اصغر نوروز زاده در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، با اشاره به انتشار «تب دنگی» در برخی از استانهای کشور و ابتلای افراد از طریق نیش پشه «آئدس»، اظهار کرد: در صورت تکثیر این حشره بار مالی که به اقتصاد وارد میشود، هشت برابر هزینه مبارزه با مالاریا است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: افرادی که به تب دنگی مبتلا میشوند در 80 درصد موارد ممکن است هیچگونه علایمی از خود نشان ندهند یا علایم خفیفی مانند تب، بدندرد و سردرد داشته باشند که گاهی با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته میشود.
نوروز زاده ادامه داد: افرادی که در این گروه 80 درصدی قرار میگیرند و علایم خفیف نشان میدهند، نیازی به بستری در بیمارستان ندارند، برای این افراد مراقبت در منزل صورت میگیرد که در این صورت حتما باید دمای بدن بیمار کنترل شود و اجازه داده نشود تب بالاتر از 39 درجه برود و برای این منظور میتوان داروی استامنوفن استفاده کرد، به هیچعنوان نباید از دیگر مسکنها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و ژلوفن به دلیل احتمال خونریزیهایی که ممکن است ایجاد کند، استفاده کرد.
وی بیان داشت: روزانه دوش آب ولرم برای این بیماری اهمیت دارد اما استراحت مطلق در خانه به این معنا که کاملا در بستر بخوابند و استراحت کنند نیز اقدامی است که میتواند به فرد مبتلا کمک کند.
نوروز زاده اذعان داشت: اگر ابتلا شدید باشد که منجر به خونریزی از لثهها، دردهای شکمی و استفراغهای خونی شود، باید به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد که بیشتر درمان حمایتی و علامتی است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: توصیه میشود افرادی که در فضای باز فعالیت دارند از لباسهای آستیندار و رنگ روشن استفاده کنند، حتما به پنجرهها و درها توری نصب شود و به هر شکل ممکن آبهای راکد در محل زندگی را از بین ببرند.
انتهای خبر/1026ج