گورستان تاریخی بُزلَر هفشجان مربوط به دوره صفوی به بعد بوده و بیشتر از ۲ هزار سنگقبر تاریخی در آن وجود داشته که از صفویه تا قاجاریه را شامل میشوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، گورستان تاریخی بُزلَر هفشجان مربوط به دوره صفوی به بعد بوده و بیشتر از ۲ هزار سنگقبر تاریخی در آن وجود داشته که از صفویه تا قاجاریه را شامل میشوند، این قبرستان در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۵۹۹۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این گورستان قدیمی در ابتدای شهر واقعشده است و قبرهایی با قدمت ۷۰۰ سال نیز در آن دیده میشود، سنگقبرهای موجود در آن علاوه بر بُعد تاریخی پیامهای دیگری را نیز برای رهگذران دارند.
بهواسطه وجود کوه بُزلَر در هفشجان شیر تراشی و ساخت مجسمههای شیری یکی از مشاغل مرسوم مردم این منطقه است و بنا بر اذعان تاریخنویسان شیرهای سنگی را معمولاً روی گور شهدا، جوانان و پهلوانان قرار میدادند، نقش تفنگ، شمشیر، خنجر، بتهجقه و سرو خمیده ازجمله نمادهایی هستند که بر روی این شیرهای سنگی حکشده است این در حالی است که این حکاکیها بر روی سنگقبرها نیز به چشم میخورد و هرکدام از این کندهکاریها نشان از یک ویژگی متوفی هستند.
در قبرستان قدیمی هفشجان نیز شیر سنگیهایی وجود داشته که درگذشته به سرقت رفته است.