راشد یزدی علم و شناخت را دارای سه درجه دانست و گفت: اولین شناخت سطحی و حسی، دوم شناخت علمی و سوم شناخت فلسفی است که این شناخت بالاترین مرتبه شناخت است.
وی افزود: در زمان ما حداقل شناخت، شناخت علمی است و هر نوع شناخت پایین تر از این مطرود است.
راشد یزدی عصر امروز را عصر فرهنگ دانست و اظهار داشت: فرهنگ مبدا حرکت و تحول و سنگر امروز است سنگری که باید حفظ شود چرا که همه جنگ ها در این مرز قرار دارد.
وی از کشاورزی به عنوان عامل مهم توسعه کشورها یاد کرد و بیان داشت: کشاورزی هم سنگری است که باید با علوم دانشگاهی و روز توسعه یابد.
استاد حوزه علمیه خدمت به مردم را هم سنگری دیگر دانست که باید با کمک افرادی که تجربه و معلومات کافی را دارند حفظ شود و گسترش یابد.
وی تاکید کرد: در جامعه کسانی که می خواهند در این حوزه ها فعالیت کنند باید سه شرط دانستن، توانستن و خواستن را داشته باشند و تخصص و مدیریت و مکتبی بودن سه شرط قبول مسئولیت است.
راشد یزدی با تاکید بر نقش دانشگاه در اداره کشور گفت: امروز دنیا را مغزها اداره می کنند علم است که امروز مدیریت می کند.
وی افزود: دانشگاه یکی از اماکن مقدس برای آموزش و یادگیری است که فرهنگ و زندگی می زاید.
کارشناس دینی یکی از ضعف های امروز کشور را مدیریت دانست و تصریح کرد: در کشور با بحران مدیریت مواجه هستیم و باید برای جبران کمبود مدیریت به مدیرسازی و تربیت مدیران آگاه و مکتبی اهتمام داشت.
راشد یزدی اظهار داشت: مدیران ما باید جوان و پر مغز باشند و پدر و مادر ها باید سرمایه های علمی و فرهنگی را در فرزندانشان پرورش دهند.