بهروز مردانی نژاد کارشناس امور اقتصادی ، در گفت و گو با خبرنگار
جهانبیننیوز گفت: کرونا پدیدهاست که در حال حاضر تمام ذهنها را درگیر خود کرده و با شیوه گسترده خود سلامت بشر را در سرتاسر جهان به خطر انداخته است لذا میتوان گفت کرونا پدیده فراگیر قرا بیست و یکم است.
وی افزود: این بیماری پیش رونده علاوه بر تاثیرات مهم و خطرناکی که برای سلامت بشر دارد، تبعات سنگین اقتصادی به خصوص در اقتصاد خرد در سطح جهان را نیز به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس اقتصاد در ادامه تشریح کرد: زمانی که یک پدیده اپیدمی اینگونه در سطح جهانی فراگیر میشود، قاعدتا نخستین موضوعی که مطرح میشود، قرنطینه است و این بدین معناست که بسیاری از کسب و کارها ملزم به تعطیلی میشوند چراکه بحث ممنوعیت تجمعات مطرح میشود.
مردانینژاد خاطرنشان کرد: در این شرایط بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ میبایست طبق پروتکلهای مشخص فعالیت کنند و یا به دلیل عدم توانایی در انجام پروتکلها به واسطه محدودیتهای تعریف شده باید فعالیت خود را پایان دهند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد شامل یک وابستگی لحظهای گسترده در سطح جهانی است، تصریح کرد: قطع بر یقین تبعات اقتصادی این موضوع، دامان تمام کشورهای جهان را میگیرد، حتی کسب و کارهای خرد نیز در صف نخست این بحران هستند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد بر محور نظام سرمایهگذاری است، گفت: معیشت بسیاری از کسب و کارها وابسته به کار میزان فعالیت آنها در کار است و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها موجب مشکلات معیشتی، سلامتی و رفاهی مردم می شود.
مردانی نژاد تشریح کرد: شاید به دلیل پرداخت یارانههای سنگین از سوی دولت چه به صورت آشکار و چه نهان این امر محسوس نباشد اما در بسیاری از کشورهای جهان بروز اینگونه مشکلات در چنین وضعی قابل مشاهده بوده و بسیار واضح است.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اولین قشر آسیپپذیر این بحران ، افرادی هستند که باید بازوی کار خود را رها کنند و دست از ارائه خدمات بکشند چراکه معیشت و رفاه این افراد وابستگی مستقیم به درآمد و کسب و کار دارد.
وی با اشاره به تبعات منفی این بحران به قشر آسیبپذیر جامعه گفت: در حال حاضر اصلیترین وظیفه دولت توجه ویژه به این قشر به منظور فراهم کردن مایحتاج و نیازمندی ها برای جلوگیری از آسیب پذیری است.
وی خاظرنشان کرد: لازم است دولت برای ممانعت از اختلال در وضعیت معیشتی قشر آسیبپذیر جامعه راهکارهای مناسبی مانند طرحهای حمایت معیشتی، کمکهای بلاعوض و وامهای کم بهره را در دستور کار قرار دهد تا مردم بتوانند این دوران سخت را پشت سر بگذارند.
مردانینژاد بیان کرد: دولت باید با نظارت جامع مانع افزایش قیمتها شود چراکه در حال حاضر روند صعودی تقاضا نسبت به تولید موجب افزایش قیمت در بازر خدمات و همچین کالا میشود لذا بازرسی ها باید بسیار گسترده تر و به صورت جد پیگیری شود.
انتهای پیام/ 1029 ج