اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: بهمنظور حفظ دشت لالههای واژگون سعی شده از ورود خارج از فصل چرای دامداران جلوگیری کنیم چراکه یکی از عوامل تخریب ورود دام به این دشت است.
وی با بیان اینکه از دامداران خواهشمندیم فصل چرا که 25 اردیبهشت است رعایت کنند و بعد از این تاریخ وارد مرتع شوند تصریح کرد: یکی دیگر از تدابیری که به کار بردیم این بود که منطقه را از نظر ورودی محدود کردیم و یکسری اقدامات احیایی در دستور کار داریم.
احمدی یادآور شد: با اعتبارات خود اداره به دنبال این هستیم که منطقه را از نظر پوشش گیاهی توسعه دهیم و احیا کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نوعی آفت لالههای واژگون را تهدید میکند تاکید کرد: این نوع آفت فقط مشاهده شده و نیاز است که بررسی شود و باید در همین راستا کارهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی صورت گیرد.
وی ادامه داد: به دنبال تامین اعتبارات لازم برای مقابله با این آفت هستیم اما در دشت لالههای واژگون در بخش حفاظت این آفت مشاهده شده است و در دستور کار است که با مراکز تحقیقاتی و علمی و همچنین مراکز دانشگاهی بحث مقابله با این آفت را به مشورت بگذاریم و اگر ثابت شود این پدیده آسیبرسان به لالههای واژگون است به همان تناسب باید با آن مقابله کنیم.
احمدی بیان داشت: با توجه به تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی، عدم بارندگی و ایجاد محدودیت خود آسیبرسان به جنگلها و مراتع است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اصلیترین قسمت ورودی دشت لاله، قسمتی است که امکانات و نیروی لازم در آنجا پوشش داده شده است و اجازه ورود به آن داده نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه درخصوص مسیرهایی که به ندرت میتوان از آنها وارد شد، باید گفت گردشگری در آن مسیر وجود ندارد و راه مناسبی برای حضور گردشگران نیست بیان داشت: تعدادی دام در مسیر عبور به سمت اصفهان از منطقه دشت لاله عبور میکنند که در آن مسیر نیز مراقبتهای لازم انجام میشود.
احمدی خاطرنشان کرد: اصلیترین قسمت برای ورود دام به دشت لاله که 95 درصد از آن عبور میکنند، کاملا تحت کنترل است اما بعضا از خود روستائیان و ساکنان آنجا مراسماتی دارند خصوصا روزهای پنجشنبه که نمیشود مانع از ورود آنها به دشت لاله شد و با همکاری خود مردم و مسئولان مربوط هدایت شده و آسیبی به لالهها وارد نمیشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: عمده مشکل این است که گردشگرانی که بهمنظور بازدید وارد دشت لاله شده اما رعایت اصول بهداشتی و ایمنی مرتع را مدنظر قرار نمیدهند.
وی با اشاره به اینکه ممنوعیت ورود به دشت لالههای واژگون یک اقدام پیشگیرانه خوبی بود، خاطرنشان کرد: شماره تماس 1504 برای ثبت گزارشات معرفی شده است و هزینهای برای تماسگیرنده درپی ندارد و از طریق فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری موارد پیگیری و عوامل تخلف شناسایی شده و به عوامل قضایی معرفی میشوند.
انتهای پیام/1026ج