عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد گفت: طبق نمونهگیریهایی که از خاک کشاورزی در چهارمحال و بختیاری انجام گرفته است میزان پتاس خاک در این استان و همچنین در استانهای زاگرس نشین نهتنها کم نیست بلکه سه برابر نیاز گیاه است.
مهدی پژوهش در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: تا زمانی که سنتی فکر میکنیم نباید انتظار داشته باشیم که جهان مدرن ما را بپذیرد.
وی افزود: تا زمانی که بخواهیم در حوزه کشاورزی از روشهای سنتی استفاده کنیم نمیتوانیم به تولید جهانی برسیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد ادامه داد: کشاورزان باید درخصوص استفاده از کود و سم در اراضی کشاورزی آموزش ببینند، از این موارد باید به اندازهای استفاده شود که تنها محصول رشد کند.
پژوهش عنوان کرد: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی باید این مهم را مد نظر قرار دهند که کود و سم را براساس هکتار زمین در اختیار کشاورزان قرار ندهند بلکه باید برمبنای نیاز خاک و نیاز گیاه باشد.
وی خاطرنشان کرد: طبق نمونهگیریهایی که از خاک کشاورزی در چهارمحال و بختیاری انجام گرفته است میزان پتاس خاک در این استان و همچنین در استانهای زاگرس نشین نهتنها کم نیست بلکه سه برابر نیاز گیاه است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: زمینهای کشاورزی در کشورهای توسعه یافته از سوی کارشناسان رصد و بررسی میشوند و اگر میزان کود و سم خاک بیش از حد مجاز بود باید مالیات پرداخت کند و اگر این روند ادامه پیدا کند زمین از کشاورزی گرفته میشود.
پژوهش بیان کرد: در ایران چون کود زیادی به اراضی کشاورزی میدهند آب هم آلوده میشود.
وی تاکید کرد: با تفکر سنتی نمیتوانیم رو به جهان مدرن حرکت کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد افزود: برای عبور از تفکرات سنتی باید کارگروههای علمی تشکیل شود، زمینها پایش شوند و کشاورز آموزش ببیند.