اصغر احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، اظهار کرد: حدود ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی در این استان مشمول اراضی جنگلی میباشند و در شهرستانهای لردگان، خانمیرزا، فلارد، کوهرنگ، کیار و اردل پراکنده هستند.
وی تصریح کرد: گونه غالب جنگلهای چهارمحال و بختیاری بلوط است، اما در این جنگلها گلابی وحشی، زالزالک و… نیز میروید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اهمیت جنگلهای زاگرس به حدی است که تنفسگاه کشور محسوب میشوند و چند استان در رویشگاه زاگرسی قرار گرفته، اما چهار استان کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و چهارمحال و بختیاری، ۱۰ سال است که درگیر آفت جوانهخوار بلوط میباشد.
احمدی اضافه کرد: این آفت همزمان با رویش سبزینههای درختان جنگلی به درخت حمله میکند و در ابتدا بهصورت کرم، پیله و سپس پروانه است، عوامل مختلفی میتواند منجر به بروز این بیماری در درخت شود که از جمله مهمترین عامل این اتفاق میتوان به تغییر اقلیم و آب و هوا اشاره کرد.
وی افزود: وقتی بارندگیها کاهش مییابد و درخت نتوانند آب مورد نیاز خود را تأمین کند، دچار کاهش تابآوری در مقابل بیماری شده و دچار تنش میگردد و این تنش منجر میشود درخت به واسطه از دست دادن مقاومت، بستر هر نوع بیماری شود و در مقابل عوامل بیماریزا مقاومت لازم را نداشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری عامل دیگر در این زمینه را دخالت بیرویه انسان و ورود دام به جنگل دانست و خاطرنشان کرد: از همین رو توصیه میشود مردم مسائل بهداشتی و زیستمحیطی را رعایت کنند، چراکه درخت هم زنده است و در صورت آلودگی محیط دچار بیماری میشود.
احمدی با اشاره به اقدامات انجامشده در جهت پیشگیری و مبارزه با آفت جوانهخوار بلوط افزود: در همین راستا جلسات متعددی با مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و گیاهپزشکی برگزار و طرحهای مختلفی توسط مرکز تحقیقات تهیه شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: تنها مادهای که بهعنوان نسخه درمانکننده درختان بلوط پیشنهاد شده محلول BT میباشد که نوعی محلول بیولوژیک است و توسط شرکتهای تولیدکننده و در اختیار منابع طبیعی قرار داده میشود.
وی با بیان اینکه گستردگی جنگلهای سطح استان و موقعیت جغرافیایی چهارمحال و بختیاری محلولپاشی را با مشکل مواجه کرده است ادامه داد: اعتبارات بسیاری برای این امر نیاز است و این در حالی است که تجهیزات لازم برای محلولپاشی نهتنها در این استان که در کشور نیز وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: از آنجایی که این استان بهعنوان استان میانی زاگرس محسوب میشود، به دنبال استقرار هلیکوپتر برای محلولپاشی هستیم.
وی با اشاره به اینکه اگر با آفت جوانهخوار مقابله نشود، این آفت بهصورت تصاعدی پیشرفت خواهد کرد و تا چند سال آینده کل درختان بلوط را درگیر خواهد کرد تاکید کرد: اعتباری که در اختیار منابع طبیعی و آبخیزداری قرار میگیرد به حدی نیست که بتوانیم سطح کل محدوده آلوده شده را مدیریت کنیم.
احمدی بیان داشت: سال گذشته حدود یک هزار هکتار محلولپاشی شده است که در مقایسه با افزایش این آفت بسیار ناچیز است.
وی یادآور شد: باید در سند توسعه زاگرس که در دستور کار دولت قرار دارد، منابع اعتباری مورد نیاز مورد توجه قرار گیرد.
انتهای خبر/1026ج