:23'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['cache_html'] = '1'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['func'] = 'Get_Mobile_Footer'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['prms'] = '0'; ?> فقر مراتع، جدی‌ترین چالش عشایر است | جهان بین
۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳
کد مطلب : ۵۷۵۸۶
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری:

فقر مراتع، جدی‌ترین چالش عشایر است

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: ازجمله چالش‌های جدی در بحث عشایر استان، فقر مراتع است، این موضوع به دلیل خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی در طول چند سال گذشته و وجود تعداد دام مازاد توان مراتع، به وجود آمده است.
فقر مراتع، جدی‌ترین چالش عشایر است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز» محمد محمودی صبح امروز در شورای هماهنگی بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: این استان بعد از فارس دومین استان عشایری کشور است.

وی با اشاره به اینکه بیش از 1.5 میلیون راس دام سبک در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، افزود: جمعیت عشایری استان براساس آخرین سرشماری که انجام گرفت شامل 25 هزار و 110 خانوار و 124 هزار و 173 نفر است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیشترین جمعیت عشایر در استان در شهرستان کوهرنگ مستقر هستند، ادامه داد: بالغ بر 60 هزار نفر از عشایر استان در این شهرستان حضور دارند، اکثرا برون کوچ هستند.

محمودی عنوان کرد: پراکندگی جمعیت عشایری که در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، شهرستان‌های استان به لحاظ این پراکندگی به ترتیب عبارتند از کوهرنگ، اردل، لردگان، فارسان، بروجن و شهرکرد هستند، همچنین به کوهستانی بودن منطقه، نیاز به حفظ ایل‌راه‌ها، مرمت جاده‌های عشایری و... وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: هر سال  ایل‌راه‌های عشایری در سطح چهارمحال و بختیاری بازگشایی می‌شود، به دلیل اینکه پیش از این ماشین‌آلات لازم در استان وجود نداشت از طریق شرکت‌های پیمانکاری این اقدام انجام می‌شد، امسال توانستیم سه دستگاه لودر به ناوگان عمرانی اداره‌کل امور عشایر استان اضافه کنیم.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ازجمله چالش‌های جدی در بحث عشایر استان، فقر مراتع است، این موضوع به دلیل خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی در طول چند سال گذشته و وجود تعداد دام مازاد توان مراتع، به وجود آمده و بسیاری از مراتع از بین رفته‌ است.

محمودی بیان کرد:  یکی از اقدامات خوبی در بحث معیشت عشایر انجام شده است، پیش‌بینی احداث میدان دام عشایر در چهارمحال و بختیاری است، اکثر دام عشایر در استان اصفهان به فروش می‌رسد، در واقع نبود میدان  دام یک خلا اساسی در استان است.

وی تاکید کرد: یکی از برکاتی که سفر ریاست جمهور به چهارمحال و بختیاری، تامین و 220 هزار پنل خورشیدی به عشایر کل کشور است، در حال حاضر یک هزار و 500 پنل خورشیدی آماده شده و در حال توزیع در بین عشایر است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در سفر اول رئیس جمهور به استان 140 میلیارد تومان پیش‌بینی اعتبار برای مجموعه امور عشایر شده است، از این اعتبار 50 میلیارد تومان مربوط به ایل‌راه‌های عشایری است شامل 30 میلیارد تومان سهم سازمان برنامه و بودجه و 20 میلیارد تومان سهم وزارت جهاد کشاورزی بوده که هنوز محقق نشده.

محمودی یادآور شد: برای توسعه پل گزستان در منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ 10 میلیارد تومان اختصاص داده شده است، این پل به عنوان یک شاه‌راه حیاتی ارتباطی عشایر منطقه بازفت به منطقه سه‌‎جو، گاوشیر و بادام شیرین است.

وی افزود: 10 میلیارد تومان به جاده پنبه‌کار که یک مسیر حیاتی در منطقه شیرعلی‌خان شهرستان کوهرنگ است اختصاص داده شده، مطالعات طرح در حال انجام است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری ادامه داد: 90 میلیارد تومان از اعتبارات مصوبات سفر رئیس جمهور درخصوص آب تامین شرب سالم برای برای عشایر و دام‌های آنان بوده است، 3 میلیارد تومان از سفر اول و 5 میلیارد تومان نیز از سفر دوم به استان تخصیص داده شده است.

محمودی عنوان کرد: بسیاری از مناطق عشایری از طریق تانکر آبرسانی سیار می‌شوند.

انتهای خبر/1031ج
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳

ساعت:

۱۲:۰۹:۰۸

30 May 2024