به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز در دومین همایش قضات دادسرای عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه در قوانین کشور نیازمند اصلاحات هستیم، گفت: جرایم در کشور زیاد شده و در این زمینه نیاز به بازنگری داریم تا اصلاحاتی در قانون انجام شود.
وی ادامه داد: وقتی بنیه اقتصادی کشور در سطح کلان ضعیف شود خیلی از بخشها دچار مشکل میشود و ما باید به آسیبهای اجتماعی توجه کنیم در حالی که اصلاحاتی که باید سرعت بگیرد انجام نمیشود.
لاریجانی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی قدرت مانور در حل مسائل اقتصادی را کاهش میدهد، تصریح کرد: در یک نگاه کلی میبینیم که بودجهای که باید صرف آبادانی در کشور شود صرف امور اجرایی میشود و ما در این زمینه با مشکل روبرو هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه کشور به صورت وصله پینهای اداره میشود، تصریح کرد: هرچه از فروش نفت حاصل میشود به جای آبادانی صرف امور جاری میشود و تاکید رهبر معظم انقلاب بر مسئله اقتصاد مقاومتی به همین دلیل است.
وی بیان داشت: اقتصاد مقاومتی برای روان شدن تولید، سرمایه گذاری و برداشتن موانع از سر راه مردم است که باید به آن توجه شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمینه بینالمللی از نظر حقوق بشر و مسئله هستهای دچار درگیری بودیم، اظهار داشت: با تلاش زیاد و آگاهانه مسیر هسته ای کشور وارد مرحله جدیدی شد و بازیای که ۱۲ سال برای ما درآوردند به نوعی حل شد.
وی با بیان اینکه سند برجام از جهات مختلف منافع ملی کشورمان را تامین میکند، تصریح کرد: هم دانش هستهای باقی میماند و هم تحریمها برداشته میشود اما آیا شیطنت آنان پایان میپذیرد و غرب در اجرای برجام به دنبال شیطنت است که باید مراقبتهای جدی را در این زمینه انجام دهیم.
وی ادامه داد: در هفتههای اخیر برخی کارهایی کردند که با روح برجام سازگار نیست و همین نامهای که برخی اعضای کنگره نوشتند تا اموال ایران را به خاطر دعواهای مندرآوردی بلوکه کنند نوعی سرقت و زورگویی است که البته ما اقدامات متقابل آن را برای تلافی این کارها اندیشیدهایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره تحولات خاورمیانه از نظر مسائل امنیتی تصریح کرد: پدیده تروریست در منطقه رشد کرده به طوریکه امروز امکانات تروریستها مثل قبل نیست و آنها با تجهیزات جدید آمریکایی آنان از لیبی و شمال آفریقا تا منطقه ما گسترش پیدا کرده و محدوده جغرافیایی ندارند.
لاریجانی با بیان اینکه یک گروه متحجر آبروی اسلام را بردهاند و هم برای جوامع مسلمان ناامنی ایجاد میکنند، خاطرنشان کرد: در این بین عدهای فقط بیانیه داده و سخنرانی کردهاند اما ایران اقدامات مشخصی را انجام داده و در افغانستان، سوریه و عراق مقابل آنان ایستاده است.
وی با اشاره به مسئله اقتصادی در کشور تصریح کرد: در سال جاری در تلاش برای کنترل تورم بودیم اما با کاهش قیمت نفت مواجه شدیم و با توجه به آنکه مسئله برجام هنوز به طور کامل به انجام نرسیده است شرایط اقتصادی در کشور تغییر نکرده و ما با فشارهایی در این زمینه مواجه هستیم چرا که مشکلات اقتصادی در کشور ریشهدار است.
لاریجانی با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور در سه دهه اخیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی سه درصد بوده است، خاطرنشان کرد این رقم برای کشوری که میخواهد استقلال داشته باشد رشد خوبی نیست؛ ما در شرایط که تحریم نیز نبودیم تورم ۲ رقمی داشتیم و از طرفی نرخ بیکاری ما نیز بالاست بنابراین شرایط اقتصادی در کشور سخت است و ما امیدواریم با اجرای برجام شرایط در کشور مساعد شده و تا سال آینده نرخ رشد خوبی داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا اقتصاد مردمی نشود مشکلات حل نخواهند شد، خاطرنشان کرد: با وجود شرکتهای دولتی جهش اقتصادی ایجاد نمیشود و ما با توجه به شرایط حساسی که در آن قرار داریم باید تلاش کنیم تا همبستگی ملی را در کشور ایجاد کنیم.
لاریجانی برای اینکه برای ایجاد همبستگی ملی نیازمند ایجاد امنیت روانی در کشور هستیم، تصریح کرد: مردم باید احساس یکرنگی کنند که در این مسئله رسانهها و قوه قضائیه نقش دارند؛ مردم باید به قوه قضائیه تکیه کنند و هرجا به آنان ظلمی وارد شد بدانند قوه قضاییه به آنان کمک میکند تا به حق خود برسند و این پرستیژ باید برای قوه قضائیه حفظ شود.
لاریجانی با بیان اینکه برخی جرایم مانند سرقتهای مسلحانه در کشور رشد داشته است تصریح کرد: قوه قضائیه باید به نوعی رفتار کند که بازدارنده باشد و برخی موارد گاهی در جامعه رخ داده که در شان نظام اسلامی نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد اگر میخواهیم امنیت اجتماعی ایجاد کنیم باید از روشهایی که در دنیا وجود دارد استفاده کنیم و رسانهها در این امر نقش دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با دو جنس از مفاسد اقتصادی از جمله فساد خرد و درشت روبرو هستیم، تصریح کرد: باید با مفاسد اقتصادی برخورد کنید و نگاه ما نباید تنها برخورد با مفاسد اقتصادی درشت باشد چرا که مفاسد اقتصادی در ادارهجات وجود دارد که در حال گسترش است هرچند در مفاسد اقتصادی درشت ممکن است قدرتها نقش داشته باشند.
وی با اشاره به قانون پیشگیری از جرایم ابلاغ شده، خاطرنشان کرد: باید با ابلاغ این قانون از همه ابزارهای موجود استفاده کنیم تا از جرایم اقتصادی جلوگیری شود؛ هدف ما از مبارزه با مفاسد اقتصادی آن است که افرادی که در این حوزه هستند احساس امنیت کرده و به راحتی سرمایه گذاری کنند. بنابراین باید طوری عمل کنیم که همه احساس امنیت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات پیش روی، تصریح کرد: همیشه در شرایط انتخابات یک ولوله سیاسی در کشور ایجاد میشود اما دلیلی ندارد انتخابات در یک کشور مردم سالار نگرانی به وجود آمدن مشکلات امنیتی را به وجود آورد.
لاریجانی با بیان اینکه همه باید تابع قانون باشند تصریح کرد: هم باید احساس کنند از پشتوانه قانونی برخوردارند و در این صورت مشکلی به وجود نمیآید که در این امر قوه قضائیه نقش اساسی دارد.
وی ادامه داد : در تبلیغات انتخاباتی افراد نباید یکدیگر را تخریب کنند و انتخابات نباید موجب تخریب عزت ملی در کشور شود و یا سایشهای سیاسی را در کشور به وجود آورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از ظرفیت انتخابات برای افزایش همبستگی ملی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: داوطلبان مسئولان اجرایی و قوه قضائیه باید این فضا را برای ایجاد همبستگی ملی در انتخابات ایجاد کنند و همه موارد در انتخابات باید براساس قانون باشد و هر کس باید مسئولیت خودش را درست انجام دهد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه با تجربیاتی که در کشور وجود دارد انتخاباتی سرنوشت سازی را در کشور داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اقبالی که مردم در ثبت نام انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از خود نشان دادند شایسته تقدیر است و این نشان دهنده انگیزه و نشاط مردم در تعیین سرنوشت است.
انتهای پیام/1026ج