به گزارش
جهانبین نیوز؛ روستاییان علی رغم آن که ۲۵,۹ از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن هستند، در مقایسه با شهری ها، با محرومیت مضاعف از مواهب توسعه، دست و پنجه نرم می کنند و مشکلات کلان مطرح شده نمود بارزتری در این مناطق دارد.
این در حالی است که سهم آفرینی گسترده روستاییان در ابعاد اقتصادی و اجتماعی و تاثیر گذاری شان بر منابع طبیعی ومحیط زیست کشور غیر قابل انکار است.
اما نابرابری توسعه و فقر و بیکاری گسترده در روستاها (حدود ۸.۵ درصد بیکاری)، منجربه نتایج مستقیم و مشهودی چون مهاجرت های گسترده روستا- شهری، تخلیه روز افزون روستاها و پیر شدن جمعیت آن ها شده است.
طبق نتایج آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، در مناطق روستایی نرخ رشد جمعیت منفی ۰.۷۳ بیان شده است.
مقایسه با آمارهای پیشین بیانگر آن است که این نرخ نسبت به سرشماری ۹۰، افزایش پیدا کرده است.
به راستی این مساله دغدغه آفرین نیست؟ با این روند نتیجه این امر مشکلاتی چون گسترش فقر و حاشیه نشینی شهری، کاهش امنیت، افزایش جرائم و فساد و ... خواهد بود.
البته باید در نظر داشته باشیم که توجه به تغییرات روز افزون در عرصه ملی و بین المللی مثل توسعه فناوری های نوین، تغییرات تقاضای مصرف کنندگان، افزایش رقابت و ... ضرورت توانمندسازی هر چه بیشتر روستاییان ما برای مقابله با این چالش ها را آشکار می سازد.
کارآفرین سبز" فردی است که کسب و کار موجود خود را سبز کند و یا یک کسب و کاری سبز را راه اندازی کند.
کارآفرینی پایدار را میتوان بر اساس نوع درونداد یا برونداد آن تعریف کرد. این نوع کارآفرینی می تواند در همه بخش های اقتصادی که یا از فناوری های سبز استفاده و یا انواعی از محصولات خاص را تولید می کند، مطرح باشد.
رویکرد برونداد در برگیرنده فعالیت هایی است که کالا و خدماتی را در جهت اقدام، ممانعت، محدود کردن و یا اصلاح آسیب های وارد شده به آب، خاک و هوا و مشکلات مرتبط با پسماندها، آلودگی صوتی و اکوسیستم تولید می کند. این مهم شامل فناوری های پاک، تولیدات وخدماتی است که خطرات زیست محیطی، آلودگی و استفاده از منابع را کاهش می دهد.
تولید عروسک لیلی در چهارمحال و بختیاری نمونه ای بارز از کسب و کار سبز
شهرام احمدی مدیر کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار
جهانبین نیوز ؛ اظهار کرد: با وجود برگزاری استارت آپ های مختلف که بطور مستقیم یا غیر مستقیم با حوزه محیط زیست و حفاظت از آن در ارتباط بوده اند، اما هنوز تعداد کسب و کارهای محیط زیستی به سختی از تعداد انگشتان یک دست تجاوز می کند.
وی تصریح کرد: فعالان محیط زیست ایده های زیادی برای راه اندازی کسب و کارهای محیط زیستی دارند و هم مختصصان حوزه استارت آپ به دنبال یافتن ایده های نو و کارآمد در حوزه محیط زیست هستند
احمدی ادامه داد: یکی از معظلات این استان معیشت آن ها است که برخی از طرح هایی که در استان چهارمحال و بختیاری اجرا می شود معیشت پایدار نیست.
وی با اشاره به اینکه برای حفظ محیط زیست باید مردم به سمت معیشت پایدار پیش روند بیان داشت: کسب و کارهای محیط زیست تنها راه معیشت پایدار است.
احمدی با اذعان بر اینکه باید روی توانمندی های یک منطقه تحقیق شود بیان داشت: در راستای کسب و کارهای سبز یکی از روستاهای این استان در خصوص معیشت پایدار گل سفید کار کرد.
وی با اشاره به اینکه عروسک لیلی یک هنر صنایع دستی است که از این استان طراحی و ساخته شد بیان داشت: در حال حاضر ساخت عروسک لیلی ثبت ملی نیز شده است و روز به روز شاهد افزایش و تولید این محصول هستیم.
به گزارش
جهانبین نیوز ؛ در راستای معیشت پایدار و کسب و کارهای سبز سیاستگزاری دولت باید حمایت از فعالیت های تحقیق و توسعه فناوری های سبز و ترویج آن ها را مورد توجه قرار دهد.
همچنین زیرساخت های ارتباطی مانند جاده و وسایل حمل و نقل مناسب و لجستیکی مرتبط با محصولات پایدار کشاورزی مثل سردخانه، محل های انبار و ذخیره ویژه این محصولات را مورد تاکید قرار بدهد.
انتهای پیام/1020ج