت شود. روابط گرم، راضی کننده و مفید با خانواده و دوستان داشته باشید. به اندازه کافی بخوابید (۷ تا ۸ ساعت خواب در شب). ارتباط روح و روان با سرطان سینه بسیار چشمگیر است.
منبع: تبیان
انتهای پیام/1026ج