۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۷
کد مطلب : ۵۴۹۵۶
در چهارمحال و بختیاری؛

رشد بیش از ۱۰۰۰ درصدی اعتبارات مرمت حفاظتی بناهای تاریخی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری از رشد بیش از ۱ هزار درصدی اعتبارات مرمت حفاظتی بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری نسبت به سال گذشته خبر داد.
رشد بیش از ۱۰۰۰ درصدی اعتبارات مرمت حفاظتی بناهای تاریخی
به گزارش «جهانبین نیوز»، علیرضا جیلان اظهار کرد: مرمت حفاظتی ۳۷ بنای تاریخی در مناطق مختلف استان آغاز شد.

وی تصریح کرد: برای مرمت حفاظتی این تعداد از بناهای تاریخی افزون‌بر ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار ملی، استانی و مصوب سفر رییس‌جمهور به استان در سال ۱۴۰۱ اختصاص یافت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به رشد بیش از ۱ هزار درصدی اعتبارات مرمت حفاظتی بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری نسبت به سال گذشته افزود: برای افزایش اعتبارات این حوزه کمک‌های وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تأثیرگذار بوده است.

جیلان به تهیه و تصویب طرح‌ها و گزارشات تفصیلی مرتبط با مرمت حفاظتی بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری در شورای فنی استان اشاره و تصریح کرد: این طرح‌ها پس از تصویب در شورای فنی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان برای اداره‌کل حفظ و احیای بناها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال شد.

وی یادآور شد: طرح حفاظت اضطراری پُل تاریخی زمانخان سامان از سوی متخصصان، استادان و صاحب‌نظران حوزه مرمت بناهای تاریخی نیز تهیه شده که به تأیید اداره‌کل حفظ و احیا وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رسیده است و در حال انتخاب پیمانکار ذی‌صلاح برای اجرای آن هستیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: همچنین شرح خدمات مطالعات آسیب‌شناسی و مرمت پُل تاریخی زمانخان سامان با هماهنگی اداره‌کل حفظ و احیا تهیه شده است و در حال انتخاب مشاور ذی‌صلاح هستیم.

جیلان گفت: بازدید میدانی از سوی گروه متخصصان مهندسان مشاور برای بیشتر بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری انجام و براساس اولویت‌های اضطراری و اعتبارات تخصیص داده شده طرح و گزارش‌های تفصیلی مرمت و حفاظت برخی از بناها شامل قلعه فرادنبه، قلعه فرخ‌شهر، باروی چالشتر، تعدادی مساجد ثبتی و حمام‌ها، بافت روستای بدون کوچه یاسه‌چای، روستای پلکانی سرآقاسید و تعدادی دیگر از بناهای تاریخی دیگر استان تهیه شده است.

وی تأکید کرد: نتیجه این بازدید به تصویب شورای فنی چهارمحال و بختیاری با عضویت تعدادی از متخصصان و صاحب‌نظران حوزه مرمت بناهای تاریخی و فرهنگی رسیده و در مرحله اجرایی قرار گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: در سال‌های گذشته به‌علت کمبود اعتبار مرمت حفاظتی برای بیشتر بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری انجام نشده بود و فقط مرمتی جزیی برخی از بناها انجام شده است.

جیلان خاطرنشان کرد: مرمت حفاظتی ۳۷ بنای تاریخی چهارمحال و بختیاری در این مرحله تا ابتدای پاییز سال‌جاری انجام می‌شود و ردیف اعتباری برخی از این بناهای تاریخی ادامه‌دار و از بودجه سال ۱۴۰۲ هم برخوردار است.

انتهای پیام/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۲

ساعت:

۱۰:۰۵:۴۲

28 Aug 2023