رئیسجمهور تاکید کرد متاسفانه اکنون در شرایطی هستیم که در جمع کشورهای اسلامی و درون دنیای اسلام، یا کشوری به کشور دیگر میتازد و بمب و موشک بر سر مردم بیگناه میریزد، یا گروههایی به نام اسلام و جهاد تیغ بر رخ مسلمین میکشند.
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از فارس حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی کشورمان در بیست و نهمین همایش بینالمللی وحدت اسلامی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهارداشت: اگر روزی فکر و غصه ما این بود که متجاوزین و دشمنان خارجی و دشمنان اسلام به جان مسلمانان افتاده اند و کشوری اسلامی را اشغال کرده اند متاسفانه امروز در شرایطی هستیم که در جمع کشورهای اسلامی یا کشوری به کشور دیگر می تازد و بمب و موشک را بر سر مردم بی گناه میریزد و یا در دورن دنیای اسلام گروههایی به نام اسلام و جهاد تیغ بر رخ مسلمین میکشند.
وی گفت: هیچ وقت فکر نمی کردیم در دنیای اسلام اشغالگر اصلی یعنی رژیم صهیونیستی فراموش شود، حتی از صحنه اخبار کشورهای اسلامی هم محو شد، اما آنچه مطرح میشود کشتار مسلمانان به دست مسلمان است یا حداقل آنها که ادعای اسلام دارند و با پرچمی به جان مردم افتاده اند که نام مبارک الله و پیامبر اکرم بر آن نقش بسته است.
روحانی تصریحکرد: آیا فکر میکردیم جمعی ولو اندک در درون دنیای اسلام عملی و زبانی اسلام را دین کشتار و خشونت، اجحاف و ظلم در جامعه معرفی کنند؟ در این شرایط حساس منطقه و در شرایط حساس دنیای اسلام رسالت و وظیفه سنگینی همه باید بر دوش خود احساس کنیم.
روحانی در ادامه سخنان خود گفت: ما یک هویت داریم و آن هویت اسلامی ماست، بنده قبلا هم گفتهام آنچه به نام هلال شیعه عدهای تبلیغ میکنند این گفتمان بیمارگونه غلط است، ما هلال شیعه و سنی نداریم ما یک بدر اسلامی داریم.
وی افزود: ما همه مسلمانها در دنیایی هستیم که باید در کنار هم متحد باشیم.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: بنده از شما صاحبنظران، اندیشمندان، مسئولان فرهنگی کشورهای اسلامی سوال میکنم ویرانی سوریه به نفع کیست؟ اگر ما خیابانها و بنای سوریه را تخریب کردیم و یا آثار تمدنی آن کشور را از بین بردیم و اگر نفت مردم سوریه را دزدیده و به دیگران فروختیم و اگر کشوری که در کنار متجاوز اصلی منطقه یعنی اسرائیل سالها ایستاده و مقاومت کرده تضعیف کردیم این مسئله به نفع کیست؟
روحانی با طرح این سوال که آیا تضعیف سوریه به نفع دنیای اسلام است؟، گفت: آیا تضعیف سوریه به نفع همسایگان مسلمان این کشور است؟ آیا تخریب سوریه موجب بنای ترکیه، اردن، عربستان، قطر، امارات یا دیگر کشورها میشود؟
وی افزود: چه کسی از ویرانی سوریه خوشحال است جز اسرائیل، چه کسی در جنگ در عراق خوشحال است جز اسرائیل و آنهایی که ضد مسلمانها هستند.
رئیسجمهور با اشاره به آمار خشونت و ترور در دنیا، تصریح کرد: متأسفانه ۸۴ درصد خشونت، ترور و آدمکشی در دنیای اسلام و در آفریقا، شمال آفریقا، خاورمیانه و غرب آسیا در حال رخ دادن است.
روحانی تأکید کرد: مگر ما مسلمانها در برابر خون مسلمانها مسئول نیستیم؟ و نباید پاسخگو و جوابگو باشیم؟ آیا قابل قبول است که پول نفت مسلمانها را به آمریکا بدهیم و بمب و موشک بخریم و بر سر مردم بیچاره یمن بریزیم؟ آیا این قابل قبول است که موشکهای ضد زره از آمریکا بخریم و آن را در اختیار داعش و جبههالنصره و دیگر گروهکهای تروریستی ضد اسلام بگذاریم.
رئیس قوه مجریه تأکید کرد: ما را چه شده است که در برابر این همه کشتار و خونریزی سکوت کردهایم و یا به نفع آنهایی که عامل اصلی خونریزی هستند کمک میکنیم. آیا این برای دنیای اسلام شرم نیست که مسلمانها با بچههای کوچک و زنها در زمستان سرد در میان رودخانه، دریا و دریاچه به پناه یک کشور غیراسلامی بروند و آن کشور غیراسلامی آنان را پشت دروازه نگه دارد؟
روحانی ادامه داد: آیا پیامبر و اصحاب پیامبر امروز در میان ما بودند این فاجعه بزرگ را تحمل میکردند و ما باید از خشونت فکری و گفتمانی کار را آغاز کنیم و باید جلوی خشونت فکری و گفتمانی بایستیم و تصویر منفی اسلام را در فضای مجازی و حقیقی دنیای امروز بگیریم، ظلم امروز ظلم بزرگ تنها بر مسلمانان نیست و ظلم بزرگ بر مردم یمن، عراق، لیبی، سوریه نیست بلکه بزرگترین ظلم بر چهره اسلام رحمانی است.
وی با بیان اینکه پیامبر (ص)، پیامبر رحمت و اسلام دین رحمت است، خاطرنشان کرد: اسلام دین محبت و برادری است و پیامبر اسلام را حسن خلق معرفی کردند.
رئیسجمهور تصریح کرد: امروز در برابر جهان اینچنینی ما راهی نداریم جز آنکه مسلمانان دست به دست هم دهیم و من همه کشورهای اسلامی منطقه و خارج منطقه حتی آنهایی که تا امروز بر سر همسایگان خود بمب و موشک زدند را دعوت میکنم تا دست برداریم و راه صحیح و درست را برگزینیم و وضع مسلمانان را ببینیم.
وی ادامه داد: شما در این یک سال گذشته چقدر از آمریکا بمب و موشک خریدید و اگر همان پول موشک و بمب را در میان فقرای مسلمانان تقسیم میکردید، دیگر گرسنهای شب سر بر بالین نمیگذاشت و اگر گروهکهایی مانند داعش میتوانند سربازگیری کنند، عامل آن فقر مادی و فقر فرهنگی است و بیایید فقر فرهنگی و مادی را در جامعه اسلامی از بین ببریم.
روحانی تصریح کرد: سالهاست که از وحدت سخن میگوییم اما مگر وحدت دنیای اسلام بدون اتصال اقتصادی دنیای اسلام امکانپذیر است و مگر میشود اقتصاد، فرهنگ، علم و دانش، دانشگاههای ما به دنیای غیر اسلام متصل باشد و آن گاه از وحدت و اتحاد و برادری سخن بگوییم.
رئیسجمهور تصریح کرد: مگر با کلام برادری ایجاد میشود، و مگر پیامبر اسلام در مدینه تنها با کلام حکومت کرد و مگر مسلمانان در صدر اسلام که پرچم علم و توسعه در عالم به اهتزاز درآوردند چگونه سخن گفتند.
وی ادامه داد: عالمان دینی، صاحبان منبر و صاحبان تریبون مدرسین دانشگاهها و مدرسین حوزههای علمیه باید با با کلام، گفتمان و تبلیغ خود کاری کنیم تا سد در برابر تروریسم ایجاد کنیم و بدانیم تروریسم و ترور با بمب از بین نمیرود و ما با تغییر گفتمان باید مسیر تروریسم را از بین ببریم.
روحانی ادامه داد: شما میدانید در همین ایران حاکمانی به نام مغول مسلط شدند، عالمان را کشتند و مساجد را ویران کردند اما آن هنگام که فرهنگ گفتمانی ایران توسط عالمان و محققان و حکیمان و عارفان مسلط شد و در دربار مغول عالمان و فقیهان جمع شدند، همین مغول مروج احکام رحمت اسلام شد و مغول سازنده مساجد اسلامی شد.
وی با بیان اینکه باید فکر جوانان دنیای اسلام را تصرف کنیم، خاطرنشان کرد: امروز بزرگترین وظیفهای که بر دوش داریم تصحیح تصویر اسلام در افکار عمومی جهان است و به تعبیر امام راحل در برابر افکار عمومی دنیا هیچ قدرتی نمیتواند بایستد و اگر ما بتوانیم افکار عمومی دنیا را به اسلام واقعی و رحمت واقعی بکشانیم و ترویج کنیم.
روحانی ادامه داد: خدای ناکرده در دنیای امروز افکار عمومی اسلام را از دید خشونتی که در منطقه وجود دارد ببینند چگونه میتوان افکار عمومی دنیا را در مسیر سیرهای که پیامبر عظیمالشأن اسلام برای ما قرار داده بود، در آن مسیر قرار دهیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: ما از روز اول به دنیا گفتهایم راه ما جهان عاری از خشونت است و از روز اول به دنیا گفتهایم که در این دولت که هر مشکلی پای میز مذاکره در هر حدی باشد پای میز مذاکره و گفتمان قابل حل است.
روحانی تصریح کرد: ما توانستیم با مذاکره و منطق در برابر قدرت های بزرگ جهانی اختلاف و معضلی که سالها در میان ما و آنها در حال تشدید بود را مهار کنیم و ما پای میز مذاکره توانستیم پیچیدهترین مسئله سیاسی بینالمللی را به راحتی بکشانیم که به نفع همه طرفهای مذاکره و منطقه و جهان باشد.
وی خاطرنشان کرد: رقبا و همسایگان ما را ترساندند و گفتند ایران در مراکز مخفی مشغول ساخت بمبهای اتمی است، نفت ما را تحریم کردند. اما بعد از ۱۲ سال مشخص شد جمهوری اسلامی ایران به کسی دروغ نمیگوید و آنچه گفته است راست بوده و بعد از ۱۲ سال آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که در ایران مرکز مخفی برای غنیسازی اورانیوم وجود ندارد.
روحانی تصریح کرد: بعد از ۱۲ سال آژانس اعلام کرد مواد هستهای ایران در مسیر نظامی انحرافی پیدا نکرده است و بعد از ۱۲ سال به دنیا اعلام کردند که پرونده گذشته ایران به طور کامل بسته است و ما از این پس به آینده مینگریم، پس میتوان با منطق و استدلال دنیای بزرگ امروز را به منطق و راه حق و مسیر درست کشاند و میتوان در دنیای امروز مشکلات عظیم و پیچیده را با مذاکره حل و فصل کرد.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود تأکید کرد: اگر ما میتوانیم با ۶ کشور قدرت جهانی برجام را خلق کنیم، چرا نتوانیم از این مدل برای حل معضلات و مشکلات خود استفاده کنیم.
وی افزود: پای میز مذاکره نشستن و با هم سخن گفتن و مذاکره کردن این راهحل خواهد بود و فکر نکنیم گروهکهای تروریستی به نفع کسی یا کشوری خواهد بود.
رئیس قوه مجریه گفت: فکر نکنیم اگر با رهبر کشوری مخالف هستیم، با بمب و موشک می توانیم رهبری آن کشور را تغییر دهیم، باید بدانیم آینده کشورها در دست ملتها است.
روحانی با بیان اینکه سرنوشت کشورها در دست مردم آن کشورها است، اظهار داشت: هیچ قدرت خارجی نمیتواند برای آینده حکومت یک ملت تصمیم بگیرد، همه بیاییم در برابر قدرت ملتها سر تواضع فرود بیاوریم و بیاییم به مردم کمک کنیم.
روحانی افزود: مگر امکانپذیر است که در یک کشوری مرکز آن حکومت را تضعیف کنیم و مدعی مبارزه با تروریسم باشیم. آیا این مسئله امکانپذیر است؟ اگر ما امروز میخواهیم به ندای پیامبر اسلام(ص) پاسخ مثبت دهیم، همه باید در حد خودمان در این شرایط فریادمان فریاد وحدت و پایان خشونت و معرفی اسلام رحمانی و سیره پیامبر برای جهانیان باشد و درنهایت باید به یکدیگر نزدیک شده و برای آینده دنیای اسلامی که به نفع همه ملتهای اسلامی باشد کار کنیم.
وی افزود: ما باید قبل از دیگران، تجربه علمیمان را تقدیم همدیگر کنیم، یا اینکه روابط اقتصادیمان را با دنیا اسلام برقرار کنیم و حتی باید قبل از دیگران به فکر فقرای دنیای اسلام باشیم.
رئیسجمهور ادامه داد: ما باید قبل از دیگران چهره واقعی اسلام را در عمل و زبان و گفتمان به جهانیان معرفی کنیم و این اقدامات گرچه دشوار است، اما هم شدنی و هم وظیفه ماست.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه امام بزرگوارمان ما را دعوت به وحدت کرد و این هفته را هفته وحدت نامید، گفت: هفته وحدت هفتهای است که میتواند تمام مظاهر و فرق اسلامی را تحت نام و سیره پیامبر خاتم به هم نزدیکتر کند. این هفته را مقام معظم رهبری بر وحدت، نزدیکی، برادری دنیای اسلام تأکید کردند.
روحانی تأکید کرد: ما تنها هفته وحدت نداریم بلکه تمام روزهای ما باید روزهای وحدت باشد، بلکه با وحدت و اتحاد ما است که دشمنان اسلام از اهدافشان دور خواهند شد.
وی در پایان بیان کرد: با وحدت ما است که میتوانیم امت واحده اسلامی را بسازیم.