سند تحول شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسه این شورا به ریاست رئیسجمهور به تصویب اعضا رسید
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، سند تحول شورایعالی انقلاب فرهنگی که در حکم مقام معظم رهبری برای دوره جدید شورا نیز مورد تأکید قرار گرفته بود، در جلسه امروز سهشنبه شورا به ریاست حجتالاسلام رئیسی به تصویب اعضا رسید.
سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی مشتمل بر سه فصل تحول در شورا، تحول در دبیرخانه شورا و زمینهها و لوازم اجرایی شدن این سند است و در روزهای آینده برای تأیید نهایی خدمت مقام معظم رهبری ارسال خواهد شد.
اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی در دوره ریاست حجتالاسلام رئیسی موضوع تحول در این شورا را با محوریت ایجاد ضمانتهای اجرایی برای مصوبات آن در دستور کار قرار داده بودند. مقام معظم رهبری نیز در حکم خود برای دوره جدید فعالیت شورایعالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت تشکیل کارگروه تحول و تهیه و تصویب سندی ناظر به ظرفیتهای این نهاد با بهرهگیری از بیانات، احکام و پیوستهای احکام امام راحل و رهبر معظم انقلاب برای ادوار مختلف فعالیت شورا تاکید شده بود.
بر این اساس ۷ جلسه از مجموع ۱۱ جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی در دوره دولت سیزدهم، به تحول و بازآرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی اختصاص یافته که به نوعی باعث نهادینهسازی این شورا هم به لحاظ جایگاه، هم به لحاظ ماموریتها و هم از لحاظ روابط با قوای سه گانه و سایر نهادها و نیز ایجاد ضمانتهای اجرایی موثر برای مصوبات آن شود.
در این راستا تلاش شده برای شورایعالی انقلاب فرهنگی ظرفیت قرارگاهی برای رصد و پایش مسائل فرهنگی و اطمینان از اجرایی شدن مصوبات توسط دستگاه های اجرایی با رویکرد مردم نهاد تعریف شود تا بتواند به عنوان یک قرارگاه، اجرای سیاستها و برنامههای مصوب را پیگیری کند. از این رو در این سند پیشبینیهای لازم برای اجرایی شدن مصوبات، ضمانت حقوقی یافتن مصوبات و تشکیل کمیسیونی برای تطبیق و همکاری بین شورایعالی انقلاب فرهنگی و قوای سهگانه در جهت اجرای مصوبات آن تدبیر شده است.
مطابق این سند از این پس بودجه بخشهای علمی و فرهنگی در لوایح بودجه سالیانه و برنامههای ۵ ساله کشور الزاما بر مبنای سیاستهای کلان مصوب شورا تدوین و تعیین میشود.
همچنین در این سند ساختار دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی مورد بازنگری قرار گرفته و پیشبینیهایی برای رصد دادههای فرهنگی و علمی کشور در آن شده است.
بر اساس این مصوبه چهار ستاد نظارت و راهبری در حوزه علم، فناوری و نوآوری، حوزه تعلیم و تربیت و حوزه امور اجتماعی و حوزه مربوط به مهندسی فرهنگی تشکیل خواهد شد که این ستادها در واقع ظرفیت پیگیری اجرایی شدن مصوبات را فراهم میکند. این اقدام بدون افزایش منابع انسانی و با بهره گیری از ظرفیتهای دستگاههای اجرایی صورت خواهد گرفت.
اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسه امروز همچنین محمدحسین ساعی از اعضای شورا و معاونین فرهنگ و هنر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان نمایندگان این شورا در شورای هنر انتخاب و معرفی کردند.