۰
plusresetminus
یک کارشناس علوم سیاسی گفت: همه باید واقف باشیم که در ۲۸ خرداد انتخاباتی باشکوه برگزار شود، چراکه برگزاری انتخابات پرشور مزایای بسیاری برای کشور چه در سطح بین‌المللی و چه داخلی دارد.
همه باید براي برگزاری انتخابات باشکوه در ۲۸ خرداد تلاش کنیم/کاندیداها نباید انتظارات عمومی را نسبت به شوراها افزایش دهند
مجتبی نوروزی کارشناس علوم سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: انتخابات مقوله‌ای است که در نظام‌هایی که مبتنی‌بر آراء عمومی هستند اهمیت بالایی دارد.

وی با بیان اینکه در ایران نیز چون انتخابات مبتنی‌بر نظام اسلامی و مردم‌سالاری است اهمیت مضاعفی دارد افزود: مردم ایران تجربه انتخابات را عمدتا بعد از انقلاب اسلامی دارند.

نوروزی با تاکید بر اینکه همه باید واقف باشیم که در ۲۸ خرداد انتخاباتی باشکوه برگزار شود، چراکه برگزاری انتخابات به‌صورت باشکوه مزایای بسیاری برای کشور چه در سطح بین‌المللی و چه داخلی دارد ادامه داد: از آنجایی که انتخابات حقی برای افراد جامعه است، بنابراین افراد در راستای استیفای این حق باید در انتخابات شرکت کرده و آینده کشور خود را رقم زنند.

 این استاد دانشگاه با اشاره به انتخابات شوراها در ۲۸ خرداد افزود: بحث بر این است که شوراها کارآمدی مطلوب را در نظام سیاسی، اقتصادی و مدیریت شهری کسب کنند، تقریبا از سال ۱۳۷۷ که اولین انتخابات شوراها با این سبک در کشور برگزار شد تا به امروز تجربه خوبی هم در اختیار حاکمیت، هم مردم و هم نامزدها قرار گرفت.

دست‌یابی به بلوغ سیاسی مردم کمک‌کننده مردم در انتخاب آگاهانه

وی خاطرنشان کرد: رسیدن به یک بلوغ سیاسی به مردم کمک می‌کند تا دست به یک انتخاب آگاهانه بزنند، چراکه ساز و کار حاکم بر انتخابات باید به دور از مناسبات قومی و قبیله‌ای و احساسی باشد تا خروجی خوبی حاصل شود.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه نوع نگاهی که بر انتخاب وجود دارد در درجه اول باید اصلاح شود، همچنین کسانی که خود را در معرض انتخاب قرار می‌دهند باید از توانمندی، کارایی و تعهد لازم برخوردار باشند یادآور شد: کسی که در نظامی جمهوری اسلامی نامزد می‌شود باید هم تخصص و هم تعهد به مبانی انقلاب و اسلام را داشته باشد، این درحالی است که کاندیداها نباید انتظارات عمومی را نسبت به شوراها افزایش دهند، و نباید توقعات غیرواقعی برای مردم ایجاد شود، چون این موضوع هم برای کاندیدا، هم شورا و هم نظام سیاسی مشکلاتی را به‌وجود خواهد آورد.

انتخاب درست از سوی مردم، حمایت حاکمیت از اعضای شورا و عملکرد درست و تخصص کاندیداهای شورا سه ضلع یک مثلث است

نوروزی بیان داشت: حاکمیت باید بسترهای لازم جهت حمایت از شوراها را فراهم سازد و اینگونه نباشد که افرادی در شورا وارد شوند که اختیارات لازم را نداشته باشند.

وی انتخاب درست از سوی مردم، حمایت حاکمیت از اعضای شوراها و عملکرد درست و تخصص کاندیداهای شورا را سه ضلع یک مثلث عنوان و اضافه کرد:  قطعا شوراها در سیستم مدیریت شهری می‌توانند عامل موثری باشند، همان‌گونه که دستیابی کشورهای توسعه‌یافته دنیا به پیشرفت نتیجه مدیریت شهری درست و به جا بوده است این مهم در ایران هم با مدیریت شهری قوی می‌تواند تحقق یابد.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: توجه به مشارکت مردم در اداره امور موضوعی است که می‌تواند بسیار به شوراها کمک‌کننده باشد و برنامه‌ریزی درخصوص مشارکت مردم در قانون جزئی از وظایف مردم است.

لزوم تزریق مشارکت مردم به بدنه شورا

نوروزی با بیان اینکه مشارکت مردم باید به بدنه شورا تزریق شود گفت: معمولا این خلاء وجود داشته که شوراها بعد از اخذ رأی، از مردم فاصله می‌گیرند که این فاصله مطلوب نیست و ارتباط با بدنه مردم، نخبگان و دانشگاهیان در حوزه‌های مختلف باید وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: این ارتباط باید تعریف‌شده باشد چراکه روابطی که تاکنون وجود داشته آنگونه که باید و شاید مطلوب نبوده و همین ارتباط است که می‌تواند در حوزه مديريت شهري اثرات مطلوب بسیاری داشته باشد.

نوروزی با تاکید بر اینکه شوراها در بسیاری از جاها با خلاء قانونی یا قوانین پیر و فرسوده یا مزاحم مواجه هستند، یادآور شد: این موارد نمی‌گذارد کار شورا به خوبی پیش رود، که این موضوع باید توسط خود شوراها پیگیری شود و اگر جایی لازم است مجلس شورای اسلامی ورود کرده و این قوانین اصلاح شود.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: شورا باید در شهرها و روستاها نیازسنجی درستی از مسائل  مشکلات داشته باشند و به این ترتیب در جهت رفع آن‌ها گام بردارند اما متأسفانه این کار صورت نگرفته و برخی از اعضا منطبق با تخصص خود وارد شورا نشده‌اند و رفع آن هم توجه مردم را می‌طلبد و هم توجه افرادی که قصد نامزدی برای حضور در شورا را دارند.

انتهای پیام/۱۰۲۶ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰

ساعت:

۱۱:۲۷:۳۰

19 May 2021