به گزارش
جهانبین نیوز، قربانعلی حدادی در گفتوگو با خبرنگار بام ایران خبر در خصوص بخور نخور های وعده افطار بیان داشت: متاسفانه برخی سفره های افطاری در طول این ماه با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیر برنج چرب و شیرین و زولبیا و بامیه رنگین می شود و در نهایت برخی روزه داران پس از یک ماه روزه داری نه تنها وزن کم نمی کنند بلکه با چند کیلو اضافه وزن نیز مواجه می شوند.
حدادی اظهار داشت: این در حالی است که چاقی از عوامل زمینه ساز بیماری های مزمن مانند افزایش فشار خون و چربی خون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطان هاست.
وی اذعان داشت: برای پیشگیری از این عوارض، افطار مناسب بهتر است مانند یک وعده صبحانه کامل یا یک وعده شام سبک باشد مثلاً نان و پنیر و سبزی انواع کوکو و کتلت که زیاد چرب نباشند می تواند برای وعده افطار مناسب باشد.
حدادی تصریح کرد: از آنجا که معده در طول روز برای مدت زیادی خالی بوده بهتر است افطار را با خوردن یک مایع گرم و نه داغ مانند چای، سوپ رقیق یا شیر گرم شروع کنیم آش های سنگین برای وعده افطاری و شروع باز کردن روزه اصلاً مناسب نیستند.
وی گفت: با توجه به روزهای بلند تابستان و افت نسبی قند خون در طول روزه داری بهتر است برای شروع افطار پس از مصرف مایعاتی مانند آب گرم یا شیر گرم از شیرینی های طبیعی مانند خرما، انجیر و کشمش و سایر میوه های شیرین استفاده کنید با خوردن این میوه ها آرام آرام مقدار مناسبی مایعات و قند به بدنتان می رسد.
کارشناس ارشد آموزش بهداشت تاکید کرد: از آنجا که برای مدت زمانی نسبتاً طولانی دستگاه گوارش خالی بوده لازم است هنگام غذا خوردن در وعده افطار آرامش داشته باشد و به آرامی و بسیار مختصر غذا بخورید تا دستگاه گوارش دچار آسیب نشود.
حدادی استفاده از غذاهای ساده ای مانند نان تازه، پنیر و مغز گردو، سبزی خوردن، خیار و گوجه فرنگی در وعده افطاری را مناسب دانست و تصریح کرد: این قبیل مواد غذایی باعث می شوند گرسنگی شما به آرامی رفع شود و یک ساعت بعد از این وعده بتوانید مقداری میوه بخورید و نیم ساعت بعد شام میل کنید.
وی افزود: در وعده شام می توانید از مواد غذایی پروتئین دار مثلاً برنج با انواع خورش استفاده کنید.
حدادی خاطرنشان کرد: بهتر است علاوه بر وعده های افطاری و سحری در زمان بین افطاری و سحری نیز آب کافی بنوشید معمولاً در طول روزه داری در ماه های گرم سال روزانه حدود ۱۰ لیوان آب و الکترولیت های بدن از دست می رود. به همین دلیل بد نیست علاوه بر آب چند لیوان شربت آبلیمو یا خاکشیر کم شیرین یا آبمیوه های تازه و طبیعی نیز بنوشید.
انتهای پیام/