بیش از 100 میلیارد تومان خسارت و بیکاری بیش از 3 هزار نفر از مربیان ورزشی کمترین زیانی است که به دلیل شیوع بیماری کرونا وارد شده است و اندک قوانین حمایتی نیز نتوانسته دردی از این درد ناسور درمان کند.
به گزارش جهانبین نیوز؛ به گفته مسؤولان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری بیش از 100 میلیارد تومان خسارت و بیکاری بیش از 3 هزار نفر از مربیان ورزشی کمترین زیانی است که به دلیل شیوع بیماری کرونا وارد شده است و اندک قوانین حمایتی نیز نتوانسته دردی از این درد ناسور درمان کند.
با هر پیک کرونا که آغاز میشود این باشگاههای ورزشی هستند که در ابتدای امر تعطیل میشوند بدون اینکه حمایتی از آنها صورت گیرد.
کار باشگاههای ورزشی فراهم کردن شرایطی برای سلامت افراد است و البته که اذعان باشگاهداران در شرایطی که خطر بیماری کرونا آنچنان شدید شده است که هرلحظه جان افراد را تهدید میکند جز سلامت جامعه نیست، اما بههرحال باید منافع این قشر از جامعه نیز در نظر گرفته شود.
بههرحال یک باشگاهدار با امید اینکه بتواند روزی خود و خانوادهاش را تأمین کند و همچنین قدمی در راه سلامت جامعه بردارد اقدام به راهاندازی باشگاه ورزشی کرده است اما در شرایطی که بیماری منحوس کرونا میتازد و هیچ ارادهای از سوی مدیریت ورزشی برای حمایت از باشگاهداران و ضرر و زیانهای وارده به آنها دیده نمیشود، چه راهی دارد جز اینکه چوب حراج به اموال خود بزند و باشگاه را تعطیل کند.
گروه ورزش جهانبین نیوز؛ مصاحبه زیر را با محمد قربانی بدنساز تیم ملی و مربی ورزشی ترتیب داد و دغدغههای وی بهعنوان یکی از فعالان ورزشی استان چهارمحال و بختیاری را منعکس کرد.
مردم با شیوع بیماری کرونا چه به لحاظ روحی و چه به لحاظ جسمی دچار مشکلاتی شدهاند
محمد قربانی بدنساز تیمهای ملی و تیم فوتبال سپاهان در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: آنچه برای جامعه ورزشی بسیار مهم است، سلامت و تندرستی مردم است.
وی افزود: حدود دو سال است با شیوع بیماری کرونا مردم چه به لحاظ روحی و چه به لحاظ جسمی دچار مشکلاتی شدهاند، اکثراً به دلیل آنکه در شرایط نرمال قرار ندارند، یا فعالیت جسمانی آنها کم است، تحت فشار هستند.
بدنساز تیمهای ملی ادامه داد: زمانی که بعد از مدتی باشگاهها کم و بیش باز شدند، مراجعه مردم به نسبت خوب بود و نکته مهمی که در بین آنها دیده میشد این بود که اکثراً دچار برخی اختلالات افسردگی شده بودند.
قربانی عنوان کرد: همه این اختلالات افسردگی که در بین مردم دیده میشود به دلیل عدم تحرک، کاهش فعالیت روزانه و ورزش نکردن آنها به دلیل محدودیتهای کرونایی و بعضاً در خانه ماندن است.
باشگاهداران اولین گروه در صف تعطیلی اصناف
وی خاطرنشان کرد: زمانی که بحث تعطیلی اصناف پیش میآید این باشگاهداران هستند که در ابتدای امر باید باشگاه خود را تعطیل کنند، این کار به دلیل سلامت ورزشکاران و مردم صورت میگیرد.
بدنساز تیمهای ملی اضافه کرد: اما عدم وجود هماهنگیهای لازم در این خصوص و اینکه علیرغم قولهایی که داده شد هیچگونه حمایتی از باشگاهداران نشد، مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد کرده است.
قربانی بیان کرد: تعدادی که در باشگاههای ورزشی، حضور پیدا کرده و ورزش میکنند سلامت هستند و اگر فرد حتی یک کسالت مختصر داشته باشد نمیتواند در باشگاه حاضر شده و فعالیت بدنی انجام دهد.
وی تأکید کرد: بهجرئت میتوان گفت در کنار سایر اقشاری که بهواسطه شیوع بیماری کرونا آسیب دیدند، باشگاهداران ورزشی در رأس قرار دارند که هیچ حمایت و کمکی به آنها نشد.
نتایج ضعیف در المپیک 2020 به دلیل عدم حضور ورزشکاران در باشگاهها و انجام تمرینهای ورزشی
بدنساز تیمهای ملی یادآور شد: عدم حضور ورزشکاران حرفهای در باشگاهها را در نتایج بهدستآمده در المپیک 2020 شاهد بودیم، وقتی باشگاهها بسته میشود یک ورزشکار حرفهای که اگر ورزش نکند با افت بدنی مواجه میشود چه کاری باید انجام دهد.
قربانی تصریح کرد: هزینههای باشگاهداران ورزشی بسیار زیاد است، از اجارهبهای محل باشگاه گرفته تا بیمه و دیگر موارد، صحبت سر این نیست که باشگاهها در شرایط خطرناک باز باشند، بحث این است که اگر قرار است محدودیت اعمال شود چند روز قبل اطلاعرسانی صورت گیرد تا باشگاهدار با مراجعهکنندگان هماهنگ کند.
قولهایی که داده شد اما به آنها عمل نشد
وی گفت: یک سال و نیم دچار است که استخرهای شنا بسته شده است، افرادی که غریق نجات بودند یا در دیگر بخشهای ورزشهای آبی فعالیت داشتند در این سالها دچار مشکلات فراوانی شدند.
بدنساز تیمهای ملی افزود: قولهایی از سوی اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری و دیگر مسؤولان برای کمک به باشگاهداران جهت رفع ضرر و زیانهای آنها داده شد اما اقدام خاصی از سوی آنها صورت نگرفت.
قربانی ادامه داد: به گفته کارشناسان امر و مسؤولان بهداشتی و درمانی مراسمات جشن و ختم با آن حجم زیاد از جمعیتی که در آنها حاضر میشوند عامل انتشار ویروس کرونا هستند و این اقشار و اصناف مختلف مثل باشگاهداران ورزشیاند که باید تاوان اینگونه مراسمات و عادی انگاریها را بدهند.
وی عنوان کرد: بسیاری از باشگاهداران مجبور شدند مجموعه ورزشی خود را تعطیل کنند و حتی تجهیزات ورزشی باشگاه را به فروش برسانند.
بدنساز تیمهای ملی خاطرنشان کرد: پیشبینیها نشان میدهد بعد از پایان بیماری کرونا اکثر مردم دچار افسردگیهای شدید هستند که آن هم به دلیل فشار بیش از حد بیماری، مشکلات اقتصادی و معیشتی و... است، این موضوع در چهارمحال و بختیاری حادتر است چراکه شرایط آب و هوایی ویژهای دارد.
قربانی اضافه کرد: یکی از دلایلی که اکثر ورزشکاران چهارمحال و بختیاری به استانهای دیگر کوچ میکنند عدم مسؤولیت پذیری مسؤولان این استان است، وقتی مدیریت وجود نداشته باشد چه راه چارهای برای یک ورزشکار میماند جز اینکه از استان خود کوچ کند.
بعد از این مصاحبه مفصل در اولین موضعگیری مسؤولان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری اردشیر جاننثار رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان شهرکرد تعطیلی مطلق باشگاههای ورزشی را یک اشتباه استراتژیک است دانست.
آسیب جبرانناپذیر تعطیلی باشگاههای ورزشی به زندگی مربیان و مدیران باشگاهها
وی گفت: در حال حاضر 260 باشگاه ورزشی در سطح شهرستان شهرکرد دارای مجوز فعالیت هستند که از این تعداد 70 باشگاه در رشته بدنسازی، 80 باشگاه در رشتههای مختلف توپی، 30 باشگاه در رشتههای رزمی و 80 باشگاه در سایر رشتههای ورزشی فعالیت دارند، یک هزار و 400 نفر در این باشگاهها اشتغال دارند و بدیهی است تعطیلی آنها آسیب جبرانناپذیری به زندگی مربیان و مدیران باشگاهها وارد میکند.
جاننثار تأکید کرد: تعطیلی باشگاهها یک اشتباه استراتژیک است و از ابتدا درست با این موضوع برخورد نشده است.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان شهرکرد گفت: ورزش و باشگاههای ورزشی نهتنها تهدیدی برای سلامت جامعه نیست بلکه با بالا بردن آمادگی جسمانی و اکسیژن خون میتواند در درمان برای مقابله با بیماری کرونا بسیار مؤثر واقع شوند و کمک حال کادر درمان باشد.
به گزارش جهانبین نیوز؛ مسؤولان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری زمانی پیشنهادی ارائه کردند که مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز رسید و آن اینکه باشگاههای ورزشی در هر 100 مترمربع، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و اعمال نظارت دقیق و حداکثر با هفت نفر بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، علیرغم اینکه مدتی اجرایی شد و نتیجه مثبتی هم داشت ولی باز با مخالفت مرکز بهداشت استان روبرو شد.
اگرچه خطر ابتلا به کرونا این روزها بسیار بالا رفته و امکان گرفتاری به این بیماری در هر جمعی وجود دارد، قطعاً باشگاهداران ورزشی خود بیش از دیگران به این امر واقف هستند و به خاطر سلامت خود، خانواده و ورزشکاران حاضر نیستند باشگاه به هر قیمتی باز شود اما باید توجه داشت ضرر این افراد باید جبران شود.
باید راهی برای جبران ضرر و زیان در ورزش پیشبینی شود و این یکی از درخواستهای جدی فعالان در حیطه ورزش از وزیر جدید ورزش و جوانان دولت سیزدهم است.