۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳
کد مطلب : ۵۱۳۵۲
کارشناس مسائل مذهبی:

هیئت برترین حلقه واسط در سبک زندگی اسلامی ایرانی است

حجت الاسلام والمسلمین محسن رفیعی گفت: فرآیند تحویل فرزند به جامعه نیازمند یک آمادگی و حلقه واسط است و هیئت برترین حلقه واسط در سبک زندگی اسلامی ایرانی است.
هیئت برترین حلقه واسط در سبک زندگی اسلامی ایرانی است
حجت الاسلام والمسلمین محسن رفیعی کارشناس مذهبی استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز؛ در خصوص تاثیر هیات های مذهبی و دسته های عزاداری بر روی جامعه اظهار کرد: انسان‌ها ابتدا در خانواده تربیت می‌شوند و کم‌کم پای در اجتماع می‌گذارند و باعث تجدید و به‌روزرسانی جامعه می‌شوند، خانواده‌ها قرار است بعد از آنچه در خانواده به فرزندان خود می‌آموزند آنها را به جامعه تحویل دهند؛ اما فرآیند تحویل فرزند به جامعه نیازمند یک آمادگی و حلقه واسط است و هیئت برترین حلقه واسط در سبک زندگی اسلامی ایرانی است.

وی افزود: اگر بخواهیم دورنمایی از سازوکار جامعه ایده‌ آل اسلامی مجسم کنیم، هیئت در نقش یک مرکز بهینه‌ساز و آماده‌کننده افراد برای ایفای نقش در جامعة روبه‌ تعالی عمل می‌کند، ما در هیئت فرزندانمان را با اهل‌بیت (ع) و قیام سیدالشهدا (ع) آشنا کرده و مأنوس می‌کنیم تا آرمان‌ها را به آنها یادآوری کرده و تثبیت کنیم.
 
نقش هیئت در آرمان‌گرایی فردی و اجتماعی

رفیعی گفت: کسی که تازه وارد هیئت و مجالس اهل‌بیت می‌شود آرمان‌ها و ارزش‌های حقیقی را در وجود خود پیدا کرده و تقویت می‌کند، یعنی اولین فایده هیئت شناخت خود و اهداف متعالی فردی است اما این بدان معنی نیست که فقط جنبه شخصی و فردی او رشد می‌کند بلکه چون این رشد فردی در میان یک جمع ارزش‌ مدار و رو به تعالی اتفاق می‌افتد ناخودآگاه، خود را متعهد به ارزش‌های آن جمع می‌بیند و این، فرآیندِ رشد و نُضج یک واحد اجتماعی ارزشی فعال و مؤثر است؛ چنان که مقام معظم رهبری در تعریف هیئت فرمودند: هیئت یک واحد اجتماعی و یک مجموعه اجتماعی است که بر محور مودّت اهل‌ بیت شکل می‌گیرد؛ محور این اجتماع کوچک یا بزرگ، مودّت اهل‌بیت (ع) و هدایت به سمت اهداف اهل‌بیت است.
 
کارشناس مسائل مذهبی هیئت و مجالس اهل‌بیت (ع) را جمع‌های منفعل یا خنثی نمی داند و گفت: بلکه چون بر محور مودّت اهل‌بیت (ع) شکل می‌گیرند قدرت جذب و تأثیرگذاری فراوانی دارند که به‌ مرور موج‌های بزرگ فرهنگی و اجتماعی را باعث می‌شوند.

وی بیان کرد: مودت جمعی به اهل‌بیت که در هیئت اتفاق می‌افتد نقش پیشران و کِشنده اجتماع به‌سوی تعالی را نیز ایفا می‌کند، به این معنی که چنین محافلی نه‌تنها با کلید زدن انقلاب، جامعه را از تباهی‌ها نجات می‌دهند بلکه ایستایی و توقف نداشته و ایده‌ آل آنها به بی‌نهایت و تقرب تصاعدی گره خورده است.

رفیعی گفت: جامعه هیئتی و محب اهل‌بیت (ع) هرگز جامعه‌ای قانع به حداقل‌های فرهنگی و معرفتی و تربیتی نیست چون هرگاه سستی، نا امیدی یا قناعت به حداقل‌های تربیتی در جامعه پیش بیاید، هیئت‌های پویا می‌توانند بن‌بست‌های فکری و کوتاهی همت‌ها را چاره کنند و طلایه‌دار جامعه برای حرکتی نو، شوقی مضاعف و انرژی تمام‌نشدنی به سوی آرمان‌ها باشند.

وی تصریح کرد: تجمعات اهل‌بیت(ع) محور، ضربان قلب جامعه زنده و پویای شیعی هستند؛ یعنی همان‌طور که انقلاب حسینی اسلام را زنده و پویا نگاه داشت، یاد آن حماسة جوشان، جوامع اسلامی را نیز زنده و پویا و درحال‌رشد نگاه می‌دارد.
 
تاریخچه تأثیرهای اجتماعی هیئت

حجت الاسلام والمسلمین محسن رفیعی خاطر نشان کرد: تاریخ اسلام پر است از تأثیرهایی که هیئت‌ها و مجالس اباعبدالله الحسین (ع) بر انقلاب‌های اجتماعی داشته‌اند، برترین و اولین آنها مجالسی بود که اسرای کربلا در شام و کوفه و مدینه برپا کردند و موجب قیام‌های متعدد علیه یزید و یزیدیان شدند، قیام مردم مدینه (واقعه حرّه)، قیام توابین و قیام مختار از اولین قیام‌های نشئت‌ گرفته از حماسه عاشورا هستند.
 
وی ادامه داد: این قیام‌ها تکرار شد تا اینکه عصر حاضر شاهد بزرگ‌ترین، ارزشی‌ترین و بالغ‌ترین انقلاب‌ها با منشأ عاشورا در ایران باشیم، انقلاب اسلامی ایران بزرگ‌ترین انقلاب متأثر از قیام حسینی تا کنون است که در بستر مجالس و هیئت‌های عزاداری اهل‌بیت (ع) به وقوع پیوست؛ چنان‌که امام راحل  عظیم‌الشأن فرمودند: محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است. 
 
نقش هیئت در درمان آسیب‌های اجتماعی

کارشناس مسائل دینی ذکر دسته‌جمعی و با بصیرت اهل‌بیت (ع) را موجب تزریق معرفت و معنویت ناب دانست که باعث رفع بسیاری از آسیب‌های اجتماعی مثل اعتیاد، فحشا، بداخلاقی‌های اجتماعی و ... می‌شود و گفت: کاشته شدن نهال محبت و مودت اهل‌بیت (ع) در دل‌های آحاد مردم و آبیاری آن در جلسات هیئت، افراد و جامعه را به تغییر جهت حرکت از ضد ارزش‌ها به سوی ارزش‌های انسانی و الهی وا می‌ دارد.
 
وی در پایان بیان کرد: دقیقاً به همین خاطر است که خود اهل‌بیت (ع) نیز ما را به چنین جلساتی ترغیب و تشویق نموده‌اند چنان‌ که امام صادق (ع) فرمود: تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ؟ ... آيا با یکدیگر همنشينى و گفتگو داريد؟ عرض كردم: بلى، فرمود: اين مجلس‌ها را دوست می ‏دارم، پس فضايل و سخنان ما را در مورد احكام دين يا مصائب ما زنده نگه داريد. كسى كه فضايل ما را هر چه بيشتر زنده نگه دارد خداى رحمتش كند، هر كه ما را ياد كند يا نزد او ذكرى از ما بشود و به اندازه پر مگسى اشك از چشمش خارج شود خدا گناهانش را می ‏آمرزد گرچه از كف دريا بيشتر باشد.

انتهای پیام/1030ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۲۱:۱۶:۲۵

24 Nov 2024