۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲
کد مطلب : ۱۵۹۷۵

افطار مناسب بهتر است مانند یک وعده صبحانه کامل یا یک وعده شام سبک باشد

کارشناس ارشد آموزش بهداشت گفت: روزه داری علاوه بر آثار روحی و معنوی فواید جسمانی بسیاری نیز دارد، اما برای برخورداری از فواید جسمانی آن باید تغذیه در وعده های افطار، شام و سحر منطبق با یک رژیم متعادل، متناسب و متنوع باشد.
افطار مناسب بهتر است مانند یک وعده صبحانه کامل یا یک وعده شام سبک باشد
به گزارش جهانبین نیوز، قربانعلی حدادی در گفت‌وگو با خبرنگار بام ایران خبر در خصوص بخور نخور های وعده افطار بیان داشت: متاسفانه برخی سفره های افطاری در طول این ماه با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیر برنج چرب و شیرین و زولبیا و بامیه رنگین می شود و در نهایت برخی روزه داران پس از یک ماه روزه داری نه تنها وزن کم نمی کنند بلکه با چند کیلو اضافه وزن نیز مواجه می شوند.

حدادی اظهار داشت: این در حالی است که چاقی از عوامل زمینه ساز بیماری های مزمن مانند افزایش فشار خون و چربی خون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطان هاست.

وی اذعان داشت: برای پیشگیری از این عوارض، افطار مناسب بهتر است مانند یک وعده صبحانه کامل یا یک وعده شام سبک باشد مثلاً نان و پنیر و سبزی انواع کوکو و کتلت که زیاد چرب نباشند می تواند برای وعده افطار مناسب باشد.

حدادی تصریح کرد: از آنجا که معده در طول روز برای مدت زیادی خالی بوده بهتر است افطار را با خوردن یک مایع گرم و نه داغ مانند چای، سوپ رقیق یا شیر گرم شروع کنیم آش های سنگین برای وعده افطاری و شروع باز کردن روزه اصلاً مناسب نیستند.

وی گفت: با توجه به روزهای بلند تابستان و افت نسبی قند خون در طول روزه داری بهتر است برای شروع افطار پس از مصرف مایعاتی مانند آب گرم یا شیر گرم از شیرینی های طبیعی مانند خرما، انجیر و کشمش و سایر میوه های شیرین استفاده کنید با خوردن این میوه ها آرام آرام مقدار مناسبی مایعات و قند به بدنتان می رسد.

کارشناس ارشد آموزش بهداشت تاکید کرد: از آنجا که برای مدت زمانی نسبتاً طولانی دستگاه گوارش خالی بوده لازم است هنگام غذا خوردن در وعده افطار آرامش داشته باشد و به آرامی و بسیار مختصر غذا بخورید تا دستگاه گوارش دچار آسیب نشود.

حدادی استفاده از غذاهای ساده ای مانند نان تازه، پنیر و مغز گردو، سبزی خوردن، خیار و گوجه فرنگی در وعده افطاری را مناسب دانست و تصریح کرد: این قبیل مواد غذایی باعث می شوند گرسنگی شما به آرامی رفع شود و یک ساعت بعد از این وعده بتوانید مقداری میوه بخورید و نیم ساعت بعد شام میل کنید.

وی افزود: در وعده شام می توانید از مواد غذایی پروتئین دار مثلاً برنج با انواع خورش استفاده کنید.

حدادی خاطرنشان کرد: بهتر است علاوه بر وعده های افطاری و سحری در زمان بین افطاری و سحری نیز آب کافی بنوشید معمولاً در طول روزه داری در ماه های گرم سال روزانه حدود ۱۰ لیوان آب و الکترولیت های بدن از دست می رود. به همین دلیل بد نیست علاوه بر آب چند لیوان شربت آبلیمو یا خاکشیر کم شیرین یا آبمیوه های تازه و طبیعی نیز بنوشید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۷:۳۱:۵۴

9 Nov 2024