عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دلیل افزایش قیمت مرغ و گوشت را افزایش قیمت تمام شده دانست و توضیح داد: کمبود کنجاله سویا موجب افزایش قیمت گوشت و مرغ شد.
به گزارش پایگاه خبری«جهانبین نیوز»، جلال محمودزاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا درباره دلایل افزایش قیمت مرغ و گوشت اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت سفید، افزایش قیمت تمام شده آنها است.
کمبود کنجاله سویا موجب افزایش قیمت گوشت و مرغ شد
وی ادامه داد: مدتزمان زیادی میزان ذخایر استراتژیک نهادههای دامی در کشور پایین بود و با تغییر قیمت کنجاله سویا بهای تمام شده این کالا افزایش چندین برابری داشت و دامداران و مرغداران برای تداوم تولید؛ سویا را با قیمت هر کیلوگرم ۳۴ هزار تومان خریداری میکردند.
وی افزود: از سوی دیگر قیمت جوجه یکروزه نیز شدیداً افزایش پیدا کرد و همین مسائل باعث شده تا بسیاری از مرغداران به دلیل عدم توانایی مالی در تأمین بودجه در گردش واحد تولیدی خود اقدام به جوجهریزی نکنند و این کاهش جوجهریزی باعث کاهش تولید و نهایتاً در بازه ۴۵ روز بعد موجب افزایش قیمت گوشت مرغ شد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دولت بهواسطه برخی مشکلات نتوانست با استفاده از واردات گوشت مرغ بازار را کنترل کند و همین موضوع منجر به دامن زده شدن بر افزایش قیمت گوشت مرغ شد.
صادرات دام زنده وکاهش دامهای مولد
وی درباره گوشت قرمز هم توضیح داد: در زمینه افزایش قیمت گوشت قرمز نیز نهادههای دامی و علوفه افزایش قیمت داشته و از سوی دیگر مدتی نیز شاهد صادرات دام زنده بودیم که این باعث شد تا دامداریها از دام مولد خالی شوند و در حال حاضر نیز بسیاری از واحدهای دامداری گاوشیری و پرواری مناسب در اختیار ندارند.
این عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به اینکه باتوجهبه افزایش شدید قیمت نهادههای دامی بسیاری از دامداریهای اقدام به پرواربندی گوسفند نمیکنند، افزود: در وزارت جهاد کشاورزی همانند سالهای گذشته تسهیلات و نهاده ارزانقیمت در اختیار دامداران قرار نمیگیرد و دامداران مجبور هستند نهادههای موردنیاز را بهصورت آزاد تهیه میکنند و این مسائل قیمت تمام شده را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوسفند زنده در بعضی مناطق حتی به ۲۴۵ هزار تومان هم رسیده که تازه همین دام هم ۳۰ تا ۴۵ درصد ضایعات دارد که باید به این مسئله وجود واسطهها را نیز اضافه کرد.
گوشت قرمز از سفره ۳۵ درصد از خانوادهها حذف شد
وی در پایان گفت: امروز شاهد این هستیم که در جامعه به دلیل افزایش قیمت، برخی از خانوادهها قدرت مالی تأمین گوشت قرمز و حتی گوشت مرغ را ندارند و میتوانیم بگوییم گوشت قرمز از سفره ۳۵ درصد از خانوادهها تقریباً حذف شده است که این موضوع در بلندمدت هزینههای بهداشت و درمان کشور را بالا خواهد برد و باید در رفع این مشکل بیشتر بکوشیم.