رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در حوزه غربی چهارمحال و بختیاری، مهمترین چالش تخصیص آب از حوزه کارون است و احتمال اینکه برخی از این تخصیصها کاهش پیدا کند یا لغو شود وجود دارد.
به گزارش جهانبین نیوز; حسین برزگر ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: تولیدات کشاورزی در این استان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۲۹۶ هزار تن بود، که این میزان در سال زراعی جاری با ۴۵۰ درصد رشد به یک میلیون و ۶۲۷ هزار تن رسیده است.
وی با اشاره به اینکه هماینک ارزش محصولات کشاورزی تولید شده در چهارمحال و بختیاری ۲۳ هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان است، افزود: امروز ۲۲ واحد مرغداری فعال در این استان وجود دارد که سالانه ۲۷ هزار تن گوشت مرغ تولید میکنند، این در حالی است در زمان پیروزی انقلاب اسلامی هیچ واحد مرغداری نداشتیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پیش از انقلاب تنها دو واحد پرواربندی در این استان فعال بود، این واحدها اکنون یک هزار و ۵۰ واحد هستند که فعالانه در استان مشغول به کار هستند.
برزگر با بیان اینکه در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ۵۶ هکتار گلخانه در چهارمحال و بختیاری ایجاد شده است، عنوان کرد: همچنین قرار است یک واحد بستهبندی تولیداتدگلخانهای ظرف سه ماه آینده در این استان به بهرهبرداری برسد.
وی خاطرنشان کرد: ۲۲ کارخانه تولید خوراک آبزیان با سالانه تولید۳۵۰ هزار تن خوراک در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: سرشاخهکاری درختان گردو برای اولین بار در ۴۰۰ هکتار باغات گردو در این استان انجام شده است.
برزگر بیان کرد: سهم چهارمحال و بختیاری در طرح جهش کشت در دیمزارها ۳۰ هزار هکتار بود که تاکنون ۳۱ هزار هکتار قرارداد در این خصوص امضا شده است، در همین زمینه ۳۴ دستگاه کشت مستقیم انعقاد قرارداد شده است.
وی تاکید کرد: ۲ هزار و ۷۲۲ تن بذر اصلاح شده جهت کشت پائیزه و ۲۵ هزار تن کود شیمیایی بین کشاورزان چهارمحال و بختیاری توزیع شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: کشت قراردادی گندم برای اولین بار در ۱۰ هزار و ۷۸۰ هکتار از اراضی استان انجام شد و کشاورزان در این طرح مشمول تخفیفات بیمهای و دریافت کود شیمیایی شامل اذته و فسفاته میشوند.
برزگر تصریح کرد: طرح هدفمندسازی یارانهها امسال در کشور اجرا شد که باعث رشد سه برابری قیمت نهادههای دامی در کشور شد، لذا برای کاهش ضرر و زیان تولیدکننده در این حوزه ۲۴۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۶ هزار و ۶۰۰ تن نهاده دامی ارزان قیمت در بین کشاورزان توزیع شد.
وی اظهار داشت: امسال ۸۵۴ میلیارد تومان تسهیلات در قالبهای مختلف در چهارمحال و بختیاری جذب شده است، همچنین ۶۴ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات خسارات خشکسالی به کشاورزان این استان، ابلاغ شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: پیشبینی میشود خسارت آسیبدیدگان از سیل مردادماه امسال که حدود ۱۰۲ میلیارد تومان است، پس از تایید نهایی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان ابلاغ شود.
برزگر ادامه داد: در حوزه غربی چهارمحال و بختیاری، مهمترین چالش تخصیص آب از حوزه کارون است و احتمال اینکه برخی از این تخصیصها کاهش پیدا کند یا لغو شود وجود دارد، در حال حاضر ۲۶ طرح نیمهتمام انتقال آب در همه شهرستانهای این استان وجود دارد.
وی عنوان کرد: امسال برای تامین و انتقال آب برای اراضی شیبدار در حوزه کشاورزی غرب چهارمحال و بختیاری، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شد، اما کفاف نمیدهد و لازم است دولت در این خصوص اهتمام ویژهتری داشته باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۱ میلیون قطعه جوجهریزی انجام شده که یک میلیون و ۴۵۰ قطعه آن مربوط به دیماه سالجاری است، همچنین در حال حاضر موجودی مرغ منجمد در استان ۴۵۰ تن است و خوشبختانه نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
برزگر درخصوص گوشت منجمد قرمز در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: تاکنون ۷۸ تن گوشت منجمد در استان توزیع شده است، ۱۰۰ تن با رایزنی با استانهای دیگر تهیه و به استان حمل شده و ۱۴۰ تن دیگر به استان تخصیص داده شده است که تا هفته آینده به استان حمل میشود.
ور درخصوص پروژههای قابل افتتاح و کلنگزنی در دههفجر امسال در حوزه کشاورزی در چهارمحال و بختیاری نیز، گفت: در همین راستا ۴۵ پروژه با اعتبار بالغ بر ۱۲۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان افتتاح و یک پروژه با اعتبار ۵۱۳ میلیون تومان کلنگزنی میشود.