۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد مطلب : ۵۹۳۱۷
جهانبین نیوز گزارش می‌دهد؛

اما و اگرهای آبگیری سد باباحیدر

با توجه به اینکه سد غدیر باباحیدر تامین‌کننده آب بیش از 130 هزار نفر از مردم استان است، بنابراین آبگیری سریع‌تر آن می‌تواند تاثیر بسزایی در رفع مشکل کم‌آبی مردم چه در بخش شرب و چه در بخش کشاورزی و صنعت داشته باشد.
اما و اگرهای آبگیری سد باباحیدر
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، مصرف آب و کمبود این مایع حیاتی از سال‌ها پیش باعث نگرانی بسیاری شده و کمبود آب در بسیاری مناطق دنیا مردم را دچار مشکل کرده است.

دنیا امروزه با مسائلی مانند تنش آبی، کم‌آبی، کم‌آبی ساختاری و تصفیه فاضلاب، تقاضا و مصرف آب و بسیاری موارد دیگر دست‌وپنجه نرم می‌کند، تنش آبی در بسیاری از کشورهای دنیا قابل‌ مشاهده است و بیش از ۲ میلیارد نفر در کشورهایی زندگی می‌کنند که مشکل تنش آبی دارند.

همچنین حدود ۴ میلیارد نفر در مناطقی هستند که حداقل ماهی یک‌بار با مشکل کم‌آبی مواجه هستند، مصرف آب را می‌توان به‌طورکلی به سه بخش تقسیم نمود: بخش کشاورزی، صنعت و مصارف خانگی و شهرداری، استفاده جهانی از آب شیرین سال‌به‌سال در حال افزایش است به‌طوری‌که میزان استفاده طی 100 سال گذشته تا ۶ برابر افزایش یافته است.

ایران نیز که ازجمله‌ کشورهای خشک جهان است و از این قاعده مستثنی نیست، در بسیاری از نقاط کشور شاهد مشکلات کمبود آب هستیم و گواه این موضوع درگیری استانی مانند چهارمحال و بختیاری که روزگاری تامین‌کننده 10 درصد از آب کشور بوده، با کم‌آبی است تا جایی که امسال این استان با وجود کاهش 70 درصدی بارش‌ها در کشور خشک‌ترین و کم‌بارش‌ترین استان معرفی شده است.

بسیاری از مردم در چهارمحال و بختیاری با مشکل آب شرب مواجه هستند، این درحالی است که شغل اکثر آن‌ها کشاورزی بوده و کمبود آب در این بخش زندگی ساکنان این استان را که جزء بیکارترین استان‌های کشور می‌باشد بیش از پیش با چالش بیکاری، مواجه می‌کند.

سد غدیر باباحیدر با هدف تامین آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت 136 هزار نفر از ساکنان  باباحیدر، فارسان، جونقان و روستاهای اطراف در سال 1387 کلید خورد و متاسفانه امروز با گذشت 16 سال و با پستی و بلندی‌های بسیار و با وجود افتتاح این سد توسط رئیس جمهور شهید هنوز شاهد اما و اگرهایی برای آبگیری این سد هستیم.

عدم صدور مجوز محیط زیست علت تاخیر در آبگیری سد باباحیدر

فردوس کریمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: قرارداد احداث سد غدیر باباحیدر از سال 1387 با قرارداد 30 ماهه و با 23 میلیارد تومان آغاز شد.

وی تصریح کرد: حجم دریاچه این سد 14/5 میلیون مترمکعب است که تا 26 میلیون مترمکعب هم قابل افزایش است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: این پروژه، طرح موفقی نبود چون زمان خود طبق برنامه زمان‌بندی پیش نرفت و بعد از 12 سال در سال 99 پیمانکار که 42 متر از بدنه را اجرا کرده بود با دخالت کارفرما پیمان را خاتمه داد.

کریمی افزود: بعد از آن با برگزاری مناقصه قرارگاه خاتم‌الانبیا ورود کرده و 22 متر باقی‌مانده بدنه در آبان سال گذشته اتمام یافت و با حضور رئیس جمهور شهید افتتاح شد و مقدمات آبگیری طی یک سال گذشته درحال انجام است.

وی عنوان کرد: کمیته آب‌گیری وزارت نیرو برخی معیارها را برای آب‌گیری از یک سد تعریف کرده است که تمامی این معیارها در سد باباحیدر رعایت شده و درحال حاضر مهم‌ترین موضوع آغاز فرآیند آب‌گیری است.

کریمی اضافه کرد: با توجه به دبی آب بالادست سد باباحیدر و براساس شرایط و مدل‌های موجود درصورت آغاز آب‌گیری در سد تا اواسط اردیبهشت ماه این فرآیند به اتمام می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه یکی از شروط مهم برای آغاز فرآیند آب‌گیری سد باباحیدر صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست است، تصریح کرد: در سالیان گذشته محلی در نزدیکی سد باباحیدر که البته ارتباطی نیز با مخزن سد ندارد به دفن زباله اختصاص داشته است اما با توجه به گذشت مدت طولانی این منطقه اکنون مشکل بهداشتی ندارد.

کریمی یادآور شد: با وجود اینکه پس از بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد حداکثر میزان نفوذ شیرابه زباله در منطقه مذکور ۷۰ سانت بوده است و هیچگونه آلایندگی در این محل مشاهده نشد اما ۴۵۰ هزار مترمکعب خاک به منطقه‌ای تحت عنوان «لاخشک» انتقال داده شد.

وی ضمن گلایه از اینکه مطالعات ژئوتکنیک سد باباحیدر پس از گذشت سه سال توسط سازمان محیط زیست چهارمحال و بختیاری بررسی نشده است، بیان کرد: درصورتی که فرآیند آب‌گیری این سد آغاز نشود فصل بارش امسال از دست خواهد رفت و این فرآیند تا سال آینده به تعویق می‌افتد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: نکته دیگر این است که در سد باباحیدر براساس آنالیز آب بالادست تصفیه‌خانه احداث خواهد شد که مناقصه آن به زودی برگزار می‌شود و به این ترتیب هیچگونه آلودگی در آب وجود نخواهد داشت.

زمان بهره‌برداری و آب‌گیری سد فرا رسیده است 

علیرضا محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: شرکت مهندسی ما یکی از بزرگ‌ترین برندهای سدسازی ایران و حتی جهان است که بزرگ‌ترین پروژه‌های سدسازی ایران از جمله سد کرخه، کارون 4 و... را در کم‌ترین زمان ممکن انجام داده است.
 
وی افزود: پروژه تکمیل سد غدیر باباحیدر اوایل سال 1402 آغاز و در کمتر از 6 ماه بدنه سد به بهره‌برداری رسید که توسط رئیس جمهور شهید افتتاح شد، پس از آن سازه‌های جانبی سد ازجمله سازه آب‌گیر متشکل از چهار دریچه بزرگ و سرریز سد تکمیل شد.
 
محمدی ادامه داد: قرارداد سد باباحیدر حدود 650 میلیاد تومان بود که از این مقدار 95 درصد محقق شد و ساخت سد تکمیل شده است.

مدیر پروژه سد غدیر باباحیدر با اشاره به اینکه علی‌رغم وجود برخی مشکلات مالی اما پروژه ساخت با قدرت انجام شد، عنوان کرد: درحال حاضر زمان بهره‌برداری و آب‌گیری سد فرا رسیده است.

بدنه سد باباحیدر از استحکامات کامل برخوردار است 

علیرضا طهماسبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: تمامی مشخصات فنی در این سد رعایت شده و تمامی لایه‌های آن مرحله به مرحله تست شده است.
 
وی افزود: آزمایشات سد غدیر باباحیدر بیشتر از میزان درخواست شده توسط طراح، انجام شده‌اند همچنین 20 هزار مترمکعب بتن‌ریزی طبق مشخصات فنی و با افزودنی هوازا جهت جلوگیری از ذوب و انجماد صورت گرفته است.
 
مسئول نظارت بر بدنه و مسئول آزمایشگاه کنترل کیفی سد غدیر باباحیدر ادامه داد: بتن‌ریزی سد باباحیدر به‌صورتی انجام شده که تا دمای منفی 50 درجه را نیز تحمل خواهد کرد همچنین بدنه این سد از استحکامات کامل برخوردار است.
 
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، با توجه به اینکه سد غدیر باباحیدر تامین‌کننده آب بیش از 130 هزار نفر از مردم استان است، بنابراین آبگیری سریع‌تر آن می‌تواند تاثیر بسزایی در رفع مشکل کم‌آبی مردم چه در بخش شرب و چه در بخش کشاورزی و صنعت داشته باشد، بنابراین می‌طلبد اقدامات لازم جهت تسریع در آبگیری شد صورت گیرد.
 
انتهای خبر/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۱۲:۰۷:۳۴

21 Nov 2024